Friday, January 21, 2011

terima kasih kerana buat saya tersenyum...

masa untuk saya updated blog saya...hahahaha...dimulakan dgn perasaan yg xsenang duduk..hehehehe..apabila hati sy diketuk oleh 2 jejaka..ermm..sekali 2 ko dtg..pning lak ai..hahhahaha...amek ko linda..aku xthu knape since when abg angkat kiah rjin im kat fb aku,,..sllu like komen aku je..adoii..ermm..xpela..skang ni aku just kawan kawan je dulu dgn dia..kerana hati aku sekarang sudah dimiliki oleh seorang insan..xthu sape..hehehehe...malu lak ai..tp..aku xnk terlalu percaya sgt kat semua laki..tkot kne kecewa cam sebelum ni..xnk..derita aku than skit..hanya TUHAN je thu betapa seksa nya aku saat tu..erm..kiah gelak ble dia thu yg aku knal ngan abg angkat dia..hahahah..kenape eik??something wrong???xpe2..xsaba aku nk blik umah..nk jumpe mama n ayah..semalam ayah kol..ayh kata nana..adik kesayangan aku sorang tu da mle pkai tudung..hahahaha...mcm pelik je ble nana da pkai tudung..papepon..syukur ALHAMDULILLAH...kmu da berubah..tp dik..adakah ko pkai tudung tu ikhlas???adakah datang dari perasaan kamu sendiri???ke teman lelaki kmu yg suruh???ermm.....jgn dik..along xnk org ckp kmu berubah sebab jantan!!!xnk...kamu thu kan mulut org..tp xpe..along ttap di cc kamu..ermm....sekarang ni aku rse len sgt ngan zarf..xthu knape..specially asnor...xthu la..klo dlu always msj aku..but now...ermm..ntah la.ok..since da ad bf dia jarang nk ceter ngan kteowg..xthu knape??mungkin btol.bf lg penting dr sahabat..sggop tggalkan sahabat demi bf..pelik la aku...mmg sume jd cam tu eik??mungkin ble aku da ad bf pon aku akn lupekan sahabat sahabat aku???xthu la..mungkin sume same...skang ni aku ngan zue..sume story aku ceter kat zue..pae..ermm..da xthu kat mne..aku rindu la zarf!!!..ok since da masing2 study jauh2..sume da ad group msing2..bile blik kampong je bru nk ingat sahabat..ok!!!zarf..roselynda rasli rindu korg la..xsaba nk blik..nk jumpe korg..tp xcukup sorg..faezah sani kompem xblik...mcm plik je if dia blik...ermm..xsaba2..nk blik jumpe nani n sumelah...ermm...cepat la ari khamis!!!!!!nk balik kampung!!!!

Wednesday, January 19, 2011

hepy befday ngah!!!

17.1.2011..tarikh keramat wat adik tercinta aku..SITIT ZULIANA BINTI MOHD RASLI..da besar da adik aku sorg ni..heee...bila dia mkin besar..aku pon mkin tua la...hehehehe..ermm...aku wish befday dia..ermm..rindu siot kat dia..semoga ko bhgia ngan *****..aku thu ko syg dia..ko jge la dia bek2..wlopon mama n ayh da knal dia..ko kne jgk la jge nme bek mama n ayh..biar la pe org nk ckp kat ko..klo ko xwat bnda tu..aku sbg kakak ko akn back-up ko dik..ko jgn tkot..aku akn sentiasa disamping ko..mlm befday dia..dia minx aku hadiah..hahahah..nk bg ape eik???da la ngah pokai..thun lps aku bg dia bear...thun ni??ermm...t la eik..tggu aku blik aku bg k..hahahaha..isnin mlm mama kol..ermm..seronok nye dpt ckp ngan mama...rindu la..heee,...aku tnye mama ngah wat pe..mama ckp mama ngah masak ..kwn nana nak dtg..hee..kwn la sgt..bf la tu...ermm..best nye..mama ckp ayh blikan nana kek..ermm..rugi nye xde kat umah..hahahah..xpelah...redha je la linda..heheheh...mama tnye ad wet x??aku ckp ad..xnk la susah kan dorg...heee..bek kan aku???hahaha..lpas mama kol..my ayh syg plk kol..hee..hepi ati aku ble ayh kol..aku ngan ayh ketawa time tu..heee..along syg ayh sgt2..ayh jgn tgglkan along k..along syg kuarga kita sgt2..jgn hancurkan sume..along janji along akan cube tok ubah kehidupan kita menjadi lbih baik..heheheh..ermm..aku tgok nana hepi sgt ngan bf dia//*****..wey..ko jge la adik aku baik2..ko jgn plak ajar dia yg bkn2..ko jgn plak rosakkan dia..mama ngan ayh aku da cye kat ko..ko jgn melebih plak..ermm..nana ckp **** bg dia bear..ermm..kamu untung dik..untung sgt..kmu dgn dia..along bhgia sgt..pe yg kmu nk dia bg...ermm..ko jge la dri bek2..jge family kita bila along xde kat umah..tlg eik..kmu je yg along arapkan skang..along da jauh,..along xnk kehilangan korg..xnk na...xnk..ermm..along xsaba nk blik 27.1 ni..along rindu sgt ngan korg..rindu giler..susah la klo blajo jauh2 ni..ermm.saba linda..ko kuat!!!!!

