Thursday, December 30, 2010

sy gembira bersama cicik....


alhamdulillah...persahabtan aku ngan cicik sudah kembali ok..aku syg dia sgt..n aku xnk kehilangan kawan cam dia..wahai siti nur zulaika ahmad..andai kmu membaca blog ini..ketahui la yg sy sgt menyayangi mu selain zarf...ermm...tadi ayah kol..rindu kot kat my father..hopefully dorg ok kt sne..sok nana last kerja...along bgga ngan ko dik..along doakan kejayaan mu..maybe aku bkn kakak yg terbek tok family kita,,,aku akan cube jd yg terbaik ..akan ubah hidup family kite..ermm.doakan kejayaan along..ermm...sok new year..n azam aku tentula nk berjaya..2011 last year aku study..hopefully aku dpt pe yg aku nk..ermm..skang ni aku rse sunyi sgt..aku xthu nk ngadu kat sape..klo dlu ad syuk..skang..mungkin slh aku..terlalu memaksa dia..pai dia nek fed up ngan perangai aku..xpela..mungkin antara kita xde jodh...aku doakan kebahagiaan ko..tp..aku tol2 rindu ko..aku rindu nk ngar sore ko..knape la ko ego sgt..pe slh aku pai ko wat aku cam ni???astagfirullahalazim...da2 la linda..lpekan dia..mungkin dia da hepy ngan hidop dia..wak..klo awk bce blog ni..hopefully awk kol sy k..:(..ermm..klas aku berjalan cam biasa..aku rse sem ni aku kne hard skit..bnyak subjek susah..aku kne berusaha..aku xnk jd cam sem lpas..aku serik..ermm...wahai anak rasli..ko berusaha la..jgn hampakan mama n ayh,..,sebab dorg ko berada dia medan perjuangan..ko jgn persiakan..ma..ayh..doakan akak..amin...

Wednesday, December 29, 2010

busy la sgt..

ermm..lme gak da xupdated blog ni..ermm..rabu lepas ak blik klang..ingt nk blik ari khamis..tp..sbb2 yg xdpt dielakkan aku mek kputusan blik ari rabu..ermm..blik umah..aku tolong mama kemas umah sume..maklomla..mam keja..nana keja..ayah pon g keje..so xde sape tgok kan umah.ermm...ari khamis mlam..aku g umah makngah...tolong2 pe yg patut..coz ari sabtu angah jeber da tunang..ermm..aku pon merapat kan diri dgn mereka2..hahahhahamklomla..aku bknnye parat sgt ngan dorg..hahahha...rajin x aku??


 hahahahah...rajin kan..ble la aku punye turn ni??hahahah..saba linda..ko kne capai dlu ape yg ko patut capai..jgn hampakan mama n ayh..since aku dok umah..aku asyik kne sindir je,..tu yg aku g umah makngah tu..hahhaah..sejak ble aku jd rajin ni xthu la..hahhaha.since bf nana knal ayh n mama..mama n ayh asyik cye kat dia je..ermm..aku bkn jeles..aku xkisah la..aku juz tkot klo dak tu wat bnda2 yg xpatot dia wat je...wlopon mama n ayh aku cye kat dia..ermm..hopefully ko hepi ngan dia dik..along hepy ble lihat ko hepy..ermmm..sabtu angah tunang..mama n ayh xg..aku pon..ermm..ptg tu aku kuar ngan member2 aku yg blik time tu...hahahh..g umah radot..kteowg rancang tok g pangkor atau pon genting...tp ramai gak yg stuju g pangkor..ermm.baget dlam rm200 ++..cam mahl je..ermmm..sukati la..aku ikot je..klo time tu aku ada wet..heheheh
ok.la...ni angah n tunang dia..next year angah da g jepun..thats why dia tunang tkot kne kebas la tu..hahahah..papelah..hopefully korg kekal ke jinjang pelamin..hahahha..amin...

Tuesday, December 21, 2010

tiba tiba..

aku dok kat umah sensorang...cicik kuar ngan faez..syaza g klas..pia xblik lagi..tiba2 rindu kat tika ,pika n zaff..even dorg cam tu..tp..dorg ttp ada tok aku..rindu kenangan kita bersama..cicik tol2 ignore aku..ermm..nevermind..aku terasa ngan cicik..xthu knape..dia ckp t praktikal dia xnk dok stu umah ngan aku..tp..aku xkisahla..ble da jd cam ni..aku nekad tok praktikal kat ngan umah aku je..jgn heboh ble aku pratikal kat klang ckp aku ni menggedik plak n xpuas2 nk dok klang suda..ermm..aku msj nana..sdih aku bce msj dia..dia suroh aku pkir smeda family atau kawan2??tp..lo blik stakat nk tido.huh..pkir la..lgpon sian mama..ko blik la..dri dok sne abiskan wet je..dk2 da lar xbli lgsung brg skola..aku pon xpat wet lagi..hurmm..sedih aku bce..aku nangis gak la..dia je adik aku wat mse ni..dia la adik diala shabat..aku rindu ko nana...ermm..nana tol2 nk ubah family aku..n aku ngan nana akn berjanji akn ubh family aku gak..itu janji aku..mse ni bru aku fikir nyesal aku smbong blajo..ermm..since nana ad bf..aku rse len..lg2 mama n ayh da knal bf dia..xpela...aku doakan ko ngan dia berkekalan ye dik ye,..ermm..sy rindu adik sy..siti zuliana ,muhammad zulkifli, n siti rahayu...ingt la along disini..love u damn much,..

