Friday, September 30, 2011

tersangat la baik GF kamu!!

assalamualaikum..entry kali ni untuk GF mr S aku..baik nya dia..bertuah sape dpt sis oi..ok??bermula dia sini..bila da bosan dok rumah ni..aku on9 je la keje nya..ye la kan ada line WIFI..hehehe..nmpk la mr S aku ad on9..agak pelik..slalu mmang la xde mse nk on9 kan??busy...tangan yg gatal pon menaip la...lama sgt tak dengar cerita dari dia..adushhhh...malas la nak taip...korang bce je la rakaman perbualan kami ini...hehehe































hahaha..sweet kan....tak semua perempuan ley cam ni.tau..selalu ada perempuan yg aku melenting jika ada perempuan len chat ngan BF masing2..termasuk lah aku..pai my tiang lampu pon malas nk on fb..but,tgok je la cara sis ni..cool beb..padahal bru je kenal aku ni...tapi aku da share mcm2 kat dia..u're the best from the best..sy doakan sis n syuk hepy together k..berjaya dalam career masing2 k:)

korang boleh menilai kan peribadi sis ni..bkn calang2 org tau..penyabar orang nya..untung syuk deh..
to mr S..jge sis ni baik2 k..dia mmg the best buat kmu berbanding yang lain..jgn sesekali wat hal tau..hope kta bley jd adik beradik..n now, sy bertambah la tempat untuk sy luahkan segalanya....iatu my tiang lampu, mr S and miss bie..

doakan yg terbaik buat kami..
amin~

Thursday, September 29, 2011

untung kamu asnor maisara..

satu hari yg bosan..aku terima im dari rauf rais...(bf nya asnor maisara la)..sweet sgt mereka ni..yela...cinta di bangku sekolah an??dulu kt sekolah segan2..pigidaaaaa...habis sekolah baru cinta mula berputik konon..ecececehhh

h


 sweet sgt ..kamu beruntung syg..jgn risau ye..zarf ad..klo rauf rais ni wat kamu sedih..siap la dia...kami p serang umah dia..bkn jauh sgt pon umah dia ni..hehheehe...(mcm berani je aku ni kan?)

hehehe..semoga hubungan korang berkekalan hingga ke akhir hayat..amin...cepat2 ye kawin..aku thu korang memang xsaba sgt kan nk kawen..tekak ni da terasa2 nk mkn nasi minyak hah..hehehehe..n buat faezah n zue..korang pon cpt skit kawen eik..t cepat sikit aku jadi makcik..hehehehe..amin~


Tuesday, September 27, 2011

jika ko ad yg len??

entry kali ni agak sedih..khas buat makhluk ciptaan TUHAN..aku terlalu rindu dia..kenapa la jd begini..sejak2 ni..dia jarang ada bersama aku..kalau dulu,sebelum tidur, aku berbual dengan dia..ketawa dengan dia..dengar dia membebel itu ini..tapi..sekarang mana dia??alahai..busy kot dia..yela kan banyak keje yg perlu diselesaikan..xpe la..aku pham tugas ko..aku doakan ko k ..aku nak ko tahu yg aku syg ko sgt2..klo ko ada yg len ko gthu aku eik..aku xkisah..aku redha jika perpisahan terjadi..tiada jodoh antara kita..nggeeeee~~..poyo sey..tp dalam hati hanya TUHAN je tau beb..hancur segalanya jika betul terjadi..ko jgn mcm2 eik syg..aku ada ko je tau..xdo yg len lg hah..hanya ko je MOHD AZRUL MUQTAAR..:)

Monday, September 26, 2011

adakah ini yg terakhir??

saat bahagia aku

bahagia  ya
alahai korang !





tergelak tgok gelagat mereka (ZARF) bila dtg beraya dirumah ..bertajima..padahal dekat je pon..bkn jauh sgt pon..korang2..klakar la korang ni..seronok dapat bergelak ketawa dengan korang..terima kasih ye sbb  balik..terharu sgt..wlopon kte xpat kuar..tgok wyg..opssss....tapi adalah 2 kapel ni..kuar p tgok wyg..senyap2..ingat aku ni xboleh hidu kot..da masak da dgn perangai korang..its ok..xsentap pon..hehehehe..cemburu sikit je..yelakan..sayang aku ni busy memanjang..kalah PM kita..:)..tapi sy tetap syg awk..korang..but sedih..but takut...but sakit..****** xstabil..but kne mkan ubat utk stabil..kenapa la but kne harungi sume ni kan???apalah salah but?? terima kasih eik korang sebab selalu kuatkan semangat but..but ada korang je..xmo tgglkan but eik..hidup but xmcm dulu..xsebahagia dulu..tak tahu kenapa..mungkin sejak but tahu yang but sakit kot..but takot kalau2 penyakit ni memudaratkan hidup but yg akan dtg..but xnk..doakan but eik..bahaya sgt ke penyakit ni??tolong research kan??hehehe..korang kan baik..hehehe..seksanya penyakit but ni??but tak nak ia makin melarat..sebab but ada terbaca..but takut la korang..but kena banyak berehat..patutlah mama tak kasi but keja.,.sbb mama takut ia makin melarat jadi lagi teruk..terima kasih family..coz take care of me..

