Sunday, February 27, 2011

wafat . . .

jumaat pagi...
hari yang sangat indah...penghulu segala hari...aku bangun...bersiap untuk meghantar adik ku kesekolah..
itu la rutin aku jika pulang ke rumah...kemudian...mama mendapat panggilan dari ayah tercinta seawal jam 7 pagi...ayah memberitahu yang nek lang tijah sudar meninggal...siapa ye nek lang tijah??mushkil aku seketika...mama mengingatkan aku yang nek lang tijah merupakan adik beradik arwah atuk aku,..mana lah aku kenal..mama pun jarang cerita salasilah keluarga pada kami sekeluarga..bila aku pulang dari menghantar nana ke sekolah..mama ajak aku teman dia pergi melawat..malasnya...tapi aku pergi juga..kesian plak aku tengok mama ni..aku kan along..aku akan cuba ubah sikap aku..selepas 7 tahun arwah nenek meninggal..itu lah kali kedua aku pergi melawat orang meninggal..rasa nya la..nek lang tijah adalah wanita kedua yang aku tatap jenazahnya..suci..seolah olah tersenyum..aku sendiri pergi melihat jenazah nya dimandikan..selepas kewafatan nenek tersayang...aku rugi tidak mengenali nek lang tijah dengan lebih rapat..tak tahu mengapa,..ketika aku melihat wajah jenazah..sebak rasa hati..namun..airmata aku tahan agar tidak mengalir..mungkin saat itu aku teringat keadaan arwah nenek dia saat menghembuskan nafas terakhir..jika sekarang arwah nenek masih bernafas..pasti dia bangga melihat cucu cucu nya melakar kajayaan dalam kehidupan..melihat cucu cucu nya bersanding diatas pelamin nan indah..melihat cucu cucu nya memiliki sebuah keluarga baru,,nek..kami merindui nenek..kenapa nenek harus pergi lebih awal??tanpa melihat kami berjaya??kenapa??kami rindu belaian seorang nenek..rindu sangat..rindu dengan ciuman seorang nenek..nasihat seorang nenek..pelukan seorang nenek..rasa seperti tidak adil dengan kehidupan ini..cemburu dengan orang lain yang mempunyai nenek..tapi kami??air mata mula mengalir..tak tahan dengan kehidupan ini..begitu banyak dugaan yang diberikan nek..jika nenek masih ada...pasti kami bahgia..pasti kami bersatu tidak seperti sekarang..pasti semua masalah yang aku hadapi akan aku ceritakan pada nya..tiba tiba aku teringat pesan nenek..sebelum nenek menghembuskan nafas..nenek pesan pada ku.."linda,jangan la gaduh gaduh dengan nani"aku ingat pesan nenek..aku dengan nani bagai adik dan kakak..nani selalu jaga aku..aku makin rapat dengan dia..aku sayang kau zaidani arina azman..aku rindu gila kat nenek ni..kau mesti ingat kan..kita membesar bersama..bersama nenek..ingat tak??kita naik basikal..pergi sekolah..kau jaga aku dekat sekolah..miss thats moment..sekarang semua da besar..nenek...kami hampir dapat diploma..kan best kalau nenek masih ada..dapat rasa kejayaan kami..tengok kami konvo..nenek pasti bangga bila dapat tengok semua cucu nenek berjaya...kami semua rindu nenek..dulu..kalau pergi rumah maklong..nenek mesti ada..tap sekarang..kami dengan maklong..maklong,makngah,maklang,mokde.chiksham n moksu taksama macam nenek..nenek yang terbaik..rindu nenek sangat sangat..kami doakan nenek ditempatkan diantara golongan golongan yang beriman..semoga nenek tersenyum bila melihat kami genbira dan berjaya..terima kasih nenek kerana menjaga kami semasa nenek masih bernafas,..akan kami kenang segalanya..alfatihah buat mu nek..

kami semua cucu cucu nenek rindu nenek sangat sangat..
sayang nenek..
muaahhhh..
buat:arwahyarhammah asmah binti haji abas...

maafkan aku kawan..

maafkan aku kerana baca blog kamu..
maafkan aku jika aku bukan kawan yang terbaik buat kamu...
maafkan akau jika aku yang bersalah..
maafkan aku jika aku yang membuat kamu meluat dengan sikapku..
maafkan aku jika aku yang membuat hubungan kita makin renggang..
maafkan aku jika aku buat kamu marah..
maafkan aku kawan..
kamu banyak mengajar aku erti kehidupan..
terima kasih kawan..
aku buntu..
kawan..
aku akan cuba ubah diri ku..
tolong bantu aku yerrr...
tanpa kamu..aku yakin aku tak bisa berdiri tegak..
tak bisa harungi hidup ini..
tak bisa ketahui salah aku..
apa apa pun..
terima kasih atas nasihat kamu itu..
aku akan ingat dan aku juga akan cuba ubah menjadi roselynda rasli yang baru...
berfikiran matang..sesuai dengan umur ku..
kau telah banyak sedarkan aku kawan..
terima kasih...
maafkan aku jika aku bersalah sepanjang kita berkawan...