Monday, December 20, 2010

first day in sem4

ermm..askom...
ermm..gelabah tol arini...arini 20.12.2010..
hari pertama aku di sem4..xsangka aku kot..aku rase cam bru je ayh anta aku dftr msok kolej..tup2..aku da sem 4..hahahahahah..
mkin tua la nmpk nye aku eh..ngee~~

ermmmmm..arini aku punye klas kol8 pagi..awl gler aku bgun...kol7 aku da bgun..hahhahah..xde la awl sgt pon..ermmm..lpas siap sume..aku ,syaza n cicik berjalan kaki g klas...huh..xla jauh sgt pon..exercise la siti roslinda oi...hehehehhee..smpai kolej..jumpe dak2 ni...rindu kot kat dorg...xthu la ..aku rse aku cam da jauh ngan cicik n faiz..since syaza ad...faiz da xlyn aku sgt...pe slah aku eik???ermm....xpela..aku redha dgn pe yg terjd...lme gak la aku dok kat blik 312..tggu lec mhupun classmate aku..sorg pon xdtg..tpat kol 8.30..lec xdtg..so aku mek kptusan ...aku kuar je..klas kol10 pon aku xg..da sume blik..aku pon blik la...hahahaha..mse tggu bas...lilian tnye pointer aku..aku ingt dia lg tggi dr aku...yela..sem 3 kan aku trok..mlas nk g klas..rpe2 nye..dia lg trok dr aku..aku bkn nk berlagak..msalah nye.time exam ariti dia berlagak giler kot ngan aku...bile aku tnye npe kuar awl..dia bley ckp da siap kuar la..peh..xcam berdesing plak an aku ngar..ermmm...kat umah..pas breackfirst ngan dak2 ni..aku tido..bgun tido aku on9 jap...pastu xde keje..aku webcame...inilah hasilnye bila sensorg dok umah...





shumel kan aku..hahahhah..perasan suda..aku sedang menanti housemate aku blik..lambat lak ai....ermmm..aku nk lyn fb jap..rindu kat someone...ngee..

Sunday, December 19, 2010

terkilan...

askom..ermmm..lme gak aku xupdated blog aku ni..ermm..mklumla..dok umah sewa..bkn dpt on9 sllu pon....ermmmm...smlam aku blik umah cicik..sambut befday mak dia..really best..happening sgt..xsabo nk tggu befday mama plak...ermm..mlm b4 blik awitu..hanafi im aku..maki2 aku...aku xsangka dia sejahat tu...ckp xcm tu at aku...ermmm....knape eik??pe slah aku....aku rse dia yg slh....adoi..tekanan tol la...pastu plk..td dia im aku blik..tnye haow to deleted friend..aku ajar la..tup2..aku yg dia deleted...adoi..mlang tol nsib..aku xminx pon ko jd kawan aku la...dlu..aku msih ingt..ko la tmpat aku luahkan sume..tp skang..ini balasan yang aku dpt..xsdar diri..damn much..hahahahha...ermmm..mlm mse befday tu..mse org sibuk2 ngah mkn..mle la..keje aaku n siti nur zulaika ahmad..pe lagi..webcam la...hahahaha..khamis mlm jumaat aritu..aku dpt kol dr org yg da lme xkol aku..aku rindu dia jgkla...a#####,...lme jgkla dia xkol aku..ada la dlm 2months...terperanjat gak...dia mabuk time tu..dia minum arak..alasan dia..dia tertekan..awek dia tido ngan jantan len..ermm...xpham la aku dak2 skang..ermmm...aku risau gak la..xbley tido aku mlam tu...esok bgun aku g topap..aku kol dia..aku mara dia...ermmm...tiba2 aku jd syg plk kat dia ..xthu npe..tp..klo cam tu la pangai dia...xnk aku...aku ingt nk ubah dia dlu..tp xla se prefect mne aku tok ubah seseorang...tp sekadar dia yg bek2 jela..aku nk dia tggalkan sume tu...menurut dia...mlm tu...dia xcident kne lggr ngan pajero..seb bek...sempat bwak g hospital..tu pon kaki sebelah patah...klo x..xthu aku eh/...hahahhaha..mlm tu gak dia minx ***** ngan aku..aku ckp t la aku bg jawapan..aku nk ubah dia dlu..xnk dia jd cam skang ni hah....mlang nsib aku kang..ermmm...awk..sy doakan awk sihat cam dlu k...sy thu awk kuat..amin....

Wednesday, December 15, 2010

pointer yg sgt best!!

salam...lame gak la aku xupdated blog ni..ermm..cuti sem aku sgt bosan..aku kne kemas umah..mklomla..mama keje..ayh keje..nana keje..sume keje..sepupu aku sume xde..tggl ira je..aku rindu kot kat kazen yg aku syg sorg ni...zaidani arina ..ingt cti ley hangout ngan dia..tp..dia pon keje n bz ngan final projek dia..xpela..semoga kau bhgia n berjaya kakak ku..ermm..smalam 15.12.2010..aku dftar sem 4...xsngka aku da sem 4 skang..hahahaha..rse cam bru semalam ayh anta aku g dftar msok kolej...ermm..xsaba rse nye nk graduated..nk keje..nk kumpul wet bnyk2...nk bg mama n ayah..itu janji along...hahahahaha..pointer aku sgt best..aku xsngka aku dpt pointer yg cam tu..ermm..redha je la roselynda rasli..itu keupayaan ko..hahahahaha...sem ni aku dok umah sewa..nk blaja berdikari rse nye..hahahaha...cam klakar je bunyi nye....sewa 650 monthly...wat mse ni bru ada 4 org..aku,cicik ,pia n syaza...pnat kot aku kemas umah ni..skit2 bdn aku ni hah....klas start isnin ni..ingt nk blik..tp..ermmm....xyah la..membazir je rsenye..mggu dpn nk blik lg...pembaziran akan berlku...hahahahahah....smalam aku try bkak blog ni..adoi..lupe paswed....n then awini terpkselah aku cek email aku..cri paswed....xmcm fed up plk an..hahahahaah

Wednesday, November 24, 2010

tekanan menjawab paper ethic,..