Sunday, January 16, 2011

kamu kuat keding!!

mkin hari..mkin banyak persoalan yg timbul..mkin bnyk mslah yg dtg..aku xthu nk percye yg mne satu..ijat or BETINA  tu..ermm.,tp aku lebih cye kan ijat..bkn aku nk back-up sape2..bkn aku bela kawan..bkn..aku knal ijat kot..xmungkin dia cam tu..ermm..xthu la klo btol..aku mmg xsngka lak ai..ermm..mlm td aku mimpi ijat..xthu knape dia dtg dlm mimpi tu..dlm mimpi tu..kmi kuar,..dlm mimpi tu gak ijat protect aku dr kne kejar anjing..hahahah..lawak sgt mimpi tu an..hee..aku rindu korg la..n aku xsngka ape yg terjdi kat NUR ZURAINI..aku rse..aku rse skit cam zue rse..aku rse sdih mcm zue rse..n aku rse cam nk always ad kat sisi zue..teman dia..kuatkan dia..lap airmate dia..tp aku xberdaya syg..aku jauh..ko kat kuantan..aku kat mlake..kita jauh..n klo la aku ad wet skang ni...mmg aku da g kuantan..ermm..ko kuat non..ko kuat..aku thu tu..ko mmg kuat..klo x,xmungkin ALLAH akn uji ko...ko jugak ckp kat aku yg ALLAH akn bg ujian kat hamba-NYA ikut kemampuan hamba-NYA..aku doakan ko cekal..ko tabah dgn ujian yg ada
ni..ermm..n klo ko syg ijat n ko nk dia..dpt kan dia..jgn bg spe2 rampas dia..itu hak ko..jgn bg sape2 amik..n aku nk ingt kan ko..aku akan sntiasa di sisi ko ..aku akn jge ko..aku akn dgr segalanya..aku akn kuatkan ko jika ko lemah..aku akn gembirakan ko klo ko menangis..aku akan cuba pertahan kan hak ko..aku akn cuba termampu aku syg..ko msj aku yg ko xnk aku tgglkan ko..aku xkan tgglkan ko wlopon sesaat..xkan syg..aku akn sllu ad dgn ko..wlopon kita jauh..jark xakan memishkan kita..aku syg ko sgt2..ko je kawn aku wat mse ni..ko je..yg len aku xthu mne..xthu non..ermm..n hopefully if aku xtgglkan ko..ko pon jgn la tgglkn aku..n aku menyesl jugak la coz aku continue blaja aku jauh ngan ko..klo la aku thu bnda ni akn berlaku ...aku blja stu tmpat ngan ko.n andai aku dpt undurkan putaran mse..nk aku tgok kebenaran yg berlaku antara ko ngan ijat...ermm..akn aku selamat kan ijat dr terjebak dgn sume ni..ermm..saba ye syg..aku janji aku xkan tgglkan ko hadapi mslah ni sensorg..whai permpuan..ko jgn ingt ko ley dpt ijat..klo ko dpt pon..aku ykin ko xkan bhgia..ko pon slh..bodo sgt aphal???xpyh nk berlagak baik dpn aku la..menyampah aku dgn pempuan cam ko ni..berlambak blakang coket..ayt ko..peh..menyirap je aku dgr...poyo nk mati..sme je ngan ****..aku ad soft copy chatting ko ngan zue..klo perlu ungkit..aku ungkit la wey..eee..aku mmg xpuas aty ngan ko..huh..saba linda..ko kne ingat pesaan mama..biar org wat kita..jgn kita wat org..ingt ye non..biar je org nk wat kita..kita kne always think positif..klo dia rampas ijat dr ko..xmustahil stu hari nanti ad org rampas ijat..xpon..perkara ni akn berlaku dlm family dia..erm...da la..aku mls nk tmbah dosa dgn kutuk ko.,..ko da besar..pndai2 la ko pikir..