Wednesday, February 23, 2011

minggu yang sangat best!!

lama juga aku tidak meng updated blog aku ni..nak kata busy kelas banyak batal..hahahah..itu la tajuk utama aku..hahahah..minggu ni..kelas asyik batal je..heheheh..itu memang aku suka..semua student di malaysia memang suka dengar..hahaha..pensyarah aku semester ni..best gila...terbaik dari ladang...terima kasih puan..jasa baik puan amat kami hargai..hahahah..hari sepatutnya kelas aku habis pukul 5..tapi sume batal..aku balik pukul 2...aku ajak pia teman aku pergi beli tiket balik esok..lepas beli tiket..aku ngan pia usha usha jam yang aku nak tu..pia pon da berkenan..aku nak beli jugak..mungkin aku nak beli warna merah dan kuning,.selangor la katakan..mesti sultan selangor bangga ada rakyat macam aku ni.hahahaha...


aku nak wana ini !!!
ni pon aku nak..
  

tamakgila aku kan..nak sekali dua..hahahaha..jam ni lawa..menarik minat seseorang yang gila jam sporty.. elaun mara masuk..confirm aku beli..hahahaha..jangan jeelous...harga murah la jugak..lepas tu..aku dan pia menapak ke tesco...nak makan..lapar..perot da berbunyi..orang kaya kan...hahahaha..kteorang sepakat nak makan kfc...

sedap!!!!


lepas pergi makan kfc.tekak terasa pulak nak mkan kek secret recipe..teringin..da lama aku nak makan kek tu..terasa kot kat anak tekak ni..bila ayah da masok kan duit..aku pon pergi la makan apa yang aku nak..hahahaha...

akhir nyaa!!!!!


lepas perut aku dan pia naik senak.dan terasa nak muntah..kami pon balik..jalan kaki..panas terik..hahahah..kesian kami..sampai je mc..si pia...ajak melalak pulak..gila la..
10 lagu bantainye..tercabut anak tekak..kemudian kami pun balik rumah..jalan kaki lagi..di saat cuaca yang sangat terik..hahahaha...redha je la...sampai rumah..bapak penat..papepon..terima kasih ye sofia manjalara kerana sanggup teman dan layan kerenah saya,,hahahha..sayang kamu sangat sangat..semoga kita kawan selamanya...


Sunday, February 20, 2011

19 februari 2010..

hari yang sangat seronok..bermula disini..aku dapat call free..sebab birthday tuan empunya simcard aku ni,befday dia jatuh pada tarikh tersebut..hehehehe...terima kasih ye ..no awak telah membuat saya kembali tersenyum..hehehehe...malam itu,insan pertama yang aku call..adik aku la...sape lagi...hehehee..lepas aku call dia..aku call dia..sekejap je..coz dia bz..ermm...kecewa seketika...hahahaha..lepas itu aku call sahabat aku sorang ni..MY KEDING..heheheeh..seronok berbual dia..kami bagai adik beradik..setiap masalah kami kongsi bersama..tak ada sedikit pun rasa malu dengan MY KEDING..lepas call MY KEDING..aku call MY KEMPENG..tak berjawab...tidur la tu..mana tak nya...aku call pon pukul berapa an..hahahaha...lepas tu aku call MY DEBAB...tutup..adoi..tekanan sikit aku dengan minah sorang ni hah.hahahaha..papepon aku tetap sayang korang...dalam pukul 2 lebih..dia miskol aku..aku pun call dia..hahahaha..lama gak la kami berbual..rindu sey nak dengar suara dia..hahahaha..banyak yang kami story kan malam tu..malam tu jugak awak ada cakap yang awak da ada awek..pehh...berderau jantung saya dengar semua itu..rasa macam nak tercabut jantung saya dengan nya awak..tapi saya tak salahkan awak itu hak..hak awak..saya tahu awak pun nk hidup bahagia..tapi lagi saya terkejut bila awak kata yang awak dengan awek awak da putus hubungan awak hanya sebulan..pehhh..segalanya terhenti seketika..sabar ye awak..itu semua dugaan buat awak..mungkin ada wanita yang lagi sempurna yang telah ditetapkan oleh ALLAH..seorang hawa buat awak..saya akan tetap doakan awak..walaupun hawa itu bukan saya..tapi kalau saya pun apa salahnya kan???hahahaha..tak tahu malu betul la au ni kan,...seronok sangat..terima kasih awak..awak banyak sedar kan saya malam tu...saya tahu salah banyak buat salah...maafkan saya,..saya akan cuba ubah segalanya..saya tak sabar nak jumpa awak..tapi bila ye???harap segala jawapan saya akan terjawab..sekarang saya harap..walau apapun yang terjadi..kalau awak ada masalah..share la dengan saya..kalau boleh saya bantu..saya akan bantu awak..terima kasih kerana melayan kerenah saya malam tu..hopefully awak tak bosan dengan saya..hari itu juga..semua aku call..tapi aku tak call ayah..aku takot ayah sibuk..coz mama ckp ayah kat kedah..outstation kata nye..hahahaha..sory ayah..akak doakan ayah berjaya dengan business baru ayah ni k..akak sayang ayah.mama.keluarga kita..sahabat saya..dan awak..over la plak..hahahaha

