Saturday, December 31, 2011

still waiting!

aku msih menunggu kata putus ko la..susah sgt ke ko nak lepaskan aku??aku xsanggup kot macam ni..ada pakwe pon macam xde..YES..memang aku syg ko sgt2..xdinafikan memang aku rindu ko sekarang..hidup terkontang kanting ..tapi itu semua aku tahan..demi kebaikan ko dan aku..tolong la wey..cukup la ko wat aku menunggu ko tanpa khabar selama hampir sebulan..sudah la..aku da malas nak pikir psl ko..TOLONG LEPASKAN aku...cari je yang lain..aku bukan bagus sgt tuk ko..aku mintak maaf klo aku ada wat skit aty ko selama lebih setahun ni..halalkan segalanya..:)

Thursday, December 29, 2011

kata putus..

okie..sedih sikit cerita kali ini...smalam,b4 tido aku amek keputusan utk membuat satu keputusan yg maybe terbaik dlm hidup..BERPISAH..mungkin ini adalah jalan yg terbaik..ko buat hal ko..aku buat hal aku..aku xnk bazirkan masa aku dg ko..dan ko xperlu nak hbiskan mse ko tok aku..xpyh pningkan kepala..kejayaan diutamakan sekarang..semoga ko bahagia..aku mungkin bukan hawa dan ko bkn adam aku..doakan kebahagiaan hidup aku..semoga aku jumpa cinta sesuci cinta zikir n norkhamardhiah..eceh..berangan xhabis...

Wednesday, December 28, 2011

cepat la habis..

aishhh..lama sudahaku x mencorat coret dlm ini blog..busy giler kot..xde mse..hahahaha..poyo kan??
da lebih seminggu aku praktikal kat MBO KLANG..mcm plik jgk kan??tapi xpe..aku kan tgh blaja..so,aku kne la praktik kan ape yg aku blaja kat company ni...mula2 mmg mcm budak bodo skit..but..i must improve myself..eceh konon..da dekat klang ni..rindu plak nk bersama anda SOFIA MANJALARA...merayau bersama,coconut shake bersama..rindu pd mini cooper deh..xpe2..seb bek ada selimut ko..hahaha..terlepas jgk rindu..heheheh..ok..skang nak ceter psal MBO ni plak..aku diterima sbb ad org dlam..kenal manager kan..cara keje plak...senang..like a admin staff..just kira2 itu dan ini..elaun..ermmm..mcm staff biasa siot..sejam RM3.80 je..keje 5 jam je tau...ahad n public cuti..hah..kelas ko jah..ermmm..dah la..nak mengular jap..heeehehe..papepon doakan praktikal aku ni berjalan dgn lancar dan lulus dgn cemerlang..
amin~

Tuesday, November 22, 2011

rindu!

di sini bermula lah sebuah cerita..walaupon aku ni xreti nak bercerita..mmg fail..hahahah..

awk,sy rindu awk la..dulu sy boleh je lupa kat awk..tapi sekarang..kenapa memori sy terhadap awk dtg balik ek??suka tau ganggu sy..aissshhh...awak kan da ada makwe..xpyah la nak ganggu saya..sy slalu mimpi yg sama , 3 mlam da tau..xthu sy ape mkna mimpi tu..rindu sgt sy kat awk ni..wlopon sy rindu awk, xguna awk..awk da ad yg punya..sy??ntah la..

kadang2kan mlas la plak nak pikir pasal cinta ni sume..wat skit aty je kan..n skang rsa cam nak tumpukan kat stdy , family and harta...awk, sy sllu ingt pesan awk.." belajar..jgn hampakan keluarga , jgn sbbkan sy ,awk xley nak blajar "..bila sy ingat itu..sy kuat wak..aishhhh..parah da kan sy ni..dulu,awk sllu ad..kuatkan sy..but now??

xpelah..sy kuat ..memori bersama awk yg buatkan sy trus kuat..papepon..doakan sy k:)..
awk jgk ckp..klo ad jodoh xkemana..