Saturday, January 15, 2011

kehidupan..

 ASSALAMUALAIKUM...
ape yg kita rancang xsemsti nye akan terjadi..aku bangga dgn NUR ZURAINI....dia kuat..wlopon dugaan melanda dia..caya la syg..ya..aku mmg mengharapkan hubungan kmu ngan ijat kembali spt dahulu...kerana aku suke melihat kmu berdua..kau n ijat bgai isi dgn kuku..bgai pinang dibelah dua...so sweet..
aku doakan jika korg xbersama spt aku n sume inginkan...korg akan bhgia..n ape juga kptusan kmu NUR ZURAINI..sy terima...seadanya..sume kat tgn ko..n aku just mampu tlong pe yg aku mampu je..n aku xnk disebabkan aku,kmu menyesal...ermm...syg ko non damn much..ko je kawan aku wat mse ni..pae da sibuk ngan praktikal..asnor heboh ngan rauf n nst...ermm..kita je la eh..n hopefully ko xtgglkan aku camne dorg tggalkan aku..ermm..nevermind...hahahah..pabila sgt bosan dok umah..aku...bersama teman umah ku..xde keje..apalagi,.kmi men make-up2..hahahahbrg make-up syaza jd mangsa...inilah hsil keja kmi..
 inilah aku...roselynda rasli


 ehhh..aku lagi...hee..sukenyee..
hah..ini la housemate aku..eyqa akatsuki..
rokok tu just hiasan je eik...
bkn tol2 pon......



Thursday, January 13, 2011

kisah cinta!!


ermm...cinta..kdang2 menyakitkan..kdg2 membahagiakan..aku ada knal sorg mamat ni..ermm..kat fb la..mle2..aku juz kwn2 je kat fb..juz men komen2..pastu..im..heee..klaka la nk ceter..since lbih rapat ngan dia..aku da ley lpekan mr s..thank coz dtg dlm hidop aku..mr s btol2 da brubah..awitu mr s ad ym aku..aku tnye dia..tol ke awk da ad awek..ermm..pastu dia ckp awk cye ke yg sy da ad awek..ermm..ntah la.kdg2 aku cye..kdg2 x..ermm..aku msj dia xnk rep..kol xangkat..ermm..xpela..aku rse kita mmg da xde jodoh..n klo ad pon..mungkin hubungan kita xdirestui..hahahaha..ayt tawakal je..mamat yg bru aku knal ni..(xde la bru sgt pon)..very take care to me..hahahaha..YA-ALLAH,,jika dia jodoh ku..aku xkisah rupa parasnya ..aku redha..aku pon bkn la wanita yg perfect tok bersama llki yg perfect..ermm..ayt kmu mmg poyo la linda...hahahaha..tatkala aku gembira..kawan bek aku..nur zuraini mengalami stu masalah yg sgt besar..stu dugaan yg menyakitkan..aku sbg kawan pon trot terkena tempias nye..aku xsangka bnda ni akan terjadi...serious..aku ingt ko ley jge dia..tp..ermm..mle2..ble tgok pic dia ngan pempuan tu aku ley than lg..xpela..aku ley teme lg n try to back up ko ijat..tp lpas zue ceter kat aku segalanya..peh...aku da xthu nk ckp pe..smpai aty ko wat kteorg camni..ko thu x,dgn pe yg ko wat ni..ko bkn je hilang kan kepercayaan zue..tp aku ,kawan2 ko n zue,family zue..ermm.ko nk kan sume org benci ko..ko nk kan??amek ko..ko xpnah nk pikir b4 ko wat..ni la jadinya..nk kesal pon xde gune nya..ermm..ko kata kat aku yg ko syg dia..ko nk dia..tp..apsal ko wat suem ni??knape??aku try tok back up ko..n nk ko kmbali ngan zue..tp..ermm.ntah la..bkn suem wanita dpt terima pe yg ko da wat..bkn senang ijat..ye aku thu,..dlu zue pon ada men kan pasaan ko..tp..perlu ke ko nk balas balik??perlu ke rohaizat???aku bkn nk salahkan ko 100%..tp..pe yg ko wat mmg aku xley teme..aku knal ko..aku knal zue..n aku xnk kehilangn kedua2 nye..aku xnk ijat..ko thu x pe effect nye ble bnda ni terjdi..ijat2..ko da berubah sgt..sgt2..knape perlu ko berubah pai cam ni??aku ingt lg..time skola..time ko blanja kteorg mkn kfc..time menari..koir..ko xingt ke??sggop ko jd cam ni kerana pempuan yg xsmpai sethun ko knal tu???klo aku thu ko cam ni..aku nyesal kenal ko..ermm..ko xingt ke..cam ne cre zue nk dpt ko??sampai bergduh ngan rohaizan..pai org ckp yg zue ni perampas..tp skang..sume tggl kenangan..ermm...n aku smpai skang..aku ingt lg time befday zue..13.11.2010..mlm tu sgt klaka..n mlam tu jugak ko ajar aku erti kasih syg..erti cinta..ko mara aku dlam kete coz aku kutuk habis2 ex aku..ermm..sjak ari tu..aku ingt kate2 ko ko thu x??tp ni balasan yg aku dpt...sampai aty ko ijat..ko thu x..ble aku ingt blik knangan kita..aku menangis..aku xthu knape..ijat..xpela..ko ckp ko nk berubah kan..ubah la..aku harap ko brubah...n aku nk sgt tgok ko ngan zue semula..wlopon besar slh yg aku wat..wahai betina sundal...insaf2 la wey...jgn nk sibuk kacau hubungan org...kehormatan diri untuk dijaga..bkn senang2 je nk musnahkan..jgn jd BODO...PEREMPUAN MURAHAN!!!XTHU MALU..wahai sahabat ku NUR ZURAINI JAHUREE>..saba eas...kmi ttp disamping mu..Wahai ijat..ko pkirla..pkir sdalam2 nye...aku doakan korg...hee...n aku nk tgok korg bersama...