p/s..sorry kalau apa yang aku tulis ni wat kalian meluat k..hahahaha..ini ape yang aku rasa je..papepun doakan kejayaan saya..ggggrrr

kembali tersenyum...


hidup aku kembali tersenyumm..setiap masalah sudah hampir hilang....terima kasih TUHAN..kerana membari saya dugaan sepertu ini...ia mengajar aku erti kehidupan..erti sabar..dan setiap erti dalam kehidupan..aku bersyukur sangat...terima kasih sahabat..kerana ada di sisi saya tiap kali saya memerlukan kalian..bersyukur kerana aku dianugerahkan sahabat seperti kalian..mendengar masalah aku...menasihati saya..membantu saya menyelesaikan masalah saya..thank you so much..aku sekarang akan tumpukan sepenuh perhatian aku pada pelajaran aku..itu yang penting..bak kata dia..kalau ada jodoh...walau apapun yang berlaku..pasti kita ditemukan..aku percaya kan itu..aku nak berjaya..nak buktikan kat mama n ayah aku..dan aku ingin kongsikan kejayaan aku dengan dia..sekarang..aku tak nak la selalu menghubungi dia..kerana dia kata dia sekarang sibuk..aku hormat dia..aku hormat kehendak dia..aku doakan dia..terima kasih awak..awak la sahabat saya..terharu saya..sangat terharu..awak sudah buat saya kembali tersenyum..mengembalikan detik detik manis buat saya..saya kembali tersenyum kerana awak..terima kasih atas nasihat awak..saya akan ingat..malam tu saya menangis kerana awak ..saya terharu gila bila dengar suara awak..apa apa pun saya doakan awak k..kita tetap kawan..dan saya teringin gila nak jumpa awak..semoga kita kawan selamanya walau apa pun berlaku..saya tak nak kehilangan awak..

Thursday, February 17, 2011

maafkan saya !!

maafkan saya jika saya delete facebook awak..saya tak tahan dan tak sanggop hadapi ini semua wak..saya tak kuat..bila saya lihat wall awak..saya menangis..bukan apa..mungkin saya cemburu lihat awak..berbalas komen ngan perempuan lain..tapi saya??awak biarkan terkapai kapai..saya tak mungkin akan terima awak kembali..maafkan saya..semoga awak bahgia dengan insan lain..awak mungkin bukan adam saya..doakan saya...selepas saya delete awak..saya mintak pendapat sahabt sahabat saya...ada yg kata ok ada yang tak setuju dengan apa yg aku lakukan..

zue:bia je dia butwat xtau je..jgn contact dia lg..lupekan dia..ia akn bg effect kat ko n stdy!!

asnor..xkejam but..2 sume depends kat ko..2 hak ko..dia xleh nak slahkan ko..

orked zainun:klo itu yg menyenangkan aty..terserah...biarla kote yg sakit..asalkan org len xrse pe yg kita rse..klo btol kite sygkan dia..kite akn hepy ble dia hepy..kdg2 it's better kite pg jauh dr hidup dye...sbb satu hari t,dia akan jumpe ape yg dye cri sebenarnya..org leb xbole tlong..melainkan diri ko sndiri yg tolong..kita jgn pernah kecewa dgn pe yg berlaku..malah bersyukurla..kerana sekurang kurangnyedye pernah bahgiakan kite walopn sementara..linda kena ingat..cinta bkn melemahkan hati,bkn membawa kita untk berputus asa..bkn juga menyebabkan tangis sedu sedan..tetapi cinta menghidupkan penghargaan ,menguatkan aty dlm perjuangan ,menempuh onak da durikehidupan..