Monday, November 21, 2011

no feed back!!

hari da semakin hampir..feed-back dari company2 yang aku minx praktikal sepatah haram x dapat feed-back lagi..aishh..klo xnk terima,ckp la awl2..xde la aku tertunggu2..geramnya..klo terpaksa ada gak yang aku praktikal kat MBO je..ermm..but x adventure la...hehehe..memilih kan..8 company aku hantar resume sume ok..tp stu pon lom melekat lg..aishh..risau tahu..wahai company, hantar la borang jawapan cepat..berjambang tunggu hah..

semoga aku dapat tempat praktikal yang sesuai..amin~

selamat tinggal dunia kolej..


kolej yayasan melaka..

okie..ini la tmpat blaja aku..xsangka,cepat sgt masa berlalu..da nak abis da..berat rse nak tggalkan kolej ni..mcm2 aku balaja kat cni..mengelanai erti persahabatan..menangis bersama mereka..ketawa bersama..kena mara dgn lect bersa2..aishh..pengalaman oh pengalaman..ttp berada di ingatan..berat nak tinggalkan bandar bersejarah ni..lpas ni xdpt la nak overnight kat padang..p jonker walk..dp, mp, lpak ayoob...aishh...sebak rse aty..

banyak perubahan yang ketara kat diri aku..ramai yang perasan..dari sebelum aku msok blaja..
dari rupa yang agak comot ke more better,know how to dress-up..aishhh..more confident gak la..heheheh..perasan sudah la..

mmg ramai yang tegur la skang kan...terima kasih kerana bagi roselynda rasli peluang untuk mengubah diri..
terima kasih kalian kerana terus bersama aku..syg korang deh..:)

Sunday, November 13, 2011

entry buat dia!

nak story la skit bout insan yg dulu nya mana ada dia..mesti ada aku..even dia kuar date ngan bf dia..but now..kami xseperti dulu..punca nya aku..maaf sekiranya aku bagaikan kacang melupakan kulit..maaf jika aku bgai talam dua muka..maaf jika aku seperti madu yg buang sepahnya..maaf sgt2..

sejak kebelakang ni..aku selalu dgr ko nangis..cian nya ko..aku nak jgk nanya..tp..takot x di layan plk an..xpelah..maybe ko rse aku da berubah sekarang..tp x syg..aku ttp mcm dulu..LINDA yg cengeng..seriuosly,kadang2 bila aku nmpk ko , nak je aku pelok..rindu sgt..tp takot x diendahkan plak..
syg..terlalu rindu sgt kat ko..rindu nak merempit dgn ko..rindu nak bershopping bersama ko n pia..rindu nak mkn bakso dgn ko n faez..rindu sgt..n bila aku tlis entry ni..tiba2 sedih,bercucuran airmte deh..





ermmm...24 hb the last paper..n 25 aku da suruh Mr ayah jemput..n sebelum aku balik...aku nak sgt tgok seorang insan yang aku kenal di malake ni senyum kat aku..cium pipi aku..wlopon mungkin lps ni aku xkan jumpa ko lg..aku thu aku bkn kwn yg terbaik buat ko..hope ko jmpe kacang yg sllu ingat pada kulit nya..talam yg ad stu muka je..madu yang sentiasa bersama sepahnya..syg..terima kasih eik sbb ko jge aku slme ni..even ko xnk kwn ngan kau lg..tp memori bersama ko..aku ingat deh..bntal busuk aku ad bau ko..mungkin itu je kenangan yg aku ada..bila aku da balik klang nanti..aku akn jge bntal busuk ni..bila aku rindu ko..aku akn cium..

syg..ko jge la bek2 ape yg aku bg kat ko eik..syg,..aku nk minx maaf bebenyak jika sepanjang 5 sem ni aku ad wat slh dan silap..kdg2 ia berlaku tanpa sengaja ..aku doakan ko bahagia bersama mak, ayah, adik-beradik ko, kengkawan ko, dan  insan yg ko syg..ohh..lupa la..kirim salam kat mak ko eik..ckp kat mak ko..yg aku takkan lupakan mak bila aku berjaya kelak..insya-allah..

buat:
siti nur zulaika binti ahmad

terbuka juga pintu hati..

aku bersyukur sgt ke hadrat Allah S.W.T sbb membuka pintu hati adik kesayangan aku untuk terus belajar..haishhh..ingatkan da xnk smbung blaja td..adoi..xthu la kan mcm mne dia nak sgt smbung blaja kan..aku janji bila dia smbung blaja, aku akn tolong dia..aku xnk dia rsa mcm ape yg aku rse time blaja..even dr segi kewangan..aku xnk, disebabkan faktor kewangan jd sbb dia xnk blaja..lgpon, ayah mmg nak tgok ank dia blaja smpai dpt ape yg ank dia cita2 kan..aku nak tgok adik2 aku dpt ijazah..eceh..hahaha..

hahahaha..kdg2 aku pikir jgk, knape tiba2 dia nk smbong blja..bkn men melenting lg bila aku suroh dia sambung blaja..hahahaha...klakar pon ad gak..maybe dia da sedar buruk baik nya kot..papepon na, along sokong sgt tindakan ko tu..