pehh..aku memulakan menulis blog dgn perasaan yg sgt bengang..td paper etika..susah giler ar,,,tekanan lak ai...tu la ko linda..berlagak,.miss nk bg tips ko xnk g amek..rsekan..hahahahahah..xpela aku redha dgn pe yg terjadi....ermmm...aku dok dlm blik ni asyik kne mara je..xthn lak ai..mama n ayh po xde la mara aku sampai cam ni skali...ermm..windu mama...aku mmg xde wet..smlam aku kol mama..mama tnye aku ada wet x..aku ckp xde..ermmm.mama ckp xpe la...t mama suwoh ayh msok wet,.ngeee sukenya..lpas tu td..b4 paper start ayh tepon aku..ayh majok..coz aku xkol dia..aku ckp xde kedit..ayh kate tepon mama tu boleh...hahahahaha..cian ayh..ayh akak rindu ayh...xthu la knape..sjk kebelakangan ni..aku n ayh rapat..ermm..aku nk sgt keluarga bhgia,,ayh.,ayh jgn mcm2..akak syg ayh k..akak janji pas akak abis blaja..akak keje leklok..kte ubah family kte k..itu janji seorg ank..ermmm.hahahhah...ayh da pon msok wet tok aku..ngee..suke nye...ermmm..sok paper last..seronok nye..sok mlm dak2 ni ajk g overnight...ermmm...g jela..pas tu blik..aku nk jumpe my ayh...lov u dad...muahhxx buat mohd rasli bin ibrahim...hahhahhha

Tuesday, November 23, 2010

skit pale..

huhuhuhu..akibat daripada kepenatan jwb exam human resource..lps blik bilik b3-01...aku tido..hahahahahahah..pnat giler aku perah otak dlm tu...susah gak ar soalan nye...ermmm..but alhamdulillah aku pat jwb...ngeee...lpas bgun tido..lapo la plk..aku pon mknla nasi lemak yg cicik bli mse kat kolej b4 blik td...ermmm..lpas mkn...aku on fb jap...huh..da xthu nk wat pe kat fb tu..bosan giler ar..ermmm....aku pon amek keputusan tok offline....hahahahahah..dok2 jap ngan bdk2 blik ni hah..then mereka pon wat keputusan tok tido...aku pon terpakse ikot...hahahahahahh..bgun2 je tido...bpak lak ai...skit pale aku...aku dok2 jap...bkak lappy aku yg da lme aku xbkak ni.....even lappy ni buruk...ni la hasil wet aku..hahahahahah..papepon thanxx kat mohd rasli kerana blikan lappy ni tok akak wlopon wet akak...hahahahahah..tp ayh..lo ayh ada wet bnyk..blikan la akak lappy bru..akak nk sgt lappy ni...ermmm...td asnor msj aku..tnya aku blik ble...aku da la xde wet...aku nk blik klang awl...klo bley..hbis paper tros blik..tp....ermmm...bnyk aty yg kne jge...dorg xphm aku...aku xde wet...xkan aku nk suruh dorg blanja plk..adoi..aku dlm kekeliruan....maybe aku blik 26 mlm kot...xpon 27 tghari...hahahhaha..aku windu my mama....ma...sory xkol mama...akak xde wet..nk topap pon xde wet ni hah...aku xnk minx mama n ayh..aku tkot ayh mara..ermm....xpela...aku try hidop susah k...heee...t akak blik..akak windu ayh..

Monday, November 22, 2010

bengang giler..

 keputusan aku tok putus ngan dia telah berjaya..huh...lps stu dugaan..peh..dia bls msj aku ..dia ckp..sy pon da pdm no awk..sy pon da ada yg lg bgs n lg baik dr awkla dan lg baik dr awk..k r..chow..bye2 pndek2...peh..menyirap aku bce..yg akhir skli tu aku xthu la sme ada dia ckp pendek or pundek...peh..dia ingt dia tu bgos sgt ka???aku mls nk gthu..ko ingt ko tu ncem..da la jongang...kedekot plk tu...huhuhuhu..astagrafirullahalazim...tp tu adalah kenyataan...aku redha...mungkin dia bkn yg terbek tok aku...hahhahha..aku nk **** bley x???hahahahah..sy ttp syg awk wlopepon yg terjadi..hahhhahahaha..gigih siti roslinda rasli ni..ermm...td pas paper kmi men snap2 pic..best sgt....

roselynda rasli

bersame maduku..hahhahhaha//eyqa akatsuki

the best my madu..hahaha

eyqa akatsuki..roselynda rasli..dania sofia

lagi 3 paper..yeannnnnn!!

hari..22.11.2010..genap 3thun annivessary zarf...even sbenanye..kmi da kwn lbih 5 thun....emmm korg terbaik la wey....rindu korg sgt2..hahahhaah,,hri ni juge aku wat keputusan tok tgglkan dia....itu yg terbek..yela wey..cbe pkir..aku ni awek dia..tp da lbih seminggu dia xkontek aku...aku ni awek dia tp mcm musuh..uhuhuhu...smoge kau bhgia..mgkin ada yg lg bek dr aku kan..ermm...aku doakan ko bhgia...amin...ermm..aku ngan **** suda smkin ok..kmi da mcm dlu..dia msti ada time aku sdih...kau ada la yg terbek la wey.....aku berterimakasih sgt coz ada kawan cam ko....hope ley jd lbih dr kawan..opsss.hhhahahahhahah...syg awk..hahahahha...sy windu awk sgt2...tibe2 aku rindu kat nana..adik aku sorg ni..dia sllu ada mse aku susah..dia da phm aku...kmi da rpt..xcam dlu..klo dlu..aku ngan dia asyk gdoh je...mcm anjing ngan kucing..yela...da besar..usia mampu merubah seseorang..ermmm...dia da keje...kfc..t aku blik..msti aku sunyi..nani kjap ada kjap xde...adik aku plk keje..tggl aku seorg diri..ermmmm...sdih nye...
ermm...td paper english in business communication...alhamdulillah sume paper yg da aku jwb..ok..hopefully i get the best result..aku xnk hampakan mama n ayh yg da byk bg semagat n harapan...ermmm along akan bg mama n ayh ni..itu janji akak kat mama n ayh...hahahhhaha...amin....