kiah:kejam doh..jgn nanti ko mnyesal..n then ko akn selalu nk tgk wall dia.

nani:klo camtu better ko delete..xyah pikir psl laki cam tu..ramai lagi ad..

cicik:xpela..ko kne kuat..dia da ade yg len..ko kne lupe kan die..

nana;dlete je ar..dr sllu nmpk lg bt skit aty..bkk kamus baru lar..


itu semua responds dari insan yang saya sayang..insan yang selalu saya kongsi tentang kehidupan saya..terima kasih kalian..awak..terima kasih atas segalanya,,,

Wednesday, February 16, 2011

alhamdulillah!!

alhamdulillah...assignment aku hampir siap...tahniah ROSELYNDA RASLI..kamu berjaya menyiapkan dengan menggunakan usaha tulang 4 kerat mu!!!..ayah pasti bangga dengan kamu...maaf ayah,jika akak bukan anak yang terbaik buat mu..akak akan berusaha untuk perolehi apa yang ayah inginkan..setiap kejayaan akak,adalah untuk mu wahai ayah ku!!!doakan anak mu ini berjaya seperti yang kamu inginkan...itu janji akak buatmu ayah...dan aku rasa lepas aku graduated dan mempunyai diploma..aku rasa tak mahu sambung ijazah lagi..bukan apa..aku rasa sudah sampai masa nya aku kena kerja dan bantu ayah dan mama..lagipun aku kan anak sulung..itu tanggungjawab aku untuk membesarkan adik adik aku..mama dan ayah makin tua..tak kan aku nak tengok dia susah susah cari duit untuk membesarkan kami..mungkin sudah sampai masa nya aku membantu mereka..lagipun aku rasa cukup la setakat diploma..ini pun hutang MARA aku pun sudah berlambak..takut tak mampu nak bayar pulak..jauh lagi perjalanan hidupku..masih jauh..aku tak pasti ia akan cerah ataupun suram..hopefully cerah..aku harap segala yang aku inginkan dan harapkan akan aku perolehi..moga moga cita cita aku untuk mempunyai sebuah syarikat perkapalan akan tercapai...amin...aku akan majukan tempat kelahiran ku..kerana bagiku..sebagai anak kelahiran SELANGOR...aku mesti majukan nya dulu..siapa lagi yang hendakkan maju kan nya??..aku ingin bangunkan nya dulu..doakan aku berjaya...kamu pasti boleh roselynda rasli!!!AMIN....

Tuesday, February 15, 2011

cinta hati ku..

adakah aku mencintai mu???adakah aku menyayangi mu???aku sendiri tidak mengerti..aku tidak faham dengan diri aku sendiri..adakah aku boleh menyayangi kamu seperti aku menyayangi  dia??tolong la aku..aku ingin menyayangi seorang insan yang bisa menyayangi aku..bukan insan yang akan menyakiti hati ku..aku da penat untuk semua ini..usia aku semakin meningkat..aku perlu fikir tentang masa depan aku juga..aku mahukan seseorang yang selalu ada di sisi ku..yang selalu dengar dan kongsi cerita..agar aku tak bosan dengan kehidupan ini..ya..memang aku inginkan dia kembali dalam hidup ku..tapi itu hanya angan angan ...dia tidak mungkin hadir kembali dalam hidupku..menerangi setiap sudut suram hidupku..membuat aku tersenyum ,ketawa..tidak mungkin..dan dia yang baru juga tidak sama seperti dia..ya..memeang aku merindui mu..rindu gila..setiap sudut penglihatan aku..wajah mu yang muncul??kenapa???
YA ALLAH..jika dia bukan adam buat ku..kau lenyapkan lah dia dari hidupku...jangan diseksa zahir mahupun batin ku..hamba mu ini tidak kuat untuk menghadapi semua ini..ujian yang diberikan terlalu berat,,kau gantikan lah dia dengan insan lain..seorang adam yang mampu manjaga hawa nya dengan baik..dengan penuh kasih sayang ya-ALLAH...aku memohon pada mu..dan sekiranya adam yang baru ini ada lah jodoh ku..kau dekati la hati kami ..kau satukan lah jiwa kami..aku memohon ya ALLAH..jangan la kau seksa aku sebagini ya ALLAH..pelbagai ujian telah kau berikan pada hamba mu ini..aku memohon ya ALLAH..amin!!!

rindu mereka !!

eypa..nani..n nana..linda je xde!!!
sudah dekat dua minggu aku tak balik klang...tempat kelahiran aku itu..hahahha..tahu tak..masa hari sabtu hari lepas..mama ada call aku..mama bagitahu aku yang mama on the way nak pergi MORIB..dengan family maklang aku...ehhh..best nye...aku tak sangka pulak yang mereka nak check in sana pula..aiiisssshh..aku tahu pun dari cousin aku ni..hahahah..jelous nye!!!!da la tempat yang mereka check-in ni hotel yang dalam cuti cuti cinta..tempat dia..bapak lawa..adoiii..rugi betul aku rasa ehhhh..kurang asam eik kamu orang...lepas tu nak sedapkan hati aku lah..ckp kalau aku ada mesti lagi gempak..hahaah...alasan...tapi..comfirm wey..aku betul betul rindu gila kat kamu orang!!!rasa mahu balik je...!!!!!

