Wednesday, August 24, 2011

untuk si dia !!



semalam..time aku kuar pergi bandar..tujuan utama untuk teman si zulaika ahmad cari baju raya untuk laki dia faiz akatsuki..ternampak plak baju ni..chumil2...heheheh..apa lagi aku sambar lah untuk si dia yang tersayang...lagipun aku da janji nak belikan dia..walaupun guna duit yang dia bagi..hehehe..terima kasih ya awak kerana bagi duit belanja raya..nak lagi bole???hehehhe..melampau ye kamu roselynda rasli..lepas beli baju..jenjalan satu bandar..nak cari baju aku ..semua cam tak berkenan di hati..memilih betul la kau ni linda..hehehe..tak pe la..aku beli at klang je la..heheheh..pas buka..aku balik..kemas baju untuk pulang ke kampung halaman....lepastu, aku lipat baju si dia yang aku beli tadi..bungkus masuk dalam kotak hadiah..nak pos..almaklum la..kami ni c cinta muka buku n cinta c pos laju..hehehehe...kelakar la..walau apa pun..saya sayang awak..cinta awak..mungkin awak yang terakhir bertakhta di hati ni hah..tiada insan lain k..love u damn much mohd azrul muqtaar!!!

Monday, August 22, 2011

makin sayang !!

entry kali ini buat my lalink..heee..entah kenapa..aku ni makin bertambah-tambah sayang pada dia..hehehehe..orang tengah dilamun cinta memang begitu gamak eyh...ohhh..tidak...begitu gamaknya yang asnor maisara , nur zuraini , n nor faezah rasa tatkala ini..hehehehe...walau bagaimana pun sayang aku pada my lalink..kalian tidak akan ku lupakan..walaupun kini ,aku alpha dengan kalian..hanya berhubung melalui facebook je,tapi aku ingin kalian ketahui..hanya kalian yang terbaik..hehehehehe..ok..back to the basic..my lalink..very take care to me..mana tak nya..sanggup berjaga untuk kejutkan aku supaya aku tidak lambat ke kelas..terima kasih lalink..setiap malam awak call saya..hehehehe..layan kerenah saya...terharu deh...saya suka dengar awak membebel..saya suka dengar awak sedawa..walaupun selekeh..hehehehe..da lah sedawa durian...yeekkkk...kelakar la awk ni..hahahahah..kelakar masa tu..bila saya ingat balik..mesti tergelak sendiri..gila gila...atoi...mabuk cinta...ayah..mama..tolong..akak dibius cinta..mara dia mama..dia yang ambil hati akak..mama mara dia mama...cubit dia..heehehehe..padan muka awak..awak..bukti yang awak bagi tu, selalu teringat-ingat kat fikiran ni hah...awak awk..pandai eik bermain dengan kata kata..adoi..percaya nya saya katawak kan??siap lah awak kalau awak tak ikhlas atau jujur dengan saya..saya cari awak..heheheheh..k la..banyak sangat ayat ayat yang awak bagi kat saya selama kita kenal..tak terucap hah..nak tido..walau papepun..wahai mohd azrul ,saya nak awak tahu yang saya sayang awak..<3 <3 <3..

Friday, August 19, 2011

jiwa aku memberontak !

salam..jiwa aku memberontak tatkala ini..nak tahu tak sebab apa??penyakit wanita lah..iaitu shopping!!..hehehehe..yela..nafsu shopping untuk raya tersekat sekat..hehehe..boleh plak cam tu an roselynda rasli???ke tidaksabaran untuk bershopping bersama my ZARF..cepat la 28 hb..da membuak buak dah ni..hehehehe..mungkin, shopping nanti My Mr A ada sekali..hehehehe.mungkin la..tak pasti pun..dia pon busy dengan tugas nye..yela..nak cari duit..untuk masa depan dia juga..aku tak larang..dan try untuk bg sokongan kat dia..kecian dia..da la raya tak pat cuti..sabar ye my tiang lampu ni...

(merepek je tahu aku ni?lari topik da)

hahahahaha..ok..raya tahun ni mungkin seronok..yela..persiapan untuk rumah..ermmm..ok kot..itu semua biar mama dan ayah aku yang selesaikan..aku cuma perlu tumpukan pada study je..cinta??sikit2 la..hehehehe..bila difikir-fikirkan balik , banyak lagi yang aku belum beli..opsss..sabar roselynda rasli...nanti pergi beli dengan ZARF ye..arghhhhhh..tak sabar nye...hati memberontak..hehehehehehe

Tuesday, August 16, 2011

tiang lampu vs mentol !!

tiang lampu


+
mentol

tiang lampu ini milik saya tau..jangan ambil..hehehe..cepuk kang kalau ada yang ambil..hehehehe..terima kasih ye my tiang lampu kerana hadir dalam hidup saya..awak amat bermakna dalam hidup saya..seriously awak istimewa sangat tau..hahaha..awak telah menemani setiap ruang dalam hidup saya..terima kasih ye mohd azrul muqtaar !!!saya sayang awak...lalalalala
   



Sunday, August 7, 2011

new shawl!!!