hah..sok ko da mek SPM...GUDLUCK syg..along doakan yang terbaik k..
syg ko deh...
muahxxx..:*

Saturday, November 12, 2011

busy sgt kau..

nak ceter ni..sedih sgat..bila masing2 terlalu busy..aku busy dengan assignment..dia busy dgn kerja..alahai..
membuatkan aku rindu gila kat dia..sgt2..:'(
n kadang-kadang aku rse diperbodohkan pon ad jugak..kenapa eik??
maybe faktor jauh menjadi penghalang..ini la padah nya bila bercinta jarak jauh ni..
sebab syg n cinta..aku kuatkan diri aku...n bila da jadi mcm ni..aku mula membeza2 kan dia dgn mr s aku dulu...
bila tgh sedih mcm ni..mr s selalu hadir dlm mimpi..(mimpi je pon)..2 malam aku mimpi jalan cerita yg sama..ape kah benar ape yang aku mimpi tu??ntah la..
keadaan macam ni membuatkan org sekeliling memaksa aku untk putus dgn dia ..senang je dorang ckp an..SHITT la kan..takpe..aku ikotkan je ragam ko..lyn kan je..

zarzzzz

Friday, November 11, 2011

bla bla bla..

hahaha..da lama x mencorat-coret kat blog ni..almaklum la..gadjet msok ICU..ini pon gne lappy member..alahai...ok..bnyak sgt yg berlaku..antara nya.:
  - bershopping sampai duit habis
  - p mkan steamboat at JOHNY's..nyummi2
  - kena tinggal bas masa nak balik klang..
  - terpaksa turun kat TBS sbb tket klang xde..
  - sampai umah pkol 9 mlm (dari mlake kol 5 ptg)
  - melantak mcm2 kat rumah..
  - seronok bersama family tercinta
  - tidur rumah maklong bersama sepupu yg gila2..
  - berhari raya dgn bju baru..eceh2..
  - bergelak ketawa di rumah NUR ZURAINI..
  - menikmati ketupat dan rendang ..
  - melalak di KTV bersama mereka..
  - belajar bersama adik tersyang..ZULYANNA RASLI..
  - kena pau jam dengan ZULYANNA RASLI..(jam couple)..
 
hahahaaha..sgt best tahu..bnyak lg yang best,..mlas nk taip deh..kang korg meluat plak baca kan..hehehehe...
apa2 pon..sgt best ..





  hah..nice kan kami..syg gila dow kat minah2 ni..weyh..aku syg korg sgt tau..TETAP DI HATI ..:)))
muahxxx

Monday, October 31, 2011

xsabar 4 the hot stuff !!

okie..xsabar rasanya nak balik this week..for the raya haji..heheheh..bukan pe..rindu hendak bermanja dgn mama n ayah..heeee..hopefully rye haji tahun ni aku rye at klang..xmo la balik kampung..buhsan..xde pape kat kampung aku tu..ermmm..aku xthu kenapa last week aku balik..pehhh...dilayan bgai anak emas..pai adik bongsu aku jealous seh..ape aku nak..mama n ayah turutkan..aku nak mkn itu ini..sume mama turutkan..thanxx mr ayah n mrs mama..coz penuhi kehendak anak manja mu ini..jgn jelous yea adik2 aku..heee~..rye haji ni gamaknya aku bergaya dgn bju yang mama belikan,.actually ni yg mama n ayah nak bagi aku time befday aku aritu..but xsempat nak p beli..akhirnya,mama n ayah turutkan juga..terimas ye..but mrs mama n mr ayah..jgn la manjakan akak sgt k..tkot t naik lemak plak..n tkot gak klo da terbiasa dpt pe yg nak dr mama n ayah..si cik abg xpat nak penuhi plk when da berumah tangga..heeee~~
cik abg kayap plak kang..hehehehehe..


 okie..wane hjau n hitam is mine..heee..maaf ye ms zulyanna rasli..jgn jeles k:)..yang bawah ni utk kamu...


buat zulyanna rasli..
bergaya la kita raya ni..hahahahah...raya haji je pon..heheheh..xsaba nak gayakan di pagi rye..ecececehh..BTW..thanxx ye mrs mama n mr ayah..syg korg sgt2..:)