Sunday, February 13, 2011

terima kasih ayah..

di mulakan dengan ucapan terima kasih buat my ayah..sangat teruja dengar nasihat dia..heee..bermula nya di sini..semalam mama call..tanye aku ada wet belanja tak..aku cakap la tak ada sangat..yela..elaun aku da habis aku modalkan untuk assignment aku..hahahaha...then mama kata..ok nanti mama suruh ayah masukkan..hehehehehe,,,suke nye...pastu..petang tu ayah call pulak..ayah tanya aku ok x??aku cakap la ok..heheheh..padahal aku selsema..aku tak nak la mereka risau..hahahaha..ayah tanya lagi ada ape ape masalah tak...aku takut nak bagitahu ayah yang aku tidak ada duit..hahahah...mahu tak mahu aku bagitahu jugak..hahahahah..pastu ayah ckp t ayh masokkan..sms ayah no akaun..hehehehehehe...sukenye..terima kasih ayah..sayang ayah sgt2....pagi tadi aku mesej no akaun aku kat ayah...lepas tu ayah call aku balik..hehehehehe...ayah tanya kenapa suaera aku lain..aku cakap aku saki tekak..hahahaha...ayah cakap..minum air suam manyak manyak...heee...sukenye,..ayah cakap jaga diri..dan ayah tanya aku bila balik???aik???rindu ke ape??hehehehe,,xpe..ayah..nanti akak balik k..akak pun rindu ayah dan mama..walaupun ayah dan mama selalu mara akak..tidak kisah la...itu semua untuk kebaikan akak juga.,.akak akan ingat dan akak ambil sebagai iktibar...terima kasih ayah dan mama kerana bagi ape yang akak nak..doakan kejayaan akak..insyaALLAH..bila akak da berjaya..akak akan bagi ape yang mama dan ayah nak jugakk...heheheheheh..

roselynda rasli syg mohd rasli 

Friday, February 11, 2011

ke tidak sabaran!!

saya syg kamu..maaf yee!

aku tak tahu kenaaku tak tahu kenapa dengan aku sekarang..bila kejadiaan hari tu berlaku..aku rase lain dengan kau..lain gila..bila nak reply msj ko pon aku rasa lain..lain sangat..aku janji..sekarang aku akan lebih berhati hati dan always think positif abaout you all..aku tidak mahu kehilangan kamu semua..TIDAK SAMA SEKALI!!!!...hahahaha,..malam tadi aku chat dengan budak budak kelas 5 maju dlam laman sosial FACEBOOK..hahaha..kat group kami la..SESAAT BERSAMA 5MAJU 08.....hahahaha...gila la..mendapat sambutan yang amat menggalakkan dari mereka..kteorang nak pergi PORT DICKSON...reunion..naik moto bai..mesti cam kita g I_CITY kan ..seronok..tidak sabar aku menanti detik itu...pa dengan aku sekarang..bila kejadiaan hari tu berlaku..aku rase lain dengan kau..lain gila..bila nak reply msj ko pon aku rasa lain..lain sangat..aku janji..sekarang aku akan lebih berhati hati dan always think positif abaout you all..aku tidak mahu kehilangan kamu semua..TIDAK SAMA SEKALI!!!!...hahahaha,..malam tadi aku chat dengan budak budak kelas 5 maju dlam laman sosial FACEBOOK..hahaha..kat group kami la..SESAAT BERSAMA 5MAJU 08.....hahahaha...gila la..mendapat sambutan yang amat menggalakkan dari mereka..kteorang nak pergi PORT DICKSON...reunion..naik moto bai..mesti cam kita g I_CITY kan ..seronok..tidak sabar aku menanti detik itu...

time bersama..
terbaik...