buat mereka yang membaca blog ini..terima kasih ye..doakan aku kembali seperti dulu..bahagia bersama insan2 yang aku syg..sesungguhnya itu yang aku harapkan selama ini..AMIN~~

ikhlas dari insan yang lemah ini:roselyndarasli.blogspot.com

semua nya terjawab sudah !

khamis lepas aku berang kat pulang ke klang..tiket pukul 2 ptg,.aku naik bas SE super..tersangat la selesa kan..seat yg luas..pehhh...dapat pulak aku duduk sebelah nenek ni..byak la dia bebelkan..hehehe..tp aku ternmpk dia ad bwk mkanan yg aku suke..alamak...dia bwk mangga da..terliur aku dlm bas..nsib aku ni pemalu  org nya..klo x, mmg aku da minx da..hehehehe..disebabkan penat,aku tersengguk2 tidur dalam bas...nsib tidur2 ayam..klo x, mmg aku da terlajak..laju jgk bas ni bwk..x sampai 2jam aku da sampai klang..heheheh...sampai rumah,mcm biasa..gurau2 ngan zulyanna rasli..dindu dia sey !!pai mama ckp yg bila aku blik,mle la..gduh je tahu..tp itu yg merapatkan kami..esoknya aku ,mama , ayah n ayu p bli barang,..b4 p tesco, mama bawak aku p klinik ana..sbbnya aku asyik ngadu je kat mama itu ini..dokter membebel itu dan ini..dokter telah mengesahkan yg aku punya ****** tak stabil..risau jugak aku dgr..mcm teruk jugak skit aku ni kan..n dia bg ini ubat untuk stabilkan aku..

tersangat la phit !!
aku hanya bergantung pada ini ubt..aku takut...besar nya ujian mu ya-Allah..doakan  semoga aku kembali seperti sedia kala..untuk aku terus harungi hidup ini dengan tenang dan bahagia..teringin rasa nya untuk kembali seperti dulu..ketawa n bahagia ..sedih n menangis.bersama mereka..terima kasih pada mereka2 yg sentiasa ad bersama ku..memberi dorongan untuk aku terus berdiri sambil tersenyum keriangan di bumi ciptaan nya ini..

perfume baru !!

its mine

tarikh beli: 19 september 2011
tempat: guardian ,tesco melaka
harga: rm19.90

n terima kasih to sofia manjalara rosman..coz ini minyak mangi dia yg pilihkan...

Monday, September 19, 2011

terlalu kenyang...

hah..tersangat la kenyang..asyik makan je sepanjang hari..mana taknya..abis je kelas..aku , pia n sully..terus p tesco..cari buku...mahal dow..tapi takpe..untuk belajar..terpaksa korban sikit...bila da jumpe satu..tekak rasa nak mkn..si pia mkn  kueh teow tomyam..n aku try la mkn pulut mangga..
untuk anak rosman..

untuk anak rasli..

tu pon xhabis aku makan..hehehe.jam da pukul 1 lbih..alamak..ada klas pkol 2..kami terus gerk balik kolej..habis kelas..kuar balik..sebab..kurang lagi satu buku..kteorang pon p la jusco..kot2 buku tu ada kan..jenjalan..layan kerenah si sully..nak seluar kembang..hah..nsib bek jumpe..n dia beli..kalau tak..siap la ko sully ak awil..jenjalan..penat kan kaki..tekak terasa nak makan donut..kami pon beli la... j co..

donut yg sgt sedap..
lepas beli..dak pia ternampak sushi..singgah beli..banyak jugak dia beli..hehehe..lepas da beli..kami balik rumah..hantar sully kat rumah dia..p jenjalan..satu melaka aku ronda..hehehe..balik rumah..ajak kakak n cicik p mkn..dorang tak nak..aku kuar balik ngan pia..sebab teringin nak mkn sushi lagi..adoi..masuk balik jj..

tengah berjinak2 mkn benda ni..hehehe..seb baik msuk dgn tekak..hehehehe..lpas beli..kami balik rumah..bersiap..kelas kol 8.30..malas nya..tapi kena p jgk...yelakan..nanti si lalink membebel je...hehehehe...nasib kelas stu jam je..habis klas..balik umah..amik kakak n cicik..p mkan..aku xmkn pon..kenyang thp gaban..aku minum je...
hehehehehe

Add caption
balik je..aku mandi..amekau..aku muntah...itu la padah nya...heheehehehe..

hepy befday my mr A!!

