Tuesday, November 22, 2011

rindu!

di sini bermula lah sebuah cerita..walaupon aku ni xreti nak bercerita..mmg fail..hahahah..

awk,sy rindu awk la..dulu sy boleh je lupa kat awk..tapi sekarang..kenapa memori sy terhadap awk dtg balik ek??suka tau ganggu sy..aissshhh...awak kan da ada makwe..xpyah la nak ganggu saya..sy slalu mimpi yg sama , 3 mlam da tau..xthu sy ape mkna mimpi tu..rindu sgt sy kat awk ni..wlopon sy rindu awk, xguna awk..awk da ad yg punya..sy??ntah la..

kadang2kan mlas la plak nak pikir pasal cinta ni sume..wat skit aty je kan..n skang rsa cam nak tumpukan kat stdy , family and harta...awk, sy sllu ingt pesan awk.." belajar..jgn hampakan keluarga , jgn sbbkan sy ,awk xley nak blajar "..bila sy ingat itu..sy kuat wak..aishhhh..parah da kan sy ni..dulu,awk sllu ad..kuatkan sy..but now??

xpelah..sy kuat ..memori bersama awk yg buatkan sy trus kuat..papepon..doakan sy k:)..
awk jgk ckp..klo ad jodoh xkemana..

Monday, November 21, 2011

no feed back!!

hari da semakin hampir..feed-back dari company2 yang aku minx praktikal sepatah haram x dapat feed-back lagi..aishh..klo xnk terima,ckp la awl2..xde la aku tertunggu2..geramnya..klo terpaksa ada gak yang aku praktikal kat MBO je..ermm..but x adventure la...hehehe..memilih kan..8 company aku hantar resume sume ok..tp stu pon lom melekat lg..aishh..risau tahu..wahai company, hantar la borang jawapan cepat..berjambang tunggu hah..

semoga aku dapat tempat praktikal yang sesuai..amin~

selamat tinggal dunia kolej..


kolej yayasan melaka..

okie..ini la tmpat blaja aku..xsangka,cepat sgt masa berlalu..da nak abis da..berat rse nak tggalkan kolej ni..mcm2 aku balaja kat cni..mengelanai erti persahabatan..menangis bersama mereka..ketawa bersama..kena mara dgn lect bersa2..aishh..pengalaman oh pengalaman..ttp berada di ingatan..berat nak tinggalkan bandar bersejarah ni..lpas ni xdpt la nak overnight kat padang..p jonker walk..dp, mp, lpak ayoob...aishh...sebak rse aty..

banyak perubahan yang ketara kat diri aku..ramai yang perasan..dari sebelum aku msok blaja..
dari rupa yang agak comot ke more better,know how to dress-up..aishhh..more confident gak la..heheheh..perasan sudah la..

mmg ramai yang tegur la skang kan...terima kasih kerana bagi roselynda rasli peluang untuk mengubah diri..
terima kasih kalian kerana terus bersama aku..syg korang deh..:)

Sunday, November 13, 2011

entry buat dia!

nak story la skit bout insan yg dulu nya mana ada dia..mesti ada aku..even dia kuar date ngan bf dia..but now..kami xseperti dulu..punca nya aku..maaf sekiranya aku bagaikan kacang melupakan kulit..maaf jika aku bgai talam dua muka..maaf jika aku seperti madu yg buang sepahnya..maaf sgt2..

sejak kebelakang ni..aku selalu dgr ko nangis..cian nya ko..aku nak jgk nanya..tp..takot x di layan plk an..xpelah..maybe ko rse aku da berubah sekarang..tp x syg..aku ttp mcm dulu..LINDA yg cengeng..seriuosly,kadang2 bila aku nmpk ko , nak je aku pelok..rindu sgt..tp takot x diendahkan plak..
syg..terlalu rindu sgt kat ko..rindu nak merempit dgn ko..rindu nak bershopping bersama ko n pia..rindu nak mkn bakso dgn ko n faez..rindu sgt..n bila aku tlis entry ni..tiba2 sedih,bercucuran airmte deh..





ermmm...24 hb the last paper..n 25 aku da suruh Mr ayah jemput..n sebelum aku balik...aku nak sgt tgok seorang insan yang aku kenal di malake ni senyum kat aku..cium pipi aku..wlopon mungkin lps ni aku xkan jumpa ko lg..aku thu aku bkn kwn yg terbaik buat ko..hope ko jmpe kacang yg sllu ingat pada kulit nya..talam yg ad stu muka je..madu yang sentiasa bersama sepahnya..syg..terima kasih eik sbb ko jge aku slme ni..even ko xnk kwn ngan kau lg..tp memori bersama ko..aku ingat deh..bntal busuk aku ad bau ko..mungkin itu je kenangan yg aku ada..bila aku da balik klang nanti..aku akn jge bntal busuk ni..bila aku rindu ko..aku akn cium..

syg..ko jge la bek2 ape yg aku bg kat ko eik..syg,..aku nk minx maaf bebenyak jika sepanjang 5 sem ni aku ad wat slh dan silap..kdg2 ia berlaku tanpa sengaja ..aku doakan ko bahagia bersama mak, ayah, adik-beradik ko, kengkawan ko, dan  insan yg ko syg..ohh..lupa la..kirim salam kat mak ko eik..ckp kat mak ko..yg aku takkan lupakan mak bila aku berjaya kelak..insya-allah..

buat:
siti nur zulaika binti ahmad

terbuka juga pintu hati..

aku bersyukur sgt ke hadrat Allah S.W.T sbb membuka pintu hati adik kesayangan aku untuk terus belajar..haishhh..ingatkan da xnk smbung blaja td..adoi..xthu la kan mcm mne dia nak sgt smbung blaja kan..aku janji bila dia smbung blaja, aku akn tolong dia..aku xnk dia rsa mcm ape yg aku rse time blaja..even dr segi kewangan..aku xnk, disebabkan faktor kewangan jd sbb dia xnk blaja..lgpon, ayah mmg nak tgok ank dia blaja smpai dpt ape yg ank dia cita2 kan..aku nak tgok adik2 aku dpt ijazah..eceh..hahaha..

hahahaha..kdg2 aku pikir jgk, knape tiba2 dia nk smbong blja..bkn men melenting lg bila aku suroh dia sambung blaja..hahahaha...klakar pon ad gak..maybe dia da sedar buruk baik nya kot..papepon na, along sokong sgt tindakan ko tu..

hah..sok ko da mek SPM...GUDLUCK syg..along doakan yang terbaik k..
syg ko deh...
muahxxx..:*

Saturday, November 12, 2011

busy sgt kau..

nak ceter ni..sedih sgat..bila masing2 terlalu busy..aku busy dengan assignment..dia busy dgn kerja..alahai..
membuatkan aku rindu gila kat dia..sgt2..:'(
n kadang-kadang aku rse diperbodohkan pon ad jugak..kenapa eik??
maybe faktor jauh menjadi penghalang..ini la padah nya bila bercinta jarak jauh ni..
sebab syg n cinta..aku kuatkan diri aku...n bila da jadi mcm ni..aku mula membeza2 kan dia dgn mr s aku dulu...
bila tgh sedih mcm ni..mr s selalu hadir dlm mimpi..(mimpi je pon)..2 malam aku mimpi jalan cerita yg sama..ape kah benar ape yang aku mimpi tu??ntah la..
keadaan macam ni membuatkan org sekeliling memaksa aku untk putus dgn dia ..senang je dorang ckp an..SHITT la kan..takpe..aku ikotkan je ragam ko..lyn kan je..

zarzzzz

Friday, November 11, 2011

bla bla bla..

hahaha..da lama x mencorat-coret kat blog ni..almaklum la..gadjet msok ICU..ini pon gne lappy member..alahai...ok..bnyak sgt yg berlaku..antara nya.:
  - bershopping sampai duit habis
  - p mkan steamboat at JOHNY's..nyummi2
  - kena tinggal bas masa nak balik klang..
  - terpaksa turun kat TBS sbb tket klang xde..
  - sampai umah pkol 9 mlm (dari mlake kol 5 ptg)
  - melantak mcm2 kat rumah..
  - seronok bersama family tercinta
  - tidur rumah maklong bersama sepupu yg gila2..
  - berhari raya dgn bju baru..eceh2..
  - bergelak ketawa di rumah NUR ZURAINI..
  - menikmati ketupat dan rendang ..
  - melalak di KTV bersama mereka..
  - belajar bersama adik tersyang..ZULYANNA RASLI..
  - kena pau jam dengan ZULYANNA RASLI..(jam couple)..
 
hahahaaha..sgt best tahu..bnyak lg yang best,..mlas nk taip deh..kang korg meluat plak baca kan..hehehehe...
apa2 pon..sgt best ..





  hah..nice kan kami..syg gila dow kat minah2 ni..weyh..aku syg korg sgt tau..TETAP DI HATI ..:)))
muahxxx