sahabat!!
yela..kan aku ada buat FAMILY DAY tok KELUARGA ARWAH NEK SEMAH..tidak tentu jadi lagi..so, daripada aku langsung tidak pergi..baik aku wat untuk pergi ngan member member kelas aku...hahahaha..at least dapat juga aku mandi pantai..sudah lama kot aku nak mandi pantai..walaupun air pantai tidak sebati dengan kuat aku..yela kan..kulit aku kan sensatif sikit..hahahaha..gatal gatal..hahahaha..tidak sabar nya!!!...ZARF...before g PD tu..kita g bli baju baru k..hahaha..wey sahabat sahabat aku..t time kat sana..korang jangan heboh cerite pasal politekni korang tu eik...muak aku dengar...asal jumpe je poli jugak topik utama..hahahaaha..aku sula korang kang...hahahaha..mesti best an...cuba korang bayang kan..kita sume naik motor..jadi minah and minah rempit seketika...hahaha..SUMPAH  xsabar korang...hahaha..aku handle bahagian hadiah...hahahaha..siap la korang...best punya hadiah aku sediakan..hahahah..aku rasakan..kelas kita la yang paling best..selalu buat reunion..jumpe2..heee...kitakan sahabat..

Thursday, February 10, 2011

maafkan aku !!!

maafkan aku jika kata kata aku mengguris hati kmu.. tiada niat langsung untuk aku lakukan itu terhadap mu..ape yang aku tulis adalah ape yang aku rasa..aku tidak tahu ingin luahkan pada siapa..aku buntu ..aku tidak mahu kehilangan sahabat aku seperti kamu..keding,kempeng n debab je yang aku ada saat ni..SUMPAH aku xnak kehilangan korang..aku xsalah kan sape sape sekarang...mungkin aku emotional time tu..sampai aku tulis je..tanpa jaga hati kawan aku sendiri..maaf kan aku sayang..maafkan aku..hanya itu yang mampu aku lafazkan..begitu banyak masalah yang aku lalui sekarang..dan aku kena yakin aku dapat selesaikan semua ini..tolong saya eh kawan2..aku tidak tahu kenapa dgn aku sekarang ni..aku pun tak tahu ape yang aku fikirkan..ingatan aku kat 'dia' selalu hadir tanpa diduga..kenapa kau hadir tatkala aku baru gembira..baru ketawa..kenapa???kau ni..betullah..aku menyesal kenal kau..aku menyesal bagi kau nombor fon aku dulu..aku menyesal cerita semua masalah aku dekat kau..menyesal giler wey..menyesal sangat..kau boleh tak berambus dalam hidup aku???pergi jauh jauh..jgn sesekali kau datang..sorry kalau aku emo..aku tak tahu kenape susah sangat aku nk lupakan kau..susah sangat..

kenangan aku bersama si dia
dulu
>bila sy sedih awk selalu ad dekat dgn sy..
>awk bagi sy semangat..
>awk selalu call saya...setiap malam..sampai sy tertunggu call dari awk..
>bila awk putus dgn awek awk..awk call sy..awk luahkan segalanya kat sy..n sy ingt lagi..29.6.2010..awk ckp kat sy..sudikah sy jd teman istimewa awk..teman utk luahkan segalanya..teruja sy dgr..rse nk nangis..
>masa mlm befday sy..awk call..awk bg ayat jiwang giler kat saya..8.10.10..hari bermakna buat sy..awk ckp..sy argai awk..ari tu hanya TUHAN je tahu perasaan saya..
>bila sy ajak awk kuar ngan kawan2 sy..awk kata awk xsedia nk kuar..xde mood..tapi xpe..sy faham..
>semangat awk hilang lps awk putus..n awk ckp..sy akan pulih demi awk..jgn risau..

sekarang
>bila sy sedih awk selalu xde..n xpernah ada..
>awk balik yang hilangkan semangat sy..
>awk xpernah call sy lg..n xpernah reply mesej sy kat fb..
>sy xthu nk luahkan dekat sape sekarang..nk msj awk tkut ganggu plak..
>sy rindu awk yg dulu..take care sy..call sy..bg kata2 semangat kat sy..n sy akan menangis bila sy ingtkan awk..tgok betapa kuatnya syg sy kat awk..
>sy nk ajk jumpe pon sy tkot...tkot awk busy keluar ngan kwn pempuan awk..(mybe makwe awk)..
>smangat sy hilang balik lps awk pergi jauh dlm hidop sy..

lihatla betapa kuat nya syg sy kat awk..awk..awk..maafkan sy jikalau sy berslah dlm hal ni..sy tak tahu ape yg perlu sy lakukan..bila blik kampung..sy sllu nmpak tmpt keje awk..SUZUKI n TESCO KUALA SELANGOR..ermm..bila sy on fb..sy asyk tgok wall awk..pic awk..knape komen sy awk xrep??tp komen org len awk rep??benci sgt kan awk kat sy??sy xthu ape slh sy..cube awk bgthu..klo sy yg slah sy xkisah ats kehilangan awk..cuba bg sy jawapan untuk semua persoalan ini awk..supaya sy dapat tebus...maaf jika awk terasa hati bila bce blog ini..

hasil nurkilan..
roselynda rasli

tolong la..

suke lagu ni..lagu ni ditujukan wat insan yg aku syg dulu..insan yg tleah wat aku tersenyum n sekarang telah wat aku menangis..aku amat merindui kmu..terima kasih kerana telah jadi kawan sy...sy xkan boleh senang2 lupakan awk!!!!wlopon sy da ad org len..susah wak nk lupekan awk..