Thursday, November 18, 2010

cuti yg seronok bersma zarf!!!

heee...sgt seronok study week...bersame zarf..syg korg...hahahaha.. pas blik 12.11.10...aku tggu kat terminal bpk lme..rse nk nangis kat situ...damn..da la tu...pehhh...mls aku nk ceter ...wat skit haty...awk...sy rindu awk..awkk.....ermm...awk..sy da kapel..tp dia xpnah nk phm sy cam awk....mle2 sy ingt dia cam awk..tp x awk...dia mmg bkn cam awk...dia len..sy xske dia...sy da cbe tok syg dia..tp xbleh....pe perlu sy wat????ermmm..lpas dia anta sy mlm tu kat umah non...sy mle benci n meluat kat dia...huh..time tibe umah zue..aku ceter la kat bdk2 ni...bpak la..dorg gelak kan aku.hahahaha..padan mke aku...hehehehe..befday zue..sgt best..rindu la...lpas befday zue..dlam kol 1.30 pgi..ijat anta aku blik...hahahahah..dlm kete ijat membebel je...dia mara aku ...hahahaha...slah aku ka???bkn slah aku la...heeee..15.11.10...aku n zarf g jogging...tp xjogging pon...hehehehe..keje kmi..snap2 pic la..pe lg..hahahaha..story2.heee...dlm kol 10 lbh..kmi g mkn n kmi wat keputusan tok g melalak...hahahaha...amek ko...24 lagu kmi balun...best...hee...rye haji plk sgt best...aku blik kampung halaman aku...bez,..yg blik kampung..hanya pakcu wah n pak anjang je..tp best la...pak anjang wat korban...peh..klaka giler...ayah..kne kjar lembu..hahahaha..klaka lak ai..seb bek lembu tu terikat...hahahahahah...best la...mlm tu kmi bkar lemang...hehehehehe...lpas sembelih lembu...kmi wat sup..sedap siot...bnyk giler aku mkn...smpai lalok...heee...sementara tggu sup msk tu..ape lgi..aku , nana , n pakcuwah aku yg giler tu...amek kunci lori pektam aku...g ronda stu kampung...hahahaha..lpas tu..kmi angkut sedara2 aku...dri kecil smpai la ke tua...dok blkang..da mcm ank mangsa tsunami..hahahaha...korg mmg best la...terbek...gile!!!..18.11.10...aku berangkat ke mlake...huh...sok mlela aku kne study...exam...mse dlm kete td..ayh pesan...jwb exam tol2..wat yg terbek...insya-Allah yah...akak xkan hampa kan ayh n mama...tp klo ayh yg hampakan akak n adk2 sume ..thu la ape akak nk wat...itu janji akak...ermm....awk...awk...awk doakan sy leh jwb esok eik...sy kuat klo awk ada disamping sy...hee

Thursday, November 11, 2010

kehidupan!!!

ermmm....da lme aku xupdated blog aku ni hah...ermm..10.11.10...aku kapel ngan dia...da nk rse syg kat dia..tp ble dipkir2kan blik..ermmm..btol kah kputusan yg aku wat ni???ermmm...ntah la...bila kapel ngan dia rse len plk..xcam aku kpel b4 this...mne tak nye..kapel cam xkapel je...ermm...msj pon jrg..ermmm....awk..sy rindu awk...jelas skang awk da hepi...sy nmpk..ermmm...dia cam awk..sllu take care sy...sore dia cam awk...ermmmm..awk...sy sedih la...lpas ni..sy xthu nk ceter kat sape....awk...ermmm..mlm ni aku akn berangkat blik...aku nk sgt jumpe dia...

Wednesday, November 3, 2010

dugaan wahai roselynda rasli...

ermmm...xsabo nk blik esok..nk jumpe mama n ayah...ngee...my adik ...nana,zul n ayu....ngeee...along rindu korg la...kehidupan aku minggu ni..ok la...even aku rindu dia..aku akn cube syg klo itu yg kmu mhu...ermm...harini...aku kne mara ngan miss..tp...ape dia ckp mmg tol..mmg slah aku..thanxx miss...nasihat miss tu akan sy kenang...thanxx 4 everything miss..miss are the best!!....ermmm..sok aku kne submit sume assignment yg tertunggak...english com je...ngee..sok aku blik kol4.30 ptg..aku rindu nana,,hahahahahah...xsba nk story2 ngan dia,,,hahahahaha...aku ttp ingt kat dia wlopon ada org len dlm hati aku ni..papepon..awk(yg bru)sy ttp hargai awk cam ne awk hargai sy...hahahah..wat mse ni...msih bru lg..sy xbrani nk jalinkan hubungan pape ngan awk..lgpon kte xpnah jumpe..tp awk..dgn kehadiran awk...wat sy lupe sekatika dkt dia...sy da kmbli hapy skang...awk tlh menerangi hidop sy..wey..aku pon leh bhgia la cam ko..papepon aku ttp doakn yg terbek tok ko..ngeee

Sunday, October 31, 2010

bkn senang nk jd mama!!

