Monday, April 18, 2011

good bye semester 4!!!

huh..akhirnya..berakhir juga pengajian aku semester 4 ni..hahahah..terharu sey..kuatkan aku hadapi semester 4..hahaha..terima kasih atas doakan yang diberikan..alhamdulillah..sekarang tinggal tunggu masa untuk mengangkat kaki je..hahahah..pasni good bye melaka,3 months lepas ni baru aku menapak ke sini k..hahahah..cuti sem..pe nak buat..3 bulan..bapak bosan..confirm aku keje,banyak sey hutang tengah tunggu..adoi..pening pening..sahaba,maa ye pinjam duit kamu..saya akan cube bayar as soon as possible..saya janji sahabat..jasa kamu akan saya kenang sampai bila bila..semester 4..banyak sey kenangan ..suka duka..sume ad..termasuklah kenangan bersama dia..aku ingat..pia da gerak balik..adoi..rindu plak kat dia..cara dia take care aku masa aku jatuh dan tidak kuat untuk berdiri hadapi masalah yang datang..terima kasih sofia manjalara binti rosman..kamu terbaik deh..hehehehe..tak pe tak pe..t kita buat kerja yang kita janjikan eik..shopping!!!times square..hee...xsabarnya nak jumpa kamu...heeee..ayah..cepatla maskkan duit..akak kering kontang ni..hahahaha..masuk banyak sikit eik...hehehhe..adoi..aku rasa aku tengah di lamun cinta..adoii....mungkin perasaan ni hadir bila hati aku da tawar dengan dia..maafkan saya dia...entah la dia..saya tak tahu kenapa..hahahahaha..adoi..tak de mood la aku nak updated blog ni..kenapa dengan kau ni roselynda rasli??tolong!!!!

Saturday, April 16, 2011

sumpah terkilan dgn kau...

pehhhh..terkilan gila aku deh..kenapa la kau sanggup buat begini????tak faham aku la...aku cuba untuk kembali bersama seperti dulu..tapi segala usaha yang aku hasilkan gagal..maaf sebab aku pergi mana mana tak bagitahu kau..tapi itu semua secara kebetulan..aku tak minta itu semua terjadi..adoi..pening sey..ayat kau malam tu buat aku terfikir..kenapa begini jadi nya??inikah balasan yang aku dapat??kenapa nak beratkan kepala aku dengan semua ini??masalah keluarga..hutang..jiwa aku pon tak kuat untuk aku pikul...kau tambahkan nya lagi kenapa??sampai aku terfikir..kenapa la dulu aku terima tawaran ini???mungkin ini balasan yang akan aku hadapi bila aku tak mendengar nasihat mama...mama..maafkan along...ma,kenapa ini yang along dapat??kenapa??jahat sangat kah along untuk berdamping dengan dia???huh..ujian oh ujian..terima kasih dengan kehadiran kau ujian..kau telah menguatkan aku untuk ini semua..

Thursday, April 14, 2011

final oh final!!!

huh..penat la sangat bila asyik mengadap buku je..saba linda...kamu kena kuat..seperti mama kamu..ayah kamu..kamu bisa jadi seperti mereka..amin..malam tidur agak lambat..semata mata tak nak semester ni pointer aku jathu agak menjunam..macam sem lepas..huhu...aku akan cube ..

belajar sampai aku paham..ingat senang nak berjaya ka??susah siot..kena usaha..baru membuahkan hasil...bila malam dah tak cukup tidur..esok nye..aku jawab exam dengan muka yang blurr..mata yang agak sembab..huhuhuhu..tapi tetap comel tau..hahah..roselynda rasli la katakan..(perasan sudah)..dalam dewan exam..pehh...tak macam ramai plak kan..bila da duduk kat tempat yang ditetap kan..pehh...terkejut...otak aku blank..tak ingat sangat pe yang kau baca..adoi..mengambil masa yang lama untuk ingat semula apa yang aku baca malam tadi..

sampai la aku tertidur....seperti ini..malas na nak pikir time ni..otak da jem...tidur jap..bila bangun kompem ley jawab...hahahah

huh...lepas je bangun...alhamdulillah boleh la jawab...tapi tak tahu la betul ke tak...sekarang tinggal paper makroekonomi n kreativiti n inovasi dlm perniagaan je tinggal..pastu...tamat...gud bye sem 4..welcome sem5..hahahaha...paper cukai aku boleh la jawab..tapi tak pasti jwapan tu betul ataupun tidak..mandarin..pehh..lagi la..hentam keromo je..statistik perniagaan..senang sangat..skor a..hahaha..sistem maklumat..pehh..memang tak la kan..lain bace lain kuar...ni lagi dua paper ni..aku tak tahu la nasib aku eh...
semoga aku ley jawab..doakan je la..amin..

Monday, April 11, 2011

sabar!!


Sabar aku dengan dugaan yang diberikan..bertubi tubi ia datang kepada ku..aku terus kuat kan diri demi mengharungi liku liku kehidupan..lagi lagi aku merupakan harapan untuk membela segala nya..aku takut jika aku lemah..bagaimana dengan junior ku..jadi aku kena kuat..kau boleh roselynda rasli..YA-ALLAH..kau kuatkan lah aku untuk segalanya …kuatkan lah kaki aku untuk terus berdiri…aku takut jika segala harapan aku hancur berkecai..jangan lah engkau hancurkan kami ..terlalu lama kami bersama..kau kembalikan lah senyum tawa seperti dulu …kau hentikan lah sendu tangis yang kuasai kami sejak akhir akhir ini ..aku tidak rela airmata terus mengalir di mata mereka ..aku tidak sanggup hadapi nya sendirian..aku akan terus lemah jika mereka lemah..aku rela kehilangan segalanya daripada aku kehilangan mereka..aku akan cuba ubah segala nya..janganlah kau pisah mereka daripada aku sebelum sempat aku buktikan pada mereka yang aku boleh berjaya seperti yang mereka harapkan..

doakan lah yang terbaik buat aku .. untuk aku terus bersama mereka..untuk aku terus hidup tersenyum dengan mereka..untuk aku terus buktikan pada mereka yang aku bisa berjaya seperti yang mereka harapkan…amin..

p/s:maafkan aku jika aku berubah...bukan niatku member!!!...masalah yang timbul buat aku terfikir yang aku bukan lah teman yang terbaik untuk berdamping dengan mu...terima kasih atas segalanya sepanjang perkenalan ini...