rindu kenangan pia n cicik..

ermm..da lme gak x updated blog aku ni hah,...rindu sudah..ermm...ari ni..jumaat..xde klas..alhamdulillah..pnat aku seminggu ni asyik mentelaah je..n aku rse cam nk give up je dr stdy..xthu knape..ermm..ya-ALLAH..kuatkan lah aku utk hadapi sume ni..ermm..xpelah..da last year..aku kne kuat..ni sume bkn tok sape..tok aku gak..tok family aku..tok kehidupan aku..ermmm..along akan cube ma..tibe2..aku rindu plak kat mama n ayh..ermm..hee..saba linda..aku akan cuba ubah diri aku..nana n kawan2 aku slalu ckp yg aku cam bd2..xmatured..skang aku akan cube tok ubah diri aku..hahhaahha..aku ngah tinggal umah sensorg..pia lek kl..ad tournament netball..cicik kuar jap ngana faez..syaza g kem..ermm..actually aku xthn ngan syaza..xthu la..dia cam da melampau..aku pon ad hati n pasaan..jgn ingat aku diam n aku ikot ckp ko,ko suka aty leh suwoh aku mcm2..aku mlas nk cri gaduh..n xnk pon gadoh..ko ingt aku ni balaci ko ke..ermm...mmg la kita dok stu rumah kne tlg menolong..tp xla smpai cam ko wat kat aku..ko bley wat sndiri kot..huhuhu..xpela..aku redha je ngan ape yg terjadi..aku kne bertanggungjawab sndiri..ini kptsan yg aku wat tok dok luar ngan dia..ermm..pia ad gthu aku yg dia nk tuka rumah..ermm..klo dia tuka..aku ikot dia kot..wat mse ni dia je yg ok..cicik skang da lbh rapat ngan syaza..sume cite lbh cite kat syaza..ye..mmg slah aku..tp ermm..pe la nasib aku an..aku bkn nk sebelah sape2..spanjang aku knal pia..dia xpnah naik sore ngan aku n pukol aku..aku xkisah kot klo syaza nk mara2 aku..tp berpada2 la bai..ko jgn ingt aku ni bodo sgt..ko ingt aku ske ke..ko thu x,klo la aku ni berduit..da lme aku cri umah len..xsggop rsenye..cicik..aku ngok skang ko da lbih rapat ngan syaza..xpe yunk..aku bkn kawan yg terbaik tok ko..hopefully kita dpt jd kawan cam dlu..pia da gthu yg since syaza de..kmi bertiga xrapat cam dlu mlah asyik bertengkar..ermmmybe slah kmi..ermm..skang sume da berubah..manusia mungkin perlukan perubahan..wahai kawan ku syaza..ko ubah la..klo aku bole ubah diri aku..knape ko x??jgn la asyik memerintah org sgt..tp yg plik nya ko xda plk perintah cicik n pia sgt..tp knape aku??ermm watever laa....pia..aku syg ko..cpat la blik..tiba2 aku rindu ko..hahahah..sume yg berlaku bkn kehendak aku..n mungkin time praktikal t aku akan ptaktikal ngan pia..bkn coz aku xley hidop ngan dia..tp..sjak cicik lpas ckp yg dia xnk ble praktikal t stu umah ngan aku..wlopon bnda tu ko men2..but i make it serious..erm..auuuuu..lengan aku berdenyut..coz td syaza pukol..huh..xsngka ni yg aku dapt ..zarf,cicik n pia pon xde wat aku cam ni..ermm..mlang tol nsib kamu wahai ank rasli..