19 september 2011..
hepy befday to you..
hepy befday to you...
hery befday to MOHD AZRUL...
hepy befday to you..



kepada my dear..
hepy befday yea..semoga murah rezeki..n hepy bersamafamily tercinta n insan tersayang..(aku ke??ehh perasan nya..)hehehehe..sorry yea..saya takdo hadiah mahu kasi..hanya selaut perasaan sayang dan cinta mampu saya berikan..eceh ceh..jiwang la plak aku ni...tapi memang betul pon..saya harap hubungan yg terjalin ni kekal sehingga awak jadi milik sy dan sy jadi milik awk yang sah ..hehehe..kan dear..(gatal nya aku deh)..

bila aku dah gatal..
MOHD AZRUL MUQTAAR...
saya nak awak tahu yang hanya awak je yang ado kat dlam hati ni hah...tak do yang len hah..saya nak awk tahu yg saya sayang awak sgt2..sgt terharu bila awak ckp hanya sy je yg awk ada selain family awk..takde perempuan lain..betul ke??mcm xcye je..hehehe..and lai terharu bila awak anggap saya mcm nyawa awk..hehehe..so sweet...klo betul terima kasih ye..klo x..sy redha je..grrrrr...

apapepon sy syg awk sgt2..xde orang len dehhh.ILOVEYOU MOHD AZRUL MUQTAAR

buah haty saya...

Sunday, September 18, 2011

bila kami di rumah maklong..

salam ukhuwah..heheheh..entry kali ni nak story kejadian2 yang berlaku bila balik klang...grrr..memang la seronok kan..sampai umah kol 5..mama dan ayah jemput..dalam bas..peh..memang la tekanan..baru nak tido ..pakcik belakang aku boleh pulak berborak2 ngan bini dia,.adoi..macam la dekat rumah tak boleh nak borak2..kuat plak tu..macam nak bagi satu bas dengar..nak tegur..orang tua..sabar je la..da la nak cepat..ada plak penumpang ni nak p toilet..adoi..tak pernah2 ..2jam je pon tahan la sikit..hehehe..bila sampai je rumah..aku lepaskan rindu..bilik ku..lepas maghrib..borak2 ngan mama n nana..seronok sangat..miss thats moment..bila semua makin meningkat dewasa,..mama makin sporting..gelak same2..hehehe..sayang korang deh..leas kerja sume da beres..aku n nana apa lagi..p umah maklong la...nani n ipa pon ada..pehhh..seronok..tido sana plak..sampai ayah memekak..hehehe..maaf dad..akak memang seorang yang degil..

malam yang indah bersama aryena azman
memang ini kerja kami..bukan nak tolong maklong kat dapur..heboh ber snap2 picture.sibuk berbual pai lupa nak tidur..sebelum tido..masing2..bergayut seketika..yelakan sekarang semua da berpakwe..mesti best kalau berita ni dikongsi bersama arwah nenek..mesti dia happy.!!windu nenek..

bangun je pagi..aku terus balik rumah..ngantuk lagi..tapi kuatkan mata..kemas rumah..bila da siap kemas..nani  mesej ajak p umah maklong..bila da p..pehhh..mcm2 dorang sound aku..pehh..aku ad susah kan korang??xde kan??so,diam la eik..thanxx korang because entertain me like that..pppuuuiiiihhhh...yes!! memang sekarang aku agak kasar..semua sebab korang..korang yang nak aku jadi macam ni kan?memamg aku sayang korang..tapi bila sayang sangat pon..makin pijak pale..nekad!untuk berubah..bila naik jelak..aku terus balik..terkilan..


bila hati da sejuk..aku pergi la rumah maklong balik..tolong mana yang perlu..p teman kaklong beli barang..balik..kena layan orang..bila tetamu semua da balik..kami apa lagi..

ira , ipa , aku n ejoy !

sebahagian cucu arwah nek semah

kami si anak dara

malam..kami memberi kata sepakat..malam buat bbq..wahhh..memang sedap...hehehee...papepon..thanxx korang..memang syang kat korang..