:)

alahai..agak terperanjat bila aku on9 je fb dan nk bukak wall ko..tiba2..fb ko da xde..adoi..da xtahu nk ckp ape da..BLANK..ko ni betul betul nak lari dr aku ke ape??it's ok..lari la selagi ko boleh lari..tp..hati2 k..jgn sampai tersungkur sudah la..aku mls nak rawat ko mcm dulu2..kalau dulu maybe boleh la..BUT now..ermm..just thinking bout what u do to me k ..okie..terus kan larian ko syg..semoga ko tiba di garisan penamat..dgn jaya nya..eceh konon.. n semoga ko bahagia bersama dia k..n satu je pesanan aku utk ko..aku syg ko sgt2..sggup an ko wat camni..klo aku thu ini jd nya..menyesal aku knl ko dulu..n aku nk ko tahu yg bila ko ad bersama aku dulu..aku hepi sgt..kenangan bersama ko akn ku padam dan lenyapkan ia bersama kata2 indah yg pernah ko ckp pada ku..doakan kebahagian aku k..sesungguhnya tiada jodoh antara kita n kau bukan la adam yang aku cari dan nantikan selama ini..semoga bahagia fizi syuk..:)..and now..aku akan lebih bahagia bersama insan yang aku syg..i dont want think about u anymore and never ever to look back starting this second..aku pegang dgn kata2 ini..xsemestinya org yg kita syg jd milik kita..:)

Tuesday, October 25, 2011

risau+xsabar=rindu sama kamu..

okie..and now..i'm at hostel..
rindu la sgt kat hostel ni...hostel ni la bnyak kenangan..disini la aku mulakan hidup..
as STUDENT...ermmm..disini jugak mama n ayah tinggalkan aku..sebab aku nk capai cita2 ku..mama n ayah..i'll try my best..and disini aku lalui segalanya..dengan liku2 kehidupan..eceh2...
hahaha...
ok..malas nak membebel panjang..back to the top..aku risau gila..tmpat praktikal..
still lom dapat fed-back..alamak..macam mana ni..last chance MBO la gamaknya..atoyai...dengan assignment yang bnyak lg lom siap..report owh report..penatla...menimbun..:)
n tak sabar...nak praktikal..eceh..tempat pon lom dpt lg..heboh xsabar..GILA sey...wahai syarikat..terima la aku jalani latihan industri kat tempat anda..hahahaha...
dear..rindu la sama kamu..sgt2..
awk je tahu pe yang sy rse..:'(
SUMPAH rindu la nak dengar awk bebel...
<<AWK>>




Friday, October 21, 2011

rindu kau yang dulu !

tibe2 rindu plak kat awk..tak tahu kenapa la kan..aissshhh..bahaya ni..kang ad plak yang post kat wall perli memerli..atoyai..rindu gila kat awk..ingat masa dulu2..awk selalu dengar masalah sy..suka sgt time tu..but NOW..da tak buleh da..awk ad jalan hidup awk sendiri..sy pon ad jlan hidop sy sendiri..awk2..sy nak awk yang dulu bole??bole x kita kawan mcm dulu??mungkin x,sy tgok skang..GF awk mcm jealous je ngan sy..xthu kenapa..

awk..bila sy rindu awk,mesti awk dtg dlm mimpi sy..kenapa eik??awk ni sibuk la..hehehehe,..jgn la selalu dtg k..nanti my pakcik tiang lampu yang bushuk lagi buncit cemburu la..hehehee..awk..sy selalu ingt pe yg awk ckp mse awk call time rye awitu..n sy dapat rsekan something la..npe eik??awk bahagia x ni??sy x nk tgok awk sdih mcm dulu..kita kan da makin jauh.:'(

awk..sy dpt rsekan yang awk cube tipu perasaan awk..tak tahu kenapa sy tibe2 je rse cam tu..ermmm..ada sesuatu yg cuba awk sorokkan eik??hahahhaa..sorok la wak selagi ia boleh disorok..:)..jgn menyesal suda la..susah untuk sy terima awk..sbb..hanya sy je thu wak..awk..klo awk sedih..mesti awk akn cri sy..bila x..mne awk???but its ok..sy da bhgia dgn life sy skang..so..

sy doakan awk bhagia bersama sis tu k..she's very nice person..doakan sy k..hubungan sy dgn my tiang lampu yg sy syg sgt tu..awk..kita tetap kawan kan??

