Friday, November 30, 2012

" sayang atau rindu ?? "

toink toink..assalamualaikum wahai si kaki blogger..eceh...ntah tetibe rasa nak updated blog buruk ni..aishhhh..buruk buruk pon inilah peneman aku..ermmm.. :'(

hah..nmpak pe yg aku post..tajuk sayang atau rindu..eceh..poyokan??hahahahaha..OK .. balik pada tajuk..hohohoh..minah jiwang ingin bekarya..hahhahaha..macam mana nak mula ni..meh mula meh..si bekas tiang lampu aku kembali lagi..rinduuuu  !!!!..bila dia mesej..hah..berderau hati..rindu,sebak,sayang ,benci sume bercampur baur..aku sayang dia sangat..dia memang terbaik la..walaupun kami belum pernah berjumpa walaupun da 2 tahun kenal each other..nmpak??bole buat mcm nie??seriously rindu nak manja2 ngan dia..rindu nak luahkan masalah ngan dia..rindu nk dengar dia membebel..huuuaaaa..RINDU !!..

dia kata dia still SAYANG aku lagi..aku pon..hahhhahaha..dia serah kan 100% decision kat aku sama ada nak couple back or not..huaaaa...besar nya dugaan...nk terima ke x ni??ntah laaa..dalam masa yang sama..muncul plak mamat yg urmmm..boleh la..but kami just kawan..baru lagi knal kan..tp dia telah berjaya buat aku senyum semula..tapi xsama macam mana ex-TIANG LAMPU aku tu..

BINGUNG..

rasa nak nangis pon ada jugak..awak2..saya rasa dekat hati saya ad nama awk jep...heeeee..
tapi pe..kalau jodoh tak kemana.. :)

Friday, November 16, 2012

adik ohh adik.

assalamualaikum Mr diary..da lama sangat tak updated kan..macam-macam yang berlaku..dugaan da ujian tidak boleh lari dari hidup seseorang yang bergelar manusia di muka bumi ini..ecehhh..aku sedaya upaya kuatkan diri aku untuk hadapi semua ini..anak sulung..memang besar dugaan nye..masalah adik lelaki aku..aishhh..aku da tak tahu nk wat pe lagi dengan budak ni..nasib ada adik lelaki sorang je..jaga seorang rasa nya macam jaga 10 orang..aishhh..degil ya aammmaaatt..



hah..inilah adik aku..budak nakal..seorang hero kami..selalu buat hal..sume nye dia la..maybe berpunca dari sikap mama yang terlalu manjakan dia..itu aku tak nafikan la..mak mana yang tak syang ank oii..

satu-satu masalah yang kau buat..kenapa??ko tahu tak hidup ko tu masih panjang??ponteng sekolah memang hobi..dah pernah masuk lock-up..balik lambat..aishhh..and yang baru..kena buang sekolah..ape lagi yang ko nak buat lepas ni??ko kalau tak sayang kan kami..ko sayang la diri kau sendiri..ape ko nk jadi??

aku ngan mama da pening da nak pkir pasal kau..apa ko nk..sume kami bagi n usaha kan..tapi ko??pernah bagi ape yg kami nak??tersalah pilih kawan..inilah padah nya..terlalu dimanja..sume la..

MUHAMMAD ZULKIFLI MOHD RASLI...

andai kau baca blog along..ketahuilah bahawa kami sayang kan kau..kami nak kau yang dulu..bkn yang sekarang..kau da jauh berbeza..tolong la berubah dik..mama da tak larat nak fikir pasal kau lagi..kau tak kesian kat mama n ayah ka??kau nk jadi ape??aku da penat da nk nasihat kan kau..kau fikir la sendiri..jgan la wat mama n ayah susah aty sebab fikir kan ko..aku ada adik lelaki sorang je..tolang la..aku merayu kat ko..jangan la buat macam ni..semua orang masih ambil berat pasal ko..jangan satu hari nanti..mama, ayah ,along, angah n adik hiraukan kau..baru kau tahu..kawan ko seriously tak akan tolong kau..kawan zull..gelak tawa bole la sesama..bila susah??aku psti dorang akan buang ko mcm SAMPAH..itu je nasihat aku..kau fikir lah.. :)..air mata aku da tak mampu lgi keluar untuk kau.. :'(..tapi air mata mama??ayah??berdosa besar zull.. berubah la adik :) ..aku doakan yang terbaik tok kau ..amin ~


