Sunday, October 31, 2010

bkn senang nk jd mama!!

askom....ermm..bru je blik dari umah angah cicik..sy dpt bnyk pengalaman di sana...ermmm....mlm jumaat aritu..aku da knl ngan sorg bdk ni..rse cam bek..tp xthu la...llki skang bkn ley cye sgt...hahahaha...aku redha je...gagagaga...best cgt chat ngan dia...ble chat ngan dia rse cam chat ngan****...rindu kat dia..tp aku rse sume tu hanye tinggal kenangan...aku nmpk dia da hepy skang...alhamdulillah..hahahahah...saturday night...aku g ngok movie....ceter cuti2 cinta...best cgt cinta tu...bila la aku nk dpt cinta mcm tu...hahahahaha...ila ngok ceter tu..aku rse cam xsabo plk nk kawin..hahahahaah..udah2 la linda...ko bkn nye da ada calon...asyik org je mainkan pasaan ko..hahahaha...aku terpaksa lupekan sume nye...hahahaha...aku nk enjoy dlu la...bru pkir pasl sume bnda ni..hahahah...pas ngok movie ..aku faiz n cicik g umah angah...hahahah..aku bawk moto kot dr dp ke giant..giant ke pantai puteri...teral siot...da la xde lesen..men bedal je..hahahaha...seb bek xde pape...dok umah angah cicik...tiba2 terasa rindu kat mama...hahahahaha...terlebih suda...xpe2..this week aku blik...ermmm...xsabo nye!!..ermm...mlam td aku ngok bola...kalntan lwn n9....klantan mnang plk...adoi...lg la bertambh syg aku kat dia...hahahahah...lupakan dia linda oi...hari ahd...aku cick n faiz kne jd babysitter...hahahaha..jge anak angh...haahaha....aku kne blajo sume ni...susah tol..pnat..tp best....bru jge sorg...lom 6...lo 6..mti aku...hahahahaha...bila da jd cam ni..rse mls plk nak kawen..hahahaha...bnyak komitmen kne jge...adoi...klo xkawen kang ada yg ckp xlaku plk...klo kawen...tkot xsnggop pgang tanggungjawab...bila da cam ni..aku bru rse payah nya jd mama...baru aku dpt rse kan pe yg mama rse ..thanxx ma..koz jge didik along ngan adik2 smpai kmi besar...aku hargai nye....ngee...blik hostel....aku tros mandi ...bkk lappy kesygan aku ni...0n9 fb...aku harapkan msj drpd dia...akhirnye dia blas gak....aku gthu dia yg aku da xthu nk wat pe lg tok lpekan dia...dia ckp..b4 tido sbut nme dia...adoi...dia ingat senang ke????dia nk sgt ke aku lpekan dia.????aku xley lpekan ko la...ko xphm ke????ermmm...aku aku cube klo ko nk aku lpekan ko..hahahaha...terima kasih buat insan yg dtg dlm hidup ku tatkala aku ngah sedih..tatkala aku mengharap kan insan yg sudi dgr skit aty aku....terima kasih...aku amat hargai ko....ngee~~

Friday, October 29, 2010

lonely...

ermm..bosan lak ai...aku xthu la knape ngan ko skang ni???wey..ape slah aku..lo aku ada wat slh...aku minx maaf k..ermmm..aku xnk la ko tros cam ni..ermm..xpela..aku pon xthu ape slh aku kat ko..aku sunyi wey ko xde..sunyi sgt2..since ko ngan dia...ermm...aku xjeles pon..tp..huh!!!phm2 je la eik..aku dok dlam blik sensorg..pia xde...g kem..syaza ermm...g overnight....ermm..aku rse len sgt ble ko krap jauhkan dri dri ku...ko xckp sgt ngan aku...xperla wey....aku sedar..aku bkn kwn yg terbek tok ko....hope ko bhgia sgt!!!ermm..wet mara da kuar..kne byar yuran lg...ermm..wey!!aku rindu ko la...knape eik aku susuah sgt nk lupekan ko...mcm2 cre da aku cbe..tp...aku ttp ingt kat ko..klo aku ngok pic ko ngan dia...aku rse cam nk lempar je lappy aku...rse cam nk nangis pon ada gak...sorry la aku sllu msj ko..aku akan try pdm ingatan aku terhadap ko...tp aku rse xbley...aku xkuat...aku ingat lg..dlu ko sllu msj aku..smagat ko akan kembali tok aku..skang bile smangat ko da kmbli...mne ko lpe aku kan???aku bkn nk ngunkit..bila ko sdih dlu..ko sllu kol aku..msj aku...pgi2 ko da msj aku...skang..bila smagat ko da ada...aku msj pon ko xbls...ko jgn nk slah kan kdit la wey....ermm..blog je tmpat aku luahkan rse haty aku...zarf aku jauh...kawn bek aku kt kym ni pon da sibuk ngan blak dia..dia pon mungkin da xde mse tok spend time ngan aku...aku xley cter kat spe2 wey...dlu klo aku sdih...aku msti ceter kat ko...skang???ko xde amik port ngan aku an...bila smagat ko dtg blik...smangat aku plk ko bwk lari....aku xdpt nk concentrate ngan study aku la...smpai aty ko tgok aku cam ni kan...ermmm..xpela..aku redha dgn ketentuan hidup aku..aku ttp doakan ko bhgia biarpun aku menangis!!!...sygg

Thursday, October 28, 2010

28.10.10

hari ni..28.101.0...genap 20 thun ulang thun perkahwinan mama n ayh...alhamdulillah...terharunye...da 20 thun da mama n ayh menjalinkan hubungan kasih n syg mereka..hingga lahir nya aku,nana,zul n ayu...ermmm...akak syg korg sgt2..biopon akak jauh..tp korg ttp dihati akak...hahahhahaha...akak xpnh lpekan korg...mama n ayh..sempena ulang thun ni...akak xde hadiah yg dpt akak bg.hanye doa agar rumah tangga yg di bina kkal selamanya...hanya kejayaan akan akak bwa plang selepas akak tmat blaja..insya-Allah ma n ayh...doakan akak..akak xkan hampakan korg...ermmm...hidup akak mkin bhgia dgn korg..akak hrp xde insan kehamba tiga yg dpt runtuhkan nye..klo ada pon..akak jnji...org itu xkan bhgia..merana...ermmmm..tahniah mama n ayh ku,...
ok...tuka ke kehidupan aku di melaka...td aku karok..ermmm...aku nyanyi tetibe teringat kat dia...betapa kuatnye ingatan aku kt dia....ermmm...aku akn cube buang perasaan syg aku kt dia ...klo ada pon juz kwn biasa...i will try my best....ermmmmm,....tetiba aku rindu ko la plk...adoi...linda ...wat pe ko nk ingt kat dia klo dia lgsong xingt ko???pikir la wey..klo dia ingt ko..mesti dia da kol ko ble dpt msj ko kt fb....ermmm...ya ALLAH...bantula hamba mu ini....ermmm...ko kne kuat linda...awk...doakan sy k....smagat aku sudah hilang cam dia dlu....!!!!

Wednesday, October 27, 2010

btol kah kputusan yg aku wat ni??

ermm..salam..time tu updated my blog..ermmm..hari ni..ntah la...test ethic alhamdulillah aku dpt jwb...ada stu soalan je yg aku tgglkan..hahahahaha..pdn mke..tp xpe..t final i will try my best..hahahahaha,,,poyo suda...hari ni...bnr kah kptusan yg aku wat tok lpekan dia???mungkin btol n mungkin x..td..aku send msj kt fb dia...aku ckp aku xkan gganggu dia..itu janji aku..n dia pon xblas msj tu..maybe dia lom bce n maybe gak dia pon nk bnda yg sme cam aku arapkan..aku minx maaf kat dia slame kmi berkawan...ermmm..wlopon perit tok aku lpekan dia...tp aku ttp akan cube..mungkin aku xley lpekan dia 100%...coz dia adalah insan yg tlah wat aku bhgia slpas aku merana...sayang ku thukah kau didalam hatiku ini..tersimpan perasaan cinta nan suci...hahahahahah..jiwang lak ai..xpela wak..itu kptusan sy..sy harap awk bhgia..lgpon,kt fb awk jelas menunjukkan yang awk da bhgia..sy hepi sgt...sy doakan awk hepy 4 ever k...tp sy nk ingtkan yang awk jgn mudah lemah..sy xnk awk jd cam dlu lg..ermm..sy ingt lg wak..time kte hepi cam dlu..awk dtg takala sy sdih..awk yg hepi kan sy smula...skang ni..awk wat sy menderita...pai aty awk...sy thu awk bz..xpela...lpekan jela....hahahhahaahhaah...im always witing an answer from u..but now..im really tired to waiting 4 it..im surrender syg...hahahahahha...aku hanya la insan yang lmah...whai awk..sy doakan awk hepi ngan insan yang awk syg...mungkin xde jodoh antara kita..hahahahahaha..poyo suda...bile sy updated blog ni..sy rse nk nangis wak..tp awk???huh...xpela...awk watla ape yang terbaik tok dri awk...awk..kita da jauh ni...smkin jauh..dlu awk ada jgk kol sy..tp skang..langsong x..sy rindu awk..hahahahah..da la siti roslinda..lupekan jela dia..maybe dia da bhgia..maybe la...lom tentu lagi...tp sy siti roslinda ttp mendoakan kebahgian awk...k la...pnat da air mte ni melelei...whai awk...skali lg maafkan la sy k...sy doakan awk...sy doakan awk dpt yg terbek..xdpt cam dlu k..ermmm...awk jugak doakan sy k...doakan kejayaan sy...sllunye doa dr org yg kte syg sllu termakbul...doakan sy dpt mengenali seorng insan cam awk k...ys sejibik cam awk..tp maybe bkn awk...sbb maybe awk bkn dicipta untuk sy..ermm...awk..slamat tinggal..sy janji sy akan gthu awk lo sy da knal ngan insan yg cam awk k...:)..assalamualaikum awk...thanks 4 everything ..thanks 4 nasihat awk slama ni..sy ttp ingt awk...sy syg awk....tp!!!!

Tuesday, October 26, 2010

tahniah tau..

tahniah wat ko yang berjaya,,,aku turut gembira atas kejayaan ko..aku x sangka ko boleh mencapai kejayaan...hahahahaha...ermmmm...tutupla ceter eik..ermm...hari yang pnat..test yang mnimbun...disamping assigment yg bnyk tok di submit..hahhahahaha...ko da berjaya..doakan aku plak eik..aku nk berjaya gak cam ko..hahahahahah....manusia...mudah lpe an..dlu bila susah ko cri aku...skang..ble ko da snang...peh...ko lpekan aku...terkapai kapai..huhuhuhu..poyo suda!!!!..aku xkisah la wey...aku doakan ko bhgia dgn kejayaan ko tu....adoi..sok ada test ethic lg...assigment ethic kne tnjuk sok..adoi...tekanan....bila la nk graduated ni...xsabo rsenye...aku janji...kejayaan tu akan ku kongsi dgn ko wlopapepon yg ko da wat kat aku..aku xkisah..ko ttp kawan aku dunia n akhirat..

Sunday, October 17, 2010

rindu my zarf

wahai asnor maisara,nur zuraini n nor faezah...sy rindu korg sgt2 la...ermmm,..ape yg bisa sy lakukan...
bila la nk kuar same2..g mkn kfc..arghh...hahahaha...sy xsabo nk tggu cuti sem...ngee..rindula...
hahahaha...comelnye...
korg..bila nk g i-city together2...
shopping sme2...
ermmm...
hahahahahahahahahah..but rindulah saat ni...
rindu nk jd minah rempit...
blik kol2 pg plk eik..hahahaha
rindunye kat korg...
rse cam nk nangis je la...

korg!!!ini lah bukti yg kita ni sahabat....
bju yg sme..
purse..
n ulat bulu kte k...heheheheeh
sy akan jge spt jge nyawa sy k...
hope korg pon sme..ngee~

bnyak tol pengalaman this week...


hahahaha..minggu ni sgt best..tu yg xde mse aku nk update blog aku ni..heheheheh...poyo suda...wlopon hidup aku busy dgn assigment yg bnyk wlopon aku xde wat rsenye..heheheheh...minggu ni aku xblik la...terasa rindu kat ayah..xpe2..minggu dpn akak blik ye ayh...akak rindu ayah..hahahaha...ayah..ayahh...hahahahha...aritu aku n dak2 ni g funfair...sgt best.....huhuhu..ermm//mlmmlm esk nye plk...kmi g ptai putri...xde keje la kte kan...aku n b428 kmbli berkumpol...hahahaha..poyo sey...kmi tgkp pic sme2...rindu plk knangn lme...hahahaha..

 aku ,pia,ieda,kecik n syaza~!!!

 b4-28...rindu nye kt korg...

ermmm....ari jumaat arytu..aku ada jamuan rye spp...bpk bosan...huh!!!tp xpe..aku ada take bnyk pic...t aku update blog aku upload pic tu eik..ngeee...ayah..akak rindu ayh..n wat org tersayang...aku rindu ko la...aku nk ko thu yg aku sllu ingt ko...aku xthu pe yg ptot aku wat tok lpekan ko..bnyk yg aku reject smate2 krane ko...knpe ko xpnah hargai aku...aku pnat la tggu ko...tp aku ttp tggu ko...lo ko bce blog aku ni...aku arap ko kol aku eik...aku cemburu gle ble aku bkk pic yg ko ngan pempuan tu yg siap suap mkn tu...aku ttp uangkan sikap cemburu aku..coz aku syg ko la...s+++....ermmmmmm

Monday, October 11, 2010

tekanan nye..ngeee~

argghhh..seb bek klaz arini bnyak btal..hehehehe..tu yg aku ske tu..hahahahah....best2...lalalalala...peghh...aku xthu knape ngan aku skang...pemalas gler nk g klas..hehehehe...setan pe yg da msok dlm bdn pon aku xthu la..hehehehe...poyo suda...aku xthu la...skang ni..perot aku len mcm je...mkn je..rse cam nk muntah...heee~apakah mksud nye???wey..jgn pkir mcm2...lalalalala...td g klas bi...pehhh...tekanan aku ngan lecturer...assigment lps aku lom submit lg..da bertambah...perghhh...dia ingt aku amek sybjek dia je ke???bnyak lg la assigment aku tertunggak..sume nak kne submit end of this month....hahahahah..jgn terperanjat la klo aku mti time menaip dpn laptop..hahahahah,,..mcm minx je an..hahahaha..amit2 la...xmaun aku deh..hee...aku xthu la..prot aku asyk skit je sjk kebelakangan ini..heheheheh...doakan aku sembuh spt dulu k..amin...lalalalala..antara assigment yg tertunggak adalah....mandarin(before 15.10.10)..human resource(before final exam kot)..eng..ada 3 assigment(2 weeks more) etika perniagaan(end of this month)arghhh..tekanan melanda siti roslinda apabila sedaya upaya untuk siapkan assigment yg di beri...hahahahaha..thanxx la pensyarah yg aku syg coz bg aku assigment yg benyak...segala jasa bek korg amat aku hargai...ahahahaha..poyo suda!!

cemburu kah aku wey??

ermm..pas aku update blog aku..aku on9 fb sampai la ketika ini..hahahaha..almaklomla..stu hari xg klas..hee..aku bkak fb dia...ada pic yg bru di tag..ermm..aku nmpk pic dia ngan someone..ermm..adakah aku cemburru???tolong la kwn2...hahahaha..aku xpnah nk rse cemburu..xthu la knape ngn dia aku kne ada pasaan cemburu wlopon kmi xde pape ubungan yg serius..hehehehe..arghh...xmlu nye aku an..wey..pempuan mne xcmburu la...hahahah..poyo suda...jgn la jeles whai siti roslinda binti mohd rasli..hehehehehe...dia tnye aku knpe aku jeles???aku xthu la nk gthu ke x psl tu..tp akhirnye aku cair di tgn dia...heee..gedikss suda...aku terpkse berterus trang ngan dia..aku msih menunggu blsan msj dr dia..hahahaha..aku xptot jeles an..coz mlm tu dia ada ckp ngan aku..klo awk nmpk pic sy ngan pempuan ke..jgn jeles eik..itu sume kawan..ok..sy cye kan awk..awk..awk jgn hilangkan kepercayaan sy tau...hahahaha..poyo suda...nk thu x..aku ske ckp kt dia perkataan poyo suda..hehehehe..thu x mkne poyo tu bg dia ape....hahahaha..xbley bla..poyo bg dia ncem..bile aku ckp kat dia..dia pasi ckp...jgn la ckp perkataan tu...t kembang kang..hahahaha...tolong la pham....wey...aku cyg ko tau...hehehehe

Sunday, October 10, 2010

kemalasan..


sifat kemalasan melanda aku pabila hari isnin..hehehehe..hari ni aku xg klas..mlas...hahahaha..cam ne la nk berjaya an...bukan pe..da sume bdk stu kos aku xg...xkn aku nk g kot...hehehee..ml td aku xley tido...jiwa  xtenteram...ahahahah..sume aku msj..tnye dorg ok ke x...yela..kot2 ada something bad berlaku..heee...alhamdulillah sume nye ok..hehhehee..ermmm...pabila aku btul2 xsdp haty...aku terpaksa msj dia...dia suroh aku g mek air sembahyang n tido..alhamdulillah lpas je aku dgr ckp dia surh mek air sembahyang..aku pulih ckit...hahahaha..poyo giler an??ermm..aku syg ko la wey..wlopon ko jrg msj aku...aku ttp tggu ko..tp aku tkot klo penantian aku tu berakhir dgn keperitan..hahahaha..jiwang giler...lalalala..benda betul an???wlopapepon..aku nk ckp kt ko..yg aku syg ko sgt2...tu yg aku xley teme org len coz aku syg ko sgt2...ermmm

befday yg sgt best!!!

bermula apabila aku pulang....cam biasa aku dijemput oleh ayh..kat terminal klang..heee...dalam kete aku n ayah diam je...smpai stu ketika ayah tnye psl soal hari tu...ayh cuber tok pertikaikan nye..hahaha..lantak la..aku hanya mendoakan kebahgiaan family aku je..hahaha..poyo suda...smpai umah...aku dihidang kan dgn ketupat yg mama wat...mmmm..sedap nye..hehehehe..sgt seronok..mlm menanti detik 12....aku dudok umah maklong..hahahaha..org pertama yg wish aku...hahahah..sudah tentu adik kesayangan aku..siti zuliana binti mohd rasli...hahahaha..juz msj..wlopon time tu nana ada kat dpn aku..hahaha..mlu la tu nk wish dpn2...heee~...kemudian zarf...hahahaha..sgt seronok..aku menanti ucpan dprd insan yg sgt aku syg..hahahaha..mne ley gthu spe..nk thu cri sendiri eik..heheheheh..akhir nye penantian berakhir dgn kebahgiaan ...lalalala..poyo suda...bertambah seronok bile dia sudah kembali seperti dulu..sy ttp doakan awk...hahhaha..poyo lagi..hehehehe..kte2 dia mlm tu wat aku terharu...jiwang karat..lalalalal..jgn mara ye..n kate2 tu jugalah..wat aku tersenyum tahkala ini bile mengenangkan nye..hehehehe....sgt poyo an siti roslinda binti mohd rasli...hahahhah..sepanjang hari 8 oktober 2010..aku asyik mendail no org je...almaklum la ..free...heheheh..kan seronok klo ary2 dpt free kol...setiap saat aku ley dgr sore dia.hehehehehe..poyo suda...jgn kembang ye idung tu awk..lalalla..xcukop 8 aribulan..9 aribulan pon aku memanfaatkan fon..befday ayh pula...free lagi..dgr lg sore dia..heee..sgt seronok..ermm...10.10.10..aku blik mlake...xmaun...rse cam xnk blik..tp..aku msh ada tugas...yakni study...hahahaha..ermm...seronok nye....puas haty aku blik kli ni..wlopon aku xkne bling tepung dgn kazen2 aku..hahahaha/....harini befday ex aku..aku msih ingt kte2 dia...tp aku akan cube lupekan dia..hahahaha...poyo lg...da lupe pon dia..coz..ehem2..lalalalal...ermm..k la...sampai disini sje blog aku...komen eik..hehehehe..syg dia aje!!!llallalallala

Wednesday, October 6, 2010

kjap lg maun pulang..ngee~

yean2..kjap lg nk blik..heee~xsabo nye..nk sambut my befday ngan ayh..awini awi jd cicik...mlm td pia bli kek tok befday aku n cicik..heee~seronok sgt...lalalala..thanxx korg...eee...xde mod la nk updated blog...aty xkeruan...hee..pe pndpt korg jike aku menjalin kan hubungan dgn bdk yg lg mude dr aku??heeeee...xthu la...aku msih befikir...aku akan minx pendpt dr kwn2 aku..hehehe..yg pnting aku bhgia disamping dia..heee~

Sunday, October 3, 2010

kepenatan melanda!!

argghhhh..pnat..bdan skit2 apabila mlam td bdk2 blik b3-01 g overnight...hahahaha
sgt seronok..tp ada kala nya sgt membosan kan...hahahaha....hajat untuk mencari hadiah ayh tidak berkesempaian kerana aku keliru untuk membeli ape..hahahaha..poyo suda...dgn ape yg ayh wat kt kmi..aku rsy cam mls tok bli..tp aku knang dia ayh..seburuk mne pon dia..sejahat mne pon dia..aku kne hormat dia..hehehe..kmi memlekan perjalanan kmi pd pukul 6.30 ptg yg dijemput oleh pakcik felo kesygan kami iaitu pakcik masri....hahahha..selepas tiba di tempat yg ingin dituju..kmi jln2 di dataran pahlawan...just tgok2..then..kmi g f.o.s utk usha2 kot ada bnda yg boleh dibli tok my ayh..tp xjmpe..yg aku jumpe hanye bju aku..hahaha..apabila kmi bertiga ketanduasan duit..mle la...sesi catu menyetu wet..hahahahah...agk2 perot da mle berbunyi spt radio..kmi mulela mncri tmpt untuk mkn..hahahahah....sdg2 mkn..ujan...ermmmm...kmi tidak ada hala tujuan ketika itu..xthu nk wat pe..so..kmi sebulat suara membuat kptusan tok ngok wyg..hahahah..magika...ingat best..tp merepek..sgt bosan..hahahahha...lps hbis wyg kol2.30 pg..kmi menemani gemok mkn...lapo la tu...ahahahah....sdg kmi mkn...aku sibuk melayan msj dr seorg pemuda banting...hahahaha...klakar gile...aku da la lg tua dri dia...layak kah aku bersame nye..tp..aku sdg menanti seseorg yg xpasti akan muncul..hhahaha...aku akan terus menanti...tp jgn smpai aku ptus asa sudahh...hahahah..
mte pon da ngantok..jd kmi amik kptusan tok overnigt di atas dataran phlawan...hahaha...bermulalah kehidupan aku spti ank terbia...hahaha...xbpe nk nyenyak la tido..hehehehe...awl2 pg lagi kmi mula berangkat pulang ke hostel...tido dr kol7 pg pai 3 ptg...hahahaha...sgt pnat !!!!

Friday, October 1, 2010

aku nk balik..tp!!

sekom..minggu ni aku rse cam nk blik umah...slah stu sebab nye..nk g open house umah bangah!!..pasti seronok..sume kazen2 aku ada..hehehe..best nye..tp sume itu hanya tinggal kenangan serta angan2..lalalala...
aku juge takut nk blik..tkut ayh mara psl bnda tu..adakah aku yg salah???salah kah aku tuk ingin kan kebahgiaan!!aku xnk bnda buruk berlaku!!disebabkan bnda itu,aku menanam azam tuk balas dendam!!hahahha..btol..itulah siti roslinda...ayah jgn nyesal klo dpt thu akak camtu...ayh nk mara pon xe gne nye...sume nye slh ayh..itu yg ayh nk kan???lo ayh wat cam tu...ayh jgn nyesal klo akak wat bnda yg diluar jangkauan ayh...lo ayh da tua..ayh jgn nyesal klo kmi xkan jge ayh..xtake care ayh cam ank org len..ayh bhgia la ngan dia...if ayh bersama dia...btol akak ckp..lo ayh wat bnda tu..ayh tggu la akibat nye dri ank ayh yg ayh harapkan akak adalah insan yg akan ubah family kte...ayh jgn nyesal if ank2 ayh pinggirkan ayh bila ayh da tua...time tu ...ayh nk nyesal pon xde gne nye...itu janji akak yah...tp..klo la bnda itu sume tk jd...akak janji..ayh la insan yg akak syg...akak xkan lupekan ayh even akak da kawin...akak akan bg ape yg ayh nk..akak akan tunaikan permintaan ayh...itu janji akak..ya ALLAH...aku xnk bnda buruk berlaku kat family aku...KAU berikan lah petunjuk ...aku mohon pada MU,..aku syg pada family ku yaALLAH...ermmmmmmmmm