Thursday, October 20, 2011

ini yg dicari..

okie..da jumpe..tarikh betul2 aku kenal my pakcik tiang lampu yg bushuk lg buncit..hahhahah..12 OKTOBER 2010 rupanya..ALAMAK..da setahun la gamaknya an???hahahhaa..adoiyai..da lama gak an..banyak yang aku selongkar psl awk dear..much more love u dear..really need u n no other person can take u then me..eceh..i"m jealousy ok??hahahhaa..semoga hubungan ini kekal ke akhir hayat hendak-NYA..AMIN ~~

Wednesday, October 19, 2011

alahai..

wanna story bout hubungan ,mereka...alahai..tak tahu kenapa la kan..semalam tergerak hati nak bukak email yang da lama tak tersentuh..MOTIF..ingt nak cri something..tup2...terjumpe something..alamak..ternangis sudah..hehehee..but COOL..






hahahahaha..bnda ni la yg wat aku jd GILA sekejap..adoi..ROSELYNDA RASLI..jgn pikir sgt psl dia..ignore HIM..OMG...ok..nk jd kan cerita..tangan ni plak gatal memblas COMMENT ni wlopon da setahun lebih ia berlalu..hahahaha...gedik kan aku..lepastu..aku ignore je la kan..hope Lelaki ni rep..n then td aku on fb..GF dia bley plak pos bnda ni kat wall dia..

hahaha..ini la dia..siap mention lg tau..she say "read this gurl" n "i hope u read"..hahahaha..bnda ni kompem kat aku..sbb nya..da tentu2 dia je yang baca komen aku tu..yela..dia kan sekarang yg 0n9 kat Lelaki tu punya fb..alahai ..BATAK betul..be profesional la..klo aku nak..dari dulu aku terima dia..hahaha..CETEK tol fikiran ko kan..YES..ingt ni..sekali orang wat aku..tak mustahil aaku akan balas balik..DON'T THINK U WIN..hahahha..boleh??ikut kan malas nk pikir lg sbb aku da ad my tiang lampu yang bushuk lagi buncit..tapi tak tahu la..perasaan ni mcm lain..kuat sgt mengatakan yg llki ni sedang TIPU perasaan dia sendiri..tak tahu la..klo aku rse nak siasat bnda ni..aku aku troskan..nantikan kemunculan aku yerrr..N wahai wanita..go on je la..seperti post aku sebelum ni..ko mmg layak utk dia..jga la dia k..:)..INSYA-ALLAH aku tk kan kaco korg..wanna hapy with HIM la..TQ

Saturday, October 15, 2011

30% more

go on ROSELYNDA RASLI..ok..kali ni wanna story bout my business planning..pehhh..tak macam lama lak kan aku settle kan benda alah ni..sakit pale deh pikir ..ok..aku punya perniagaan ladang ternakan ayam..eceh..anak manja boleh ke bukak ladang kan??lagi 30% nak siap ok..berkat doa dan kegigahan aku sendiri..menjuling kan mata dok dpn lappy..semua nak fakta ok..xboleh auta..ok..firstly jgn pandang rendah pd aku yang sememang nya rendah..aku rasa nk bukak ladang ni pon nak sokong minat my MOHD RASLI..dia kan pernah gagal dalam uruskan ladang ternakan..ok.my daddy..akak akan bangun kan balik yea..jgn la risau..hehehehe....ok..back to the top..mood aku sekarang nak siapkan assignment yang tersangat la banyak..da nak final ni la lect bru terhegeh2 nak bagi assignment...hehehehe..papepon lect..terima kasih ye..da ajar saya erti kesabaran..hargai sgt deh..dengan situasi sekarang yang amat daif..meminjam lappy member..adoi..memang tersekat sekat la kan..ayah..nak lappy baru boleh x??awitu ayah telefon..aku ngadu kat ayah..assignment banyak..lappy xde..rasa nak nangis..n wanna know wat my daddy say..saba ea..ayah cri wet k..OMG..dad..u're the best..much2 more love u...muahhxxx...betul ckp org..jgn berkira ngan family..coz mereka juga yang akan bantu kita..

along sayang ayah


roselynda syg kamu deh mohd rasli

Friday, October 14, 2011

miss sama kamu..

saya rindu sama kamu yang jauh..