Thursday, January 6, 2011

2011 bnyak tol dugaan wat aku!!

ermm...aku xthu nk luahkan kat sape skang..klo dlu after aku putus ngan mr a..aku luahkan segalanya kat dia..skang ni...ermm..dia mcm da xde da dlm hidop aku..mmg da xde pon..wey..knape ko g jauh dr aku..xpela..aku redha dgn pe yg terjadi..2011..mcm2 terjadi..ermm..1.1.2011..umah aku diserang oleh org taman,,coz kteorg bwk llki msok(abg angkat syaza)..tujuan nk azan umah,,tp..ermmm..len jadinye...ermm..xpela..bnda da jd..mybe slah kteorg jgk..nk azan umah kol3 pagi..hahahaha..klakar lak ai..lpas kejadian tu..aku n housemate aku sume dmm..mklomla..aku xpnh lalui sume ni,..ermm..hahahahah..ermm..aku skang mmg xde mood..hidup aku kosong pas dia reply post aku...aku xthu knape..aku buntu skang..ermmm..knape eik ko wat aku cam ni??ape slah aku???ermm..mne kte2 ko dlu??ermm..klo dlu ko yg bkar semangat aku pas aku hilang kasih syg dr mr a...skang ni..ko thu x ko blik yg bakar aku..aku sedih kot..hidop aku xkeharuan bila ko jrg ad disamping aku..sampai aty ko wat aku cam ni..aku juz anta post yg aku rindu ko..n then ko rep biasala rindu as kawan..lgpon rindu sy lbh kepada makwe sy..pehh..terngiang2 kot kte2 ko tu..ermm..aku sedih sgt..aku nk nangis..tp..aku kuatkan diri aku..xpela..klo ko da bhgia..ko troskan la..aku doakan kebahgiaan ko..ko thu x..klo org len gembira melihat org yg dia syg gembira..tp aku sedih ble lihat org yg aku syg bhgia..:(..klo dlu..ble aku sdih..ko always ad kat aku,.ermm,,knape la eik ko wat aku cam ni..xpela..maybe bkn jodoh kite.ko thu x..aku sllu ingt kate2 ko.bila ko kol aku..aku xpnah lupe..itu la menjadi kenangan antara aku dan ko..knape ko xpnh nk ingt??klo aku thu bnda ni terjadi..n andaikan mse boleh di putarkan..n jika benar ko adalah insan yg akan melukakan aty aku..sumpah aku ckp..aku menyesal kenal ko..menyesal sgt2 la wey..aku menyesal jtuh aty ngan ko..adoi..aku xthu knape ngan ko aku xthu malu..xthu malu tok luah kan yg aku syg n cinta ko straight to the point..xthu knape aku xde perasaan mlu..ermm..mama..akak perlukan mama saat ni,.,.nana..ermm..ya-ALLAH..kuatkan la aku..2010..aku ingt..bnyak knangan antara kite..ko slalu wat aku gembira..tp 2011..sgala nya berubah..ermm..klo ko da ad awek..ermm..doa je mmpu aku berikan wlopon aty aku menangis..cinta aku hanya tok ko..xde yg len..ko je..mungkin pilihan ko adalah yg terbaik...mungkin dia lg cantik dr aku..akus sdr..aku xcntik pon..tp aku msih ad hty n perasaan...ermm..aku xnk membenci ko.tp...ingtla aku dlm doamu..aku syg ko sgt2..tlg jgn tggal kan aku...ermm..aku redha jika perpisahan adlah yg terbaik..ermm,.kuatkan lah aty mu wahai SITI ROSLINDA BINTI MOHD RASLI..untuk cinta seorg llki spt mr s....

Monday, January 3, 2011

sebelum new year!!!

ermm..bermula la kisah aku sebagai anak yg belajar diperantauan..mlm tu..jimah dtg..ermm..lepak2 kat umah..dlam kol 12 lbh cam tu..jimah ajak kuar coz sgt bosan..kteorg lepak kat pantai batu..tmpat biasa...hee..lalallala..smpai je..kteorg kuar kete je cicik jatuh..cian nye dia..saba ea syg..ermm..kat pantai batu..aku tenang kann fikiran yg membelenggu aku..aku rindu sgt kat syuk..aku xthu knape aku jd cam ni..ermm..sy syg awk sgt2...sy doakan yg terbaik tok awk............