huh..entry kali ini aku nak hujahkan tentang shawl baru aku(atas permintaan asnor maisara) ..baru beli..dah lama aku cari shawl ni...idam sangat..akhirnya aku dapat gak..hehehehe..suke nya..bermulanya di sini..masa aku , zulaika ahmad n faiz akatsuki jalan jalan kat mahkota parade...ternampak satu kedai ni..singgah la kejap..tujuan nak tengok baju raya,,,tup2..nampak plak shawl ni..hehehehe..apalagi..aku sambar la..grrrr...terpikat plak..nasib baik aku ada bawak duit time tu..hehehehe..aku bli dua...tamak nya..harga nya pun tak la mahal sangat..kalau beli satu harganya rm 18..kalau beli dua rm 30..ok la..aku pon ambil 2 helai..bila lagi aku nak beli shawl ni kan??lagipun aku tengok kat internet..sehelai rm25++..postage lagi..hahahaha..baik aku beli je..dapat terus..nak tengok tak shawl nye???jap eik...
ni warna orange..

lawakan..hehehe..sekarang shawl ni tengah top..hehehe..nanti kalau ada yang lagi top..nak beli la..hehehehe..manalah mama dan ayah tak bising..ada duit je beli shawl...hehehehe..t kalau tak de duit..heboh mintak dorang..ada duit..shopping je..apa nak jadi ni ROSELYNDA RASLI oiii!!!..heeeeeheeeeheeee


mama!!

arghhh..mama...tolong akak ma..akak diserang satu penyakit...penyakit gatal..ehh..kalian jangan salah anggap bukan gatal pe..gatal kulit..arghhh..badan da start merah merah..malam malam mula tergaru garu bagai anak beruk..


sakit la ma..kalau akak kat umah..mesti mama jaga akak..mama sapu kan minyak..mama bentangkan tmpat tidur..rindu nya..tak sabar nak balik raya..mama tunggu eik,...akak sayang mama sangat sangat!!!muahxxxx

Saturday, August 6, 2011

sudah 6 hari!!

alhamdulillah..bersyukur ke hadrat ILLAHI kerna dengan limpah izin nya aku telah berjaya berpuasa .wat masa ni belum nak ponteng lagi ..hehehehe...kau boleh ROSELYNDA RASLI...da enam hari puasa..tak sedar...hari ini aku buka bersama teman ku..zulaika ahmad n faiz akatsuki..hahaha..buntu untuk cari tempat buka..akhirnya kami decide tok bukan kat cini


sedap gak...lagi lagi ditambah dengan air ni..


menusuk kalbu...hehehehe..

tapi ini semua tak boleh lawan ape yang mama (zunaidah) msak...
masakan mama terbaik deh,..

ok..lepas makan aku n zulaika ahmad pergi merempit satu melaka dengan tujuan yang perlu dirahsiakan...hahahaha...tergerak hati nak g jalan jalan kat bazaar yang jual baju raya..banyak gak la baju raya yang lawa lawa..rambang mata dow...tapi..da tgok da bju ni..lawa...mungkin rya tahun ni nak try la pkai baju ni...cam lawa je...


nak sau,.,.tapi tak nak warna ni..warna lain sikit...
hehehehehe..
nantikan saya memakai ini baju di bulan syawal nanti ye....hahahahah

Friday, August 5, 2011

my MR a!!!

lalalalalal..hati aku kini sedang berbunga bunga..bagaikan musim bunga...hahahah...jangan cemburu ye...sejak dia hadir dalam hidup aku , tak tahu kenapa kini aku boleh lupakan mr s aku yang buat aku sakit dulu..terima kasih ye..walaupun awak jauh dari saya..tapi saya rasa awak ikhlas untuk beri saya peluang untuk bertakhta dihati awak..cara awak mungkin boleh buat saya percaya pada awak..but not 100%..hehehehe..setiap saat awak sentiasa hidup dihati saya..awak telah buat saya terfikir bahawa indah nya hidup bila diri ini disayangi..hehehehe..awak..awak jaga saya tau..awak jangan sakitkan hati saya seperti mana mereka mereka sakitkan hati saya..tiba tiba teringat kata-kata awak malam tu..awak cakap.."saya rasa jodoh saya dengan awak la"....pehhh..berderau jantung bila dengar awak..adakah saya mimpi???ohhhh...awk..saya da mula sayang awak..saya da mula rindu awak kalau awak tak hubungi saya...argghhh...kenapa ni???awak bomohkan saya eik???hehehehe..tak mungkin,..saya percayakan awak..awak tak mungkin buat macam tu kan,..hehehehe...

Wednesday, August 3, 2011

lama sudah

welcome back ROSELYNDA RASLI...lama sudah aku tidak mengaktifkan diri di laman ini..hahaha..busy dow..cuti semester kali ni 3 bulan..ambik kau...aku kerja la..ini la kerja aku..jual popcorn...hahahahaha
aku jadi cashier at mbo klang
kerja nya tak lah berapa teruk sangat...lagi seronok lagi ada la..daripada aku duduk rumah an..baik aku kerja...walaupun gaji nya tak lah berapa banyak sangat...cukup la untuk aku puaskan nafsu shopping aku..hahahaha...bila gaji kuar...memang tak ingat dunia aku la..keluar sana sini...at least aku nampak duit gaji aku pergi mana..alhamdulillah..baju raya pon da beli sikit sikit..just tambah mana perlu je nanti...aku tak sabar gak nak raya...yelakan...baju raya beli hasil titik peluh sendiri...heheheh..