askom....ermm..bru je blik dari umah angah cicik..sy dpt bnyk pengalaman di sana...ermmm....mlm jumaat aritu..aku da knl ngan sorg bdk ni..rse cam bek..tp xthu la...llki skang bkn ley cye sgt...hahahaha...aku redha je...gagagaga...best cgt chat ngan dia...ble chat ngan dia rse cam chat ngan****...rindu kat dia..tp aku rse sume tu hanye tinggal kenangan...aku nmpk dia da hepy skang...alhamdulillah..hahahahah...saturday night...aku g ngok movie....ceter cuti2 cinta...best cgt cinta tu...bila la aku nk dpt cinta mcm tu...hahahahaha...ila ngok ceter tu..aku rse cam xsabo plk nk kawin..hahahahaah..udah2 la linda...ko bkn nye da ada calon...asyik org je mainkan pasaan ko..hahahaha...aku terpaksa lupekan sume nye...hahahaha...aku nk enjoy dlu la...bru pkir pasl sume bnda ni..hahahah...pas ngok movie ..aku faiz n cicik g umah angah...hahahah..aku bawk moto kot dr dp ke giant..giant ke pantai puteri...teral siot...da la xde lesen..men bedal je..hahahaha...seb bek xde pape...dok umah angah cicik...tiba2 terasa rindu kat mama...hahahahaha...terlebih suda...xpe2..this week aku blik...ermmm...xsabo nye!!..ermm...mlam td aku ngok bola...kalntan lwn n9....klantan mnang plk...adoi...lg la bertambh syg aku kat dia...hahahahah...lupakan dia linda oi...hari ahd...aku cick n faiz kne jd babysitter...hahahaha..jge anak angh...haahaha....aku kne blajo sume ni...susah tol..pnat..tp best....bru jge sorg...lom 6...lo 6..mti aku...hahahahaha...bila da jd cam ni..rse mls plk nak kawen..hahahaha...bnyak komitmen kne jge...adoi...klo xkawen kang ada yg ckp xlaku plk...klo kawen...tkot xsnggop pgang tanggungjawab...bila da cam ni..aku bru rse payah nya jd mama...baru aku dpt rse kan pe yg mama rse ..thanxx ma..koz jge didik along ngan adik2 smpai kmi besar...aku hargai nye....ngee...blik hostel....aku tros mandi ...bkk lappy kesygan aku ni...0n9 fb...aku harapkan msj drpd dia...akhirnye dia blas gak....aku gthu dia yg aku da xthu nk wat pe lg tok lpekan dia...dia ckp..b4 tido sbut nme dia...adoi...dia ingat senang ke????dia nk sgt ke aku lpekan dia.????aku xley lpekan ko la...ko xphm ke????ermmm...aku aku cube klo ko nk aku lpekan ko..hahahaha...terima kasih buat insan yg dtg dlm hidup ku tatkala aku ngah sedih..tatkala aku mengharap kan insan yg sudi dgr skit aty aku....terima kasih...aku amat hargai ko....ngee~~

Friday, October 29, 2010

lonely...

ermm..bosan lak ai...aku xthu la knape ngan ko skang ni???wey..ape slah aku..lo aku ada wat slh...aku minx maaf k..ermmm..aku xnk la ko tros cam ni..ermm..xpela..aku pon xthu ape slh aku kat ko..aku sunyi wey ko xde..sunyi sgt2..since ko ngan dia...ermm...aku xjeles pon..tp..huh!!!phm2 je la eik..aku dok dlam blik sensorg..pia xde...g kem..syaza ermm...g overnight....ermm..aku rse len sgt ble ko krap jauhkan dri dri ku...ko xckp sgt ngan aku...xperla wey....aku sedar..aku bkn kwn yg terbek tok ko....hope ko bhgia sgt!!!ermm..wet mara da kuar..kne byar yuran lg...ermm..wey!!aku rindu ko la...knape eik aku susuah sgt nk lupekan ko...mcm2 cre da aku cbe..tp...aku ttp ingt kat ko..klo aku ngok pic ko ngan dia...aku rse cam nk lempar je lappy aku...rse cam nk nangis pon ada gak...sorry la aku sllu msj ko..aku akan try pdm ingatan aku terhadap ko...tp aku rse xbley...aku xkuat...aku ingat lg..dlu ko sllu msj aku..smagat ko akan kembali tok aku..skang bile smangat ko da kmbli...mne ko lpe aku kan???aku bkn nk ngunkit..bila ko sdih dlu..ko sllu kol aku..msj aku...pgi2 ko da msj aku...skang..bila smagat ko da ada...aku msj pon ko xbls...ko jgn nk slah kan kdit la wey....ermm..blog je tmpat aku luahkan rse haty aku...zarf aku jauh...kawn bek aku kt kym ni pon da sibuk ngan blak dia..dia pon mungkin da xde mse tok spend time ngan aku...aku xley cter kat spe2 wey...dlu klo aku sdih...aku msti ceter kat ko...skang???ko xde amik port ngan aku an...bila smagat ko dtg blik...smangat aku plk ko bwk lari....aku xdpt nk concentrate ngan study aku la...smpai aty ko tgok aku cam ni kan...ermmm..xpela..aku redha dgn ketentuan hidup aku..aku ttp doakan ko bhgia biarpun aku menangis!!!...sygg

Thursday, October 28, 2010

28.10.10

hari ni..28.101.0...genap 20 thun ulang thun perkahwinan mama n ayh...alhamdulillah...terharunye...da 20 thun da mama n ayh menjalinkan hubungan kasih n syg mereka..hingga lahir nya aku,nana,zul n ayu...ermmm...akak syg korg sgt2..biopon akak jauh..tp korg ttp dihati akak...hahahhahaha...akak xpnh lpekan korg...mama n ayh..sempena ulang thun ni...akak xde hadiah yg dpt akak bg.hanye doa agar rumah tangga yg di bina kkal selamanya...hanya kejayaan akan akak bwa plang selepas akak tmat blaja..insya-Allah ma n ayh...doakan akak..akak xkan hampakan korg...ermmm...hidup akak mkin bhgia dgn korg..akak hrp xde insan kehamba tiga yg dpt runtuhkan nye..klo ada pon..akak jnji...org itu xkan bhgia..merana...ermmmm..tahniah mama n ayh ku,...
ok...tuka ke kehidupan aku di melaka...td aku karok..ermmm...aku nyanyi tetibe teringat kat dia...betapa kuatnye ingatan aku kt dia....ermmm...aku akn cube buang perasaan syg aku kt dia ...klo ada pon juz kwn biasa...i will try my best....ermmmmm,....tetiba aku rindu ko la plk...adoi...linda ...wat pe ko nk ingt kat dia klo dia lgsong xingt ko???pikir la wey..klo dia ingt ko..mesti dia da kol ko ble dpt msj ko kt fb....ermmm...ya ALLAH...bantula hamba mu ini....ermmm...ko kne kuat linda...awk...doakan sy k....smagat aku sudah hilang cam dia dlu....!!!!