Tuesday, February 8, 2011

mama!!!

jam menunjuk kan da lebih pukul 2 pagi..mata aku xngantok plak...ermm..aku bru je lps bce blog kak irma(wife kazen aku n mama kepada farish)..kisah hidop yg sedih..pabila kehilangan ibu tercinta...tidak dpt aku bygkan jika aku berada di tempat akak...mahu gila aku dibuatnye jika aku kehilangan mama...mama jgn tgglkan akak eik???ayh pon..hidup aku terkotang kanting pabila aku jauh ngan mereka.,,ini la lumrah hidup buat mu roselynda rasli...kmu kne kuat..kmu kne yakin yg kamu bisa berjaya,..aku cube jd yg terbaik dlm family..tp sia2...ye aku thu..nana lbh matang dr aku...nana mmg yg terbaik wat mama n ayah..tp mama..bg akak peluang...bila akak blik je..mama msti mara..knape ye???knape???ada je slh akak yg mama n ayh nmpk..ape dose akak pai akak dpt blasan cam ni???tp akk tetap blik..coz akak rindu mama n ayh..tp pe yg akak dpt???mama selalu bndingkan akak ngan org len..knape???terok sgt ke akak dimata kmu wahai mama???ye..mmg akak akui yg akak ni GEMOK..tp pe slh akak??akak xminx akak jd GEMOK ma..ma...akak cube tok kurus..klo itu yg mama nk..mama selalu jtuhkan semangt akak....mse akak nk g jual kerongsang...mama ckp.."klo stakat jual kerongsang xde mkne nye nk senang"cam tu la lbh kurang...ermm..knape mama snggop ckp cam tu???spatotnye mama doakan akak..akak ckup xsuke bile mama bnding2kan akak ngan org len...burukkah akak di mata mama???akak xmintak sume ni ma,..x...ye...mungkin tol ckp org yg akak terlalu manja pai org ingt akak ank bongsu...tp spe yg sllu manja kan akak???bg pe yg akak nk???klo bkn mama n ayh..skang..mama n ayh nk persoalka yg akak xmatang???ermmm..akak akan cube jd dewasa,,,buat adik ku ZULIANA RASLI...jika kau yg terbaik...jika kau yg tehebat...kau jge la mama n ayh..n family kite...hati aku meronta utk hidup jauh dr family..ia lg memberontak bila aku ingt saat ayh keluaran kata2 "ko g la blik melaka linda,,ad kat umah wat masalah je,,"ank mne yg xsdh..aku mengis ble perkataan itu keluar dr mlut MOHD RASLI...akak hnye nk tgakkan pe yg perlu ditgkkan..slh ke yah??ank mne yg xskit aty ble pakcik sendiri persoalkan yg bpk aku nk kawen lg???ank mne yg nk mak tiri???tp ini yg aku dpt???aku xslhkan sape2..aku redha dgn sume ni..n aku sllu terfikir ...bgaimana kehidpan aku bila aku xde family di sisi..xkan aku nk harapkan makcik aku je kot..ermm...xpela..aku kne yakin dgn sume ni..

buat insan yg bernama....
ZUNAIDAH:akak janji yg akak akan buktikan kat mama yg akak ley berjaya...jgn ingt org gemok xley berjaya...n akak janji akan ubah sikat akak..menjadi lbh matang..ubah hidop family kita...ubah segalanye ma..agr org x pijak kita..agar org x caci kite..agar org x mudah pijak kita,,,,

MOHD RASLI:ayh..akak jugak janji n akak akn pstikan xde sape yg ley rampas pe hak akak..hak akak selama akak hidop..akak xkan senang2 je bg,..n akak xkan biarkan org itu bhgia n dpt pe yg dia da rampas...klo dia bley rampas kebhgiaan org..xmustahil ank ayh juga akan rampas hak org...itu akak..n akak akn blaja leklok...