Friday, September 7, 2012

maafkan aku

alhamdulillah..ALLAH S.W.T masih bukakan pintu rezeki untuk aku..setelah tersangat lama aku ber'honeymoon' di rumah..aku dapat juga kerja..mungkin aku memilih..aku da tak tahan duduk rumah..kenapa selalu cari salah aku??aku siapa sebenar nya??betina atau perempuan??siapa yang tahan..aku malas nak cerita panjang lebar..dimaki oleh darah daging sendiri..sakit rasanya..tapi aku kuatkan diri..hanya sahabat je tahu..aku menangis..aku tidak diendahkan..tapi bila perlukan aku..tersangat la baik..di lempang??semua aku sudah kena..memang terperanjat dengar kan..umur da 21 pon kena macam tu jugak..aku dibandingkan dengan NANA..yang paling sedih dan aku sendiri tak dapat maafkan , dia melemparkan perkataan 'PUKIMAK' aku menangis..hampir setiap malam..memikirkan..hina sangataku dimata dia??jijik sangat aku di mata dia??siapa aku dihati dia..apa yang aku tanya dia diamkan diri..tapi bila NANA??kenapa perlu beza2kan aku??kerana gaji aku lebih rendah ??aku tak tahu ..aku buntu..aku hanya mampu menangis..hina sangat ke keje aku??xpe..aku akan berusaha buktikaan kat kau yang aku akan buat dan capai cita2 aku dan tidak sia2kan ape yang aku belajar.maafkan aku jika lama mendiamkan diri , tak bertegur dan membuat kau sakit hati...kerana hati aku sangat sakit bila kau panggil dan hina aku. !

harta aku..

assalamuallaikum..:)
alhamdulillah aku masih diberi peluang untuk terus hidup di muka bumi yang indah ini..aku lalui nya dengan kuat..hanya ALLAH S.W.T saja yang tahu ape yang berlaku..hampir 21tahun aku hidup , aku sudah tamat pengajian diploma, aku sudah ada sedikit harta dunia bagi memudahkan perjalanan hidup aku..terima kasih ya-ALLAH..aku bersyukur sesangat..

inilah laptop kesayangan saya..
inilah diari saya..disini semuanya..inilah buku,inilah diary kehidupan ,inilah airmata dan inilah bermulanya kasih syang..

kuda
inilah kuda sya, dia lah yang bawak saya mengembara ke sana ke sini..inilah penghilang tekanan saya,,saya syang ia..:)


Tuesday, June 26, 2012

lupa :)


Assalamualaikum…hye, lama nya xupdate blog ni..lupa plak kewujudan blog ni..hehehehe…banyak yang telah berlaku ..ada yang sedih ,ada yang gumbira..tapi sebagai umat ISLAM, aku kena lalui segala ujian daripada-Nya .alhamdulillah aku sekarang da habis belajar…setelah 3 tahun aku study..akhir nya habis sudah..tinggal tunggu masa untuk convo saja..yyeeeehhhaaaa…

Abang, 18 june 2012..seorang insan yang aku anggap abang telah pergi menyahut seruan Illahi..macam tak percaya…sebelum arwah pergi..17 june kami sempat wall to wall..orang yang da tiada di dunia, biarkan lah..kita yang hidup hanya mampu berdoa agar arwah ditempatkan diantara golonganII orang yang beriman dan beramal soleh..AL-FATIHAH..

Wall aku da sunyi sejak abang pergi…RINDU  RINDU RINDU..nasihat abang tetap aku ingat ..abang sangat baik..abang xmemilih kawan langsung..seriously..rindu..:’(

Pasti tiada sape yang dapat gantikan tempat abang..