Wednesday, October 27, 2010

btol kah kputusan yg aku wat ni??

ermm..salam..time tu updated my blog..ermmm..hari ni..ntah la...test ethic alhamdulillah aku dpt jwb...ada stu soalan je yg aku tgglkan..hahahahaha..pdn mke..tp xpe..t final i will try my best..hahahahaha,,,poyo suda...hari ni...bnr kah kptusan yg aku wat tok lpekan dia???mungkin btol n mungkin x..td..aku send msj kt fb dia...aku ckp aku xkan gganggu dia..itu janji aku..n dia pon xblas msj tu..maybe dia lom bce n maybe gak dia pon nk bnda yg sme cam aku arapkan..aku minx maaf kat dia slame kmi berkawan...ermmm..wlopon perit tok aku lpekan dia...tp aku ttp akan cube..mungkin aku xley lpekan dia 100%...coz dia adalah insan yg tlah wat aku bhgia slpas aku merana...sayang ku thukah kau didalam hatiku ini..tersimpan perasaan cinta nan suci...hahahahahah..jiwang lak ai..xpela wak..itu kptusan sy..sy harap awk bhgia..lgpon,kt fb awk jelas menunjukkan yang awk da bhgia..sy hepi sgt...sy doakan awk hepy 4 ever k...tp sy nk ingtkan yang awk jgn mudah lemah..sy xnk awk jd cam dlu lg..ermm..sy ingt lg wak..time kte hepi cam dlu..awk dtg takala sy sdih..awk yg hepi kan sy smula...skang ni..awk wat sy menderita...pai aty awk...sy thu awk bz..xpela...lpekan jela....hahahhahaahhaah...im always witing an answer from u..but now..im really tired to waiting 4 it..im surrender syg...hahahahahha...aku hanya la insan yang lmah...whai awk..sy doakan awk hepi ngan insan yang awk syg...mungkin xde jodoh antara kita..hahahahahaha..poyo suda...bile sy updated blog ni..sy rse nk nangis wak..tp awk???huh...xpela...awk watla ape yang terbaik tok dri awk...awk..kita da jauh ni...smkin jauh..dlu awk ada jgk kol sy..tp skang..langsong x..sy rindu awk..hahahahah..da la siti roslinda..lupekan jela dia..maybe dia da bhgia..maybe la...lom tentu lagi...tp sy siti roslinda ttp mendoakan kebahgian awk...k la...pnat da air mte ni melelei...whai awk...skali lg maafkan la sy k...sy doakan awk...sy doakan awk dpt yg terbek..xdpt cam dlu k..ermmm...awk jugak doakan sy k...doakan kejayaan sy...sllunye doa dr org yg kte syg sllu termakbul...doakan sy dpt mengenali seorng insan cam awk k...ys sejibik cam awk..tp maybe bkn awk...sbb maybe awk bkn dicipta untuk sy..ermm...awk..slamat tinggal..sy janji sy akan gthu awk lo sy da knal ngan insan yg cam awk k...:)..assalamualaikum awk...thanks 4 everything ..thanks 4 nasihat awk slama ni..sy ttp ingt awk...sy syg awk....tp!!!!

Tuesday, October 26, 2010

tahniah tau..

tahniah wat ko yang berjaya,,,aku turut gembira atas kejayaan ko..aku x sangka ko boleh mencapai kejayaan...hahahahaha...ermmmm...tutupla ceter eik..ermm...hari yang pnat..test yang mnimbun...disamping assigment yg bnyk tok di submit..hahhahahaha...ko da berjaya..doakan aku plak eik..aku nk berjaya gak cam ko..hahahahahah....manusia...mudah lpe an..dlu bila susah ko cri aku...skang..ble ko da snang...peh...ko lpekan aku...terkapai kapai..huhuhuhu..poyo suda!!!!..aku xkisah la wey...aku doakan ko bhgia dgn kejayaan ko tu....adoi..sok ada test ethic lg...assigment ethic kne tnjuk sok..adoi...tekanan....bila la nk graduated ni...xsabo rsenye...aku janji...kejayaan tu akan ku kongsi dgn ko wlopapepon yg ko da wat kat aku..aku xkisah..ko ttp kawan aku dunia n akhirat..

Sunday, October 17, 2010

rindu my zarf

wahai asnor maisara,nur zuraini n nor faezah...sy rindu korg sgt2 la...ermmm,..ape yg bisa sy lakukan...
bila la nk kuar same2..g mkn kfc..arghh...hahahaha...sy xsabo nk tggu cuti sem...ngee..rindula...
hahahaha...comelnye...
korg..bila nk g i-city together2...
shopping sme2...
ermmm...
hahahahahahahahahah..but rindulah saat ni...
rindu nk jd minah rempit...
blik kol2 pg plk eik..hahahaha
rindunye kat korg...
rse cam nk nangis je la...

korg!!!ini lah bukti yg kita ni sahabat....
bju yg sme..
purse..
n ulat bulu kte k...heheheheeh
sy akan jge spt jge nyawa sy k...
hope korg pon sme..ngee~

bnyak tol pengalaman this week...


hahahaha..minggu ni sgt best..tu yg xde mse aku nk update blog aku ni..heheheheh...poyo suda...wlopon hidup aku busy dgn assigment yg bnyk wlopon aku xde wat rsenye..heheheheh...minggu ni aku xblik la...terasa rindu kat ayah..xpe2..minggu dpn akak blik ye ayh...akak rindu ayah..hahahaha...ayah..ayahh...hahahahha...aritu aku n dak2 ni g funfair...sgt best.....huhuhu..ermm//mlmmlm esk nye plk...kmi g ptai putri...xde keje la kte kan...aku n b428 kmbli berkumpol...hahahaha..poyo sey...kmi tgkp pic sme2...rindu plk knangn lme...hahahaha..

 aku ,pia,ieda,kecik n syaza~!!!

 b4-28...rindu nye kt korg...

ermmm....ari jumaat arytu..aku ada jamuan rye spp...bpk bosan...huh!!!tp xpe..aku ada take bnyk pic...t aku update blog aku upload pic tu eik..ngeee...ayah..akak rindu ayh..n wat org tersayang...aku rindu ko la...aku nk ko thu yg aku sllu ingt ko...aku xthu pe yg ptot aku wat tok lpekan ko..bnyk yg aku reject smate2 krane ko...knpe ko xpnah hargai aku...aku pnat la tggu ko...tp aku ttp tggu ko...lo ko bce blog aku ni...aku arap ko kol aku eik...aku cemburu gle ble aku bkk pic yg ko ngan pempuan tu yg siap suap mkn tu...aku ttp uangkan sikap cemburu aku..coz aku syg ko la...s+++....ermmmmmm