ZULIANA RASLI:thanx kerana jd adik along..ko pon da besar..mama n ayh lebh harapkan kan ko berbnding along..sumenye ko..along yg kedua..klo ko yg terbaik wat mereka...along sedia undur diri dik..along xthu pe slh along....ye..mmg along akui ko mmg lg matang dr along..ermm.along redha je kot..ko pon da nk tunang pas abis blaja..ko troskan je la jika itu yg ko nk..along nasihat pon bkn ko nk ngar..bf ko lg penting kan???akak ko ni??xpentig...skang ajak teman g ane2 pon da xnk..sudah la weyh...

BF ADIK AKU:klo btol ko nk adik aku..ko jge la dia bek2..mcm nyawa ko..aku da mls nk dgr mulut org ckp psl adk aku bila kuar ngan ko..ank dorg tu pon bkn bgos sgt pon..pai bg pempuan tido umah lme2..mlot org ni susah sgt nk tutop..thu dia je btol..aku tgk pon adk aku lbj dgr ckp o berbnding aku sbg kakak..klo ko mampu ubah dia..ko ubah la wey...ko pon da besar..lg tua dr aku pon..ko jgn la hncurkan aty dia bila mama n ayh aku da restu ubungan korang..aku doakan korg bhgia..

wat sume...akhir kata dr sy.,...ROSELYNDA RASLI..aku akan ubh segalanya..aku yakin aku akan berjaya..aku yakin aku akan ubah hdp aku sekeluarga,,.akan ku buktikan...doakan kejayaan aku..aku akan cube jd ank yg bek..yg matang..n puaskan ati mama n ayh..opss..lupe...wahai mulut puaka,,jgelah kain sendiri...jgn sibuk hal aku n family aku..jgn berlagak  bgus sgt..aku pon bkn bek sgt nk ingtkan korg..tp korg da tua,,pndai2 la wey!!!wat  family tercinta..doakan kejayaan along..

p/s:sape yg mkn cili dialah yg terasa pedasnye...gggrrr....

Sunday, February 6, 2011

melaka suda!!!

assalamualaikum...lama gak xupdated blog..since aku lek klang..hee..cuti..sgt seronok...dpt jumpe mama...ayh..adik beradik n semua la..hahahaha..balik ari khamis..nek ngan pia..mklom la..xde wet time tu..ermm..hahahaha..akhir bulan la katakan...tp dia anta pai pantai dalam je..pastu aku nek ktm..sensorang..hahhahhaa..xde la jauh sgt..ermm..cuti mmg best..aku bnyk spend time ngan zue n asnor..n kazen2 aku...cuti mcm kejap je kot,,tup2 da ari khamis..hahahaha..ari selasa lps aku g kl..bli brg tok niaga..rm300 gak abis..xtahu aku bli ape,,hahahah..pastu mlm rye cina kteorg wat reunion..ramai gak la yg ada...norina sume la ad..seronok kumpol rmai2..

 aku n asnor maisara @ kempeng!!!!


aku n ciknon @ keding!!!



malam tu ini org yg belanja....hahahaha..ijat!!!grrrrrr..pas mkn aku teman kiah g  umah amin anta brg...pastu aku kuar ngan ciknon n ijat..kol1 pagi bru lek..ermmm..seronok kuar ngan ko la ijat..wlopon sekejap..hahahah...xpuas kot..nk lagi..n aku seronok gile ble ko ngan keding da ok..ermm..actually aku skang kurang nk cye ko..dgn pe yg ko da wat..tp..tok kebahgiaan kawan bek aku..aku teme..ROHAIZAT HAIROJI..kmi da terima kmu lek..so..jgn wat hal lagi..jge la kwan aku lek..jgn kecewakan mcm lgi..tolong la..ko jgn la ulangi lagi...n aku tgok skng ko da tol2 nk berubah...aku doakan kmu k...hahahahahah....

zar!!

ermm...b4 aku lek mlake aku lepak lagi ngan zar..xde pae..rindu plak kat dak sorg tu...ermm..g mkn kfc..sllu klo pae ad..dia la yg abiskan mkanan kteorg...rindu ko la pae..msj pon xrep..kol xangkat..tol2 busy...hopefully ko xlupe kteorg kat cni...ermm....rindu nye...da lme xlpak berempat..asyik bertiga je..pas mkn kfc...kteorg g umah aini...jumpe kawan kawan b4 lek..kat umah aini...kteorg mulakan sesi fotografi kteorg la..itu je hobi kteorg...hahahahah...seronok...heee....


pas g umah aini..kteorg umah umi...hahahahha...lepak ngan dia..story2,...seronok sgT!!!!heeeee...pastu kmi lek umah msing2...hahahahaha..cuti yg sgt best..wat insan tersyg..sy seronok bersama awk!!!lg seronok bila awk jadi milik sy selamanya....tp bila eik???just wait n see!!!!!