SEBAB

AND


terima kasih

Thursday, October 13, 2011

aiiiikkkk??

tibe2 teringat kat awk my tiang lampu yg bushuk lg buncit..hehehehe...teringat malam tu saya balik malam..awk mara..hehehehe..pastu majok..matikan call..pehhh..sampai aty awak matikan call kan??sedih saya waktu tu..saya call awak balik..pehhh..xangkat..alaaaaa..pastu saya terus balik rumah..sbb awk da mara2..ermmm..pastu baru la awk nak angkat call saya..hehehehe..awk2..saya dengar suara awk tak macam selalu..alamak..awk nangis..alololo...awk nangis sebab saya..maaf ye awk sebab sy wat awk risau..xde niat pon..saya sayang awak je tau my tiang lampu yang bushuk lg buncit..hehehehe..

awk..awak da makin jauh..kalau dulu awak kat PUCHONG je..sekarang awk da dkat KEMAMAN..tak tahu kenapa..malam tu bila awak mesej "dah naik bas ni..." hati saya sebak je tau..tak tentu arah hidup saya bila awak nak p jauh..nape eik??n saya terkedu bila awak ckp "saya rasa jodoh saya ngan awak"..alamak...da bersedia kah aku??hari ni..saat saya menulis blog ni..saya sendirian..dalam bilik..menangis...tersenyum bila ingat awk..bila ingat saat mula2 saya kenal awk..hehehe..awk2..awk selalu ada bersama saya..saya terkejut bila awak call saya semalam..n awk ckp..

"saya da call member saya yang keje kat Petronas,saya minx dia adjust saya keje sana..kalau dapat..lepas sebulan saya kerja..saya amek awak kt Melaka..bawak awk jumpe family saya..jumpe family awk..klo dorg setuju..terus JALAN"

hah??JALAN??alamak...awak biar betul??serius??hehehehe..awak2..saya doakan awk dapat kerja tu eik..tapi kan awk..saya masih lom sedia la..banyk lagi tanggungjawab sy yang lom sy selesaikan..saya nak gembirakan mama n ayah dulu..sy nak bina balik family sy ..awk tunggu saya tau..hehehehe..

apapepon..awk(mohd azrul muqtaar)..
saya syg awk..cinta awk selamanya..:)

http://www.youtube.com

pandai nya kamu..

pandai nya kamu ye Asnor maisara .. hah..ni la nak ceter ni..baru nak merajok lama-lama..da xboleh..tergendala..mana taknya..dalam perjalanan balik melaka..(memang sebak gak nak tinggalkan mama n ayah.)..tp aku kena kuat..mereka je tahu apa yang aku rasa..semua aku ceter kat dorang..pasal sakit,gaduh ngan kawan, blajar..sume la...hehehee..terima kasih sebab dengar ye..alamak..lari tajuk la pulak..ok..begini cerita nya..hehehehe..

tiba-tiba..masa dalam perjalanan..aku dapat satu mesej dari asnor maisara..ini msj nye..

sahabat..
jika hari ini aku terlalu gembira,
sedarkanlah aku dgn amaran2 ALLAH..
jika aku bersedih tanpa kata,pujuklah aku dgn terbiah pencipta-NYA..
jika aku lemah x berdaya,ingtkanlah aku dengan kehebatan syurga..
jika antara kita ada tembok yang memisahkan ,ajaklah aku meleraikan segera..
jika pernah hatimu terluka ..luahkanlah agar aku berubah..
&
jika esok aku terlena tanpa terjaga ,iringilah lena aku dengan kalungan doa..
berjanjilah sahabat ,ukhuwah kita untuk selamanya..
ana uhibbuki fillah.


hah..pandai betul kan..meleleh airmata aku baca tau..dan tanpa fikir panjang..aku minx maaf kat dorang..aku terlalu syg kat dorang..itu je yang aku ada...maaf ye syg2..aku emo sikit malam tu..aku syg n rindu gila kat korg..muahhhhxxx my ZARF..korang the best..

Tuesday, October 11, 2011

sentap aku..

salam..da lama x meng updated blog hah..since lappy rosak an..aku menagih simpati lappy anak rosman je la..ehehehe..ayahhh..cepat la belikan lappy akak..banyak keje yg tertunggak da ni..

ok..actually entry kali ni nk ceter pasal befday aku yg suram..boleh la tahan suram nya..ad cerita yang kelakar masa perjalanan aku balik klang..adoi..tergelak aku bila ingat balik..hehehhe..ok..sampai2 je rumah..aku trus shoot p umah maklong..befday maklong..celebrate la kan..tp aku xde hadiah pon nak kasi..hanya ciuman syg..syg maklong deh..muahhhhxxx..

malam 8 oktober 2011..orang pertama wish aku...my bushuk la kan..second my adik..zulyanna rasli..pastu zulaika ahmad n faezah sani...n mereka2...aku masih ternanti2 wish dari sahabat2 yg aku paling syang dalam dunia ni...iaitu zuraini jahuree n asnor maisara as'ad..seharian aku tunggu..macam2 aku pikir..mana la dorang an..menangis aku satu hari..cam ni dorg wat aku an???
ok..aku terima..malam tu aku keluar ngan mama n ayah. da rasa cam anak tunggal je..yela time tu ayu xde..p kem..nana n zul xmo ikut..so,aku g je la ngan mama n ayah..p klang..mek fon aku..da siap..n aku pat adiah dari mama n ayah..terima kasih mama n ayah..syg deh sama kamu..