Monday, October 11, 2010

tekanan nye..ngeee~

argghhh..seb bek klaz arini bnyak btal..hehehehe..tu yg aku ske tu..hahahahah....best2...lalalalala...peghh...aku xthu knape ngan aku skang...pemalas gler nk g klas..hehehehe...setan pe yg da msok dlm bdn pon aku xthu la..hehehehe...poyo suda...aku xthu la...skang ni..perot aku len mcm je...mkn je..rse cam nk muntah...heee~apakah mksud nye???wey..jgn pkir mcm2...lalalalala...td g klas bi...pehhh...tekanan aku ngan lecturer...assigment lps aku lom submit lg..da bertambah...perghhh...dia ingt aku amek sybjek dia je ke???bnyak lg la assigment aku tertunggak..sume nak kne submit end of this month....hahahahah..jgn terperanjat la klo aku mti time menaip dpn laptop..hahahahah,,..mcm minx je an..hahahaha..amit2 la...xmaun aku deh..hee...aku xthu la..prot aku asyk skit je sjk kebelakangan ini..heheheheh...doakan aku sembuh spt dulu k..amin...lalalalala..antara assigment yg tertunggak adalah....mandarin(before 15.10.10)..human resource(before final exam kot)..eng..ada 3 assigment(2 weeks more) etika perniagaan(end of this month)arghhh..tekanan melanda siti roslinda apabila sedaya upaya untuk siapkan assigment yg di beri...hahahahaha..thanxx la pensyarah yg aku syg coz bg aku assigment yg benyak...segala jasa bek korg amat aku hargai...ahahahaha..poyo suda!!

cemburu kah aku wey??

ermm..pas aku update blog aku..aku on9 fb sampai la ketika ini..hahahaha..almaklomla..stu hari xg klas..hee..aku bkak fb dia...ada pic yg bru di tag..ermm..aku nmpk pic dia ngan someone..ermm..adakah aku cemburru???tolong la kwn2...hahahaha..aku xpnah nk rse cemburu..xthu la knape ngn dia aku kne ada pasaan cemburu wlopon kmi xde pape ubungan yg serius..hehehehe..arghh...xmlu nye aku an..wey..pempuan mne xcmburu la...hahahah..poyo suda...jgn la jeles whai siti roslinda binti mohd rasli..hehehehehe...dia tnye aku knpe aku jeles???aku xthu la nk gthu ke x psl tu..tp akhirnye aku cair di tgn dia...heee..gedikss suda...aku terpkse berterus trang ngan dia..aku msih menunggu blsan msj dr dia..hahahaha..aku xptot jeles an..coz mlm tu dia ada ckp ngan aku..klo awk nmpk pic sy ngan pempuan ke..jgn jeles eik..itu sume kawan..ok..sy cye kan awk..awk..awk jgn hilangkan kepercayaan sy tau...hahahaha..poyo suda...nk thu x..aku ske ckp kt dia perkataan poyo suda..hehehehe..thu x mkne poyo tu bg dia ape....hahahaha..xbley bla..poyo bg dia ncem..bile aku ckp kat dia..dia pasi ckp...jgn la ckp perkataan tu...t kembang kang..hahahaha...tolong la pham....wey...aku cyg ko tau...hehehehe

Sunday, October 10, 2010

kemalasan..


sifat kemalasan melanda aku pabila hari isnin..hehehehe..hari ni aku xg klas..mlas...hahahaha..cam ne la nk berjaya an...bukan pe..da sume bdk stu kos aku xg...xkn aku nk g kot...hehehee..ml td aku xley tido...jiwa  xtenteram...ahahahah..sume aku msj..tnye dorg ok ke x...yela..kot2 ada something bad berlaku..heee...alhamdulillah sume nye ok..hehhehee..ermmm...pabila aku btul2 xsdp haty...aku terpaksa msj dia...dia suroh aku g mek air sembahyang n tido..alhamdulillah lpas je aku dgr ckp dia surh mek air sembahyang..aku pulih ckit...hahahaha..poyo giler an??ermm..aku syg ko la wey..wlopon ko jrg msj aku...aku ttp tggu ko..tp aku tkot klo penantian aku tu berakhir dgn keperitan..hahahaha..jiwang giler...lalalala..benda betul an???wlopapepon..aku nk ckp kt ko..yg aku syg ko sgt2...tu yg aku xley teme org len coz aku syg ko sgt2...ermmm

befday yg sgt best!!!

bermula apabila aku pulang....cam biasa aku dijemput oleh ayh..kat terminal klang..heee...dalam kete aku n ayah diam je...smpai stu ketika ayah tnye psl soal hari tu...ayh cuber tok pertikaikan nye..hahaha..lantak la..aku hanya mendoakan kebahgiaan family aku je..hahaha..poyo suda...smpai umah...aku dihidang kan dgn ketupat yg mama wat...mmmm..sedap nye..hehehehe..sgt seronok..mlm menanti detik 12....aku dudok umah maklong..hahahaha..org pertama yg wish aku...hahahah..sudah tentu adik kesayangan aku..siti zuliana binti mohd rasli...hahahaha..juz msj..wlopon time tu nana ada kat dpn aku..hahaha..mlu la tu nk wish dpn2...heee~...kemudian zarf...hahahaha..sgt seronok..aku menanti ucpan dprd insan yg sgt aku syg..hahahaha..mne ley gthu spe..nk thu cri sendiri eik..heheheheh..akhir nye penantian berakhir dgn kebahgiaan ...lalalala..poyo suda...bertambah seronok bile dia sudah kembali seperti dulu..sy ttp doakan awk...hahhaha..poyo lagi..hehehehe..kte2 dia mlm tu wat aku terharu...jiwang karat..lalalalal..jgn mara ye..n kate2 tu jugalah..wat aku tersenyum tahkala ini bile mengenangkan nye..hehehehe....sgt poyo an siti roslinda binti mohd rasli...hahahhah..sepanjang hari 8 oktober 2010..aku asyik mendail no org je...almaklum la ..free...heheheh..kan seronok klo ary2 dpt free kol...setiap saat aku ley dgr sore dia.hehehehehe..poyo suda...jgn kembang ye idung tu awk..lalalla..xcukop 8 aribulan..9 aribulan pon aku memanfaatkan fon..befday ayh pula...free lagi..dgr lg sore dia..heee..sgt seronok..ermm...10.10.10..aku blik mlake...xmaun...rse cam xnk blik..tp..aku msh ada tugas...yakni study...hahahaha..ermm...seronok nye....puas haty aku blik kli ni..wlopon aku xkne bling tepung dgn kazen2 aku..hahahaha/....harini befday ex aku..aku msih ingt kte2 dia...tp aku akan cube lupekan dia..hahahaha...poyo lg...da lupe pon dia..coz..ehem2..lalalalal...ermm..k la...sampai disini sje blog aku...komen eik..hehehehe..syg dia aje!!!llallalallala

Wednesday, October 6, 2010

kjap lg maun pulang..ngee~

yean2..kjap lg nk blik..heee~xsabo nye..nk sambut my befday ngan ayh..awini awi jd cicik...mlm td pia bli kek tok befday aku n cicik..heee~seronok sgt...lalalala..thanxx korg...eee...xde mod la nk updated blog...aty xkeruan...hee..pe pndpt korg jike aku menjalin kan hubungan dgn bdk yg lg mude dr aku??heeeee...xthu la...aku msih befikir...aku akan minx pendpt dr kwn2 aku..hehehe..yg pnting aku bhgia disamping dia..heee~

Sunday, October 3, 2010

kepenatan melanda!!

argghhhh..pnat..bdan skit2 apabila mlam td bdk2 blik b3-01 g overnight...hahahaha
sgt seronok..tp ada kala nya sgt membosan kan...hahahaha....hajat untuk mencari hadiah ayh tidak berkesempaian kerana aku keliru untuk membeli ape..hahahaha..poyo suda...dgn ape yg ayh wat kt kmi..aku rsy cam mls tok bli..tp aku knang dia ayh..seburuk mne pon dia..sejahat mne pon dia..aku kne hormat dia..hehehe..kmi memlekan perjalanan kmi pd pukul 6.30 ptg yg dijemput oleh pakcik felo kesygan kami iaitu pakcik masri....hahahha..selepas tiba di tempat yg ingin dituju..kmi jln2 di dataran pahlawan...just tgok2..then..kmi g f.o.s utk usha2 kot ada bnda yg boleh dibli tok my ayh..tp xjmpe..yg aku jumpe hanye bju aku..hahaha..apabila kmi bertiga ketanduasan duit..mle la...sesi catu menyetu wet..hahahahah...agk2 perot da mle berbunyi spt radio..kmi mulela mncri tmpt untuk mkn..hahahahah....sdg2 mkn..ujan...ermmmm...kmi tidak ada hala tujuan ketika itu..xthu nk wat pe..so..kmi sebulat suara membuat kptusan tok ngok wyg..hahahah..magika...ingat best..tp merepek..sgt bosan..hahahahha...lps hbis wyg kol2.30 pg..kmi menemani gemok mkn...lapo la tu...ahahahah....sdg kmi mkn...aku sibuk melayan msj dr seorg pemuda banting...hahahaha...klakar gile...aku da la lg tua dri dia...layak kah aku bersame nye..tp..aku sdg menanti seseorg yg xpasti akan muncul..hhahaha...aku akan terus menanti...tp jgn smpai aku ptus asa sudahh...hahahah..
mte pon da ngantok..jd kmi amik kptusan tok overnigt di atas dataran phlawan...hahaha...bermulalah kehidupan aku spti ank terbia...hahaha...xbpe nk nyenyak la tido..hehehehe...awl2 pg lagi kmi mula berangkat pulang ke hostel...tido dr kol7 pg pai 3 ptg...hahahaha...sgt pnat !!!!

Friday, October 1, 2010

aku nk balik..tp!!

sekom..minggu ni aku rse cam nk blik umah...slah stu sebab nye..nk g open house umah bangah!!..pasti seronok..sume kazen2 aku ada..hehehe..best nye..tp sume itu hanya tinggal kenangan serta angan2..lalalala...
aku juge takut nk blik..tkut ayh mara psl bnda tu..adakah aku yg salah???salah kah aku tuk ingin kan kebahgiaan!!aku xnk bnda buruk berlaku!!disebabkan bnda itu,aku menanam azam tuk balas dendam!!hahahha..btol..itulah siti roslinda...ayah jgn nyesal klo dpt thu akak camtu...ayh nk mara pon xe gne nye...sume nye slh ayh..itu yg ayh nk kan???lo ayh wat cam tu...ayh jgn nyesal klo akak wat bnda yg diluar jangkauan ayh...lo ayh da tua..ayh jgn nyesal klo kmi xkan jge ayh..xtake care ayh cam ank org len..ayh bhgia la ngan dia...if ayh bersama dia...btol akak ckp..lo ayh wat bnda tu..ayh tggu la akibat nye dri ank ayh yg ayh harapkan akak adalah insan yg akan ubah family kte...ayh jgn nyesal if ank2 ayh pinggirkan ayh bila ayh da tua...time tu ...ayh nk nyesal pon xde gne nye...itu janji akak yah...tp..klo la bnda itu sume tk jd...akak janji..ayh la insan yg akak syg...akak xkan lupekan ayh even akak da kawin...akak akan bg ape yg ayh nk..akak akan tunaikan permintaan ayh...itu janji akak..ya ALLAH...aku xnk bnda buruk berlaku kat family aku...KAU berikan lah petunjuk ...aku mohon pada MU,..aku syg pada family ku yaALLAH...ermmmmmmmmm