Tuesday, March 13, 2012

ini yg terbaik..

aku pasrah..aku redha..mungkin kau bukan milik aku dan aku bukan milik kau..kau bukan adam aku..dan aku bukan hawa kau..selamat tinggal yea..semoga kau bahagia dgn insan yang lagi baik buat kau,..aku doakan kau dapat yang lagi baik n terbaik dari aku..walaupon aku still yg ko..tp tu la..mungkin perpisahan adalah jalan terbaik..:)

Thursday, March 8, 2012

bersama BLACK !!!

yeaahhhhaaaa... sy dpt bersama dia..


hah..nmpak..MAMPU???

roselynda rasli bersama black thu..heeeee..
jgn jeles.:P

Thursday, March 1, 2012

best best best !!

hah..sy suda tgok..anda bila lagi??cepat2 p tgok..best best..sweet sesangat..

mama!!!
nak suami mcm ni bole??hehehehe..perasan tolla aku ni kan..aishh!!

Thursday, February 23, 2012

datang la untuk ZUE !

ermm...tajuk mcm best kan??ok..ni lah mesej yang aku dpt dr MRS Z..my LOVER..bkn sahabat..sbb bg aku sahabat ni susah nak tafsir sifat n perangai nya n sahabat boleh berubah bila tiba masanya..lover @kekasih adlah insan yang dikirimkan ALLAH s.w.t utk kita selamanya..ok la..balik pada tajuk..melalut suda aku ni..hahhahaah..

actually mrs Z aku ni nk pra convo..kat kuantan ..tapi tu la ..family dia xpat dtg katanya..so dia ajak lah kami..11.03.2012..tarikh nya..ahad..mmg susah utk kami p kan..mrs A kata insya-ALLAH  n klo ongkos nya ad..mrs F??pinjaman xdpt lagi ktanya..ermm..kadang2 aku xpham..n kadang2 aku pelik..manusiakan..cpt sgt berubah nya..tersalah tafsir ke aku??

teringat janji2 korang..biasalah..janji mudah sgt ditabur..aku bkn beria sgt nak p..xsampai hati kot nak tgok dia convo sensorang even just pra convo je....

utk yg berkenaan:
aku bkn nak pksa korg ..tapi try pikir try rse ape yg dia rse..dia nk lakar kejayaan kot..pointer 3.5 above..hari pling bermakna even pra je dpt dikongsi bersama insan yg dia syg..sggop ke nak tgok dia sensorang??xsnggup kot aku..da lah dia kat sne sensorang..ermm..
korang2..mungkin ke satu hari nanti situasi mcm ni akan aku alami juga??ermm..xpelah..

ok la..xsanggup da nak than air mata ni..:'(

MRS Z..tggu eik..t aku dtg..:)

Thursday, February 9, 2012

busy oh busy!!

tersangat BUSY la kan..kerja mmg la berlambak..bnyak benda kena updated..balik kerja da penat..rest kejap then tidur..bangun tidur kena kemas umah sebelum p keje..begitu la rutin hidup aku yg telah berkomitmen sekarang..eceh2..poyo x??

bila da tersangat busy..aku terlupa kewujudan si cinta hati..pakcik tiang lampu aku seorang tu..aishhh..maaf yea pakcik..betul ckp orang..bila busy..semua masalah boleh kita lupakan..aku juga telah berjaya lupakan si SENGAL sorang tu..hahahha...tiba2 rindu plak kat pak cik tiang lampu aku tu..mana kamu??busy juga la tu..aishhh..xpe2..

ntah tiba2 malam td aku boleh plak tefikir yg si pakcik tiang lampu aku kawen ngan orang lain..pilihan keluarga??aishhh...klo betul la bnda tu jd..aku xthu la bgaimana keadaan aku..ntah ok ntah x??ntah bahgia atau x??adoi...menangis aku bila terfikir klo bnda tu btol2 terjadi..boleh gila rasa nya..

ahhh..malas aku nak fikir sgt la..bnda tu sume khayalan je pon..tp klo ia bnar2 berlaku..aku rse aku perlu kan seorng insan yg sllu ada kat side aku..kuatkan aku..ermm..walau papepon..aku xboleh lemah..ermm..kmu kne kuat wahai roselynda rasli..hahahaha..sekuat tiger..gggrrrr..

adakah dia adam aku??adakah dia sahabat aku??adakah dia teman yg aku cari selama ini??aisssshh.forget it la linda..