.lepas 24 jam aku mesej dorang..say thanxx sgt2..n aku ckp aku akn berambus dr hidup dorg...hah..amek ko..lpas tu..bertubi2 dorg msj n kol aku..aku xthu kenapa aku emo sgt mlm tu..alasan yg dorg bg..lupa n busy..pehhh..lagi la berderau jantung aku an??sampai hati wey..xkan la stu minit pon xde tok msj aku..n berapa lama ko kenal aku pai befday aku pon ko xingt??adoi..sentap gila mlam tu..but its ok..nangis gak la aku malam tu..aku ignore kan je msj tu...marah sangat..

9 oktober 2011..befday ayah..hepy befday ayah..akak syg ayah sgt2..hope family kita kembali seperti dulu..akak akn cuba kembalikan seperti dulu..kol6 da gerak balik melaka,,,rasa cam berat je nak balik...nk bwak balik fon sony aku..ayah plak xkasi..sedih nya..

fon aku da sihat..ayah jaga fon akak baik2 k..:P

Wednesday, October 5, 2011

maaf ye!

penat nya..baru pas p mkan..kenyang..perut ni skang kerap la sakit..adoii..xtahan rse nya..kerap la masok angin..but..kuatkan semangat deh..hehehehe..

ok..fine..esok balik..KLANG..waiting yaaarrr..mula-mula ikutkan hati memang tak nak balik..ingat nak sambut befday ngan member2 aku ..yelakan..this year last..nk gak la rasa kan..but..bila je pat thu benda tu..alamak..terpaksa balik..buat ape nk sakit kan hati...oits okie..kuatkan hati..family first.better sambut ngan dorg..and really hopefully awk ada eik??.maaf ye anak rosman..hepi sokmo bila dgn kamu..YES..memang aku anak manja..memang aku xmatang..memang aku suka dok bawah ketiak mak bpk aku..aku akui nya..sbb..bkn nak batak la..aku hidup dgn penuh kasih sayang mama n ayah..n aku tak batak untuk tagih kasih syang n suka ambik perhatian dr org len..BATAK..opsss..over plak an..heheheeh..aku memang over..gggrrrr..xsuka??just go to the HELL...hehehehe..hidup aku.!!!..

understand??

Monday, October 3, 2011

tqvm sayang!!

berbunga2 la hati sekarang an??alamak...hehehehe..terima kasih awk..awk sellu ada bersama sy..awk sentiasa kuat kan semangat saya..kalau awk xde..mesti saya rebah...eceh ceh..poyo sey aku..tak tahu la kan..kenapa sejak kebelakangan ni...aku asyik la angau ngan dia...mama..akak mabuk cinta ni..alahai..rosak la study aku deh..hehehehe..awk..sy syg awk sgt2..awk da bagi sy harapan untuk terus berjaya dalam hidup..u're the best dear...heheehe...tp kan awk..if awk ada lagi bgus dari saya..saya relakan kepergian awk..:)

alamak..sedih la plak an??mungkin sy bukan yang terbaik buat awk..just go on dear..terharu sangat bila awk ckp..

"selagi saya belum bernikah dengan sesiapa...selagi itu awk milik sy"

hehehehe...ayat ko..pehhh..tp dalam hati hanya TUHAN je tahu betapa gembira nya aku bila kenal kamu darl...grrrr..MALU la..ngeee~

setiap malam awk dengar saya bebel..saya dengar awk bebel..sy dengar masalah awk..awk dengar masalah sy..ketawa sama2..sengal nya awk kan??

ini lagu buat awk..terima kasih ea!!

Sunday, October 2, 2011

bershopping !

alamak..elaun da msuk..memang la kan..tak ingt dunia aku bershopping..SALE sane sini plak..GHAIRAH...hehehehe..niat just nk bli kasut je..last2..kasut pon xbeli..lain yang aku beli..adoi..linda2..apa nak jadi ni??penat aku melepaskan nafsu shopping..yelah kan ..raya tak puas sangat..hehehe..parah aku ni..saba ye sayang..ini lah saya..:)

ok..bgun2 je..siap2 trus gelak ngan kakak..(ohh fexa)..ajak cicik, tp dia xnk ikot plak..its ok..:)
sampai mc..si ohh fexa nk bli no bru plak..ok..temankan la..:)
pastu terus menapak ke jusco hah..teringat plak kat zarf..slalu shopping mesti nagn dorg..miss la..bila la kan dapat berkumpul bersama??jalan satu jusco..cari kasut..ok da jumpe..kejap lagi dtg balik..sbb pia da nk pai jusco..dia rehat kan..so,kami pon p la mkn ..sushi je..pia just take away..da lambat..yelakan..dia kerja..thanxx eik..coz always support aku utk teruskan hidup..ececeh..pas  mkn..alahai..toilet lg..ohh fexa nk bersihkan mulut...almaklum la..dia sedang pkai gigi besi an..jln2..ini lah yang aku beli...

from stage...

dan..ada lagi barang lain yg aku beli..tapi tak boleh gthu..rahsia...hehehe..tersalah tujuan da..tengah2 berjalan..bru teringat..hadiah ayah..minggu dpan befday ayah..alamak..aku pon dgn segera wat kol-me-back kat mama..coz nak ckp ngan nana..xlama lpas tu..ayah kol aku..ayah xmcm dulu..knape eik??kesan dr surat tu ke??maaf yah..akak terpedaya..akak thu akak salah..:'(..akak janji akak x ulang lg..ermmm..nana..tepon la aku..windu dow kat ko...klo la aku pkai celcom..mesti kita cam dulu lek..rindu la..

ohh..its ok..lupakan...teruskan kehidupan..sekarang aku kerap menangis..tak tahu kenapa..sensetif nya aku skang ni kan??tp aku pendam je dlm hati..hanya mohd azrul muqtaar je thu..thannxx eik..:)

lepas sampai je rumah..aku tak tahu kenapa..terasa la bosan..sunyi je..sayu je hati ni..alahai...pia balik..ajak p mkn..ok..ikut..lapa kan..memang kuat mkn aku ni..mkn kat pantai batu..sdap gak la..masih awal nak balik..yelahkan..malam minggu..ok..decide tok p JONKER WALK..jalan jalan..niat nak usha2 brang tok ayah..tapi xberkenan daaa..last2..aku bli la pashmina ni...

lawa kan.??
sehelai rm6 je..
disebabkan murah aku pon beli lah..ni klo mama thu..habislah aku kena ceramah..da la kena sound ngan ohh fexa..ada ke dia ckp 'akak tengok selendang ko da penuh stu kotak,ko tgok..kotak pon pai koyak akak tengok'
hehehe..maaf ohh fexa..selendang ni lawa sangat..tak buleh tahan deh..takpe2..t klo akak nak pinjam akak gune je eik..xmo segan2 deh..hehehehe..papepon..sangat seronok malam tu..wlaupon wet banyak habis..hahahaaha...papepon thanxx anak rosman and ank pu eik..syg korg deh,..muahxxx


Friday, September 30, 2011

tersangat la baik GF kamu!!

assalamualaikum..entry kali ni untuk GF mr S aku..baik nya dia..bertuah sape dpt sis oi..ok??bermula dia sini..bila da bosan dok rumah ni..aku on9 je la keje nya..ye la kan ada line WIFI..hehehe..nmpk la mr S aku ad on9..agak pelik..slalu mmang la xde mse nk on9 kan??busy...tangan yg gatal pon menaip la...lama sgt tak dengar cerita dari dia..adushhhh...malas la nak taip...korang bce je la rakaman perbualan kami ini...hehehe































hahaha..sweet kan....tak semua perempuan ley cam ni.tau..selalu ada perempuan yg aku melenting jika ada perempuan len chat ngan BF masing2..termasuk lah aku..pai my tiang lampu pon malas nk on fb..but,tgok je la cara sis ni..cool beb..padahal bru je kenal aku ni...tapi aku da share mcm2 kat dia..u're the best from the best..sy doakan sis n syuk hepy together k..berjaya dalam career masing2 k:)

korang boleh menilai kan peribadi sis ni..bkn calang2 org tau..penyabar orang nya..untung syuk deh..
to mr S..jge sis ni baik2 k..dia mmg the best buat kmu berbanding yang lain..jgn sesekali wat hal tau..hope kta bley jd adik beradik..n now, sy bertambah la tempat untuk sy luahkan segalanya....iatu my tiang lampu, mr S and miss bie..

doakan yg terbaik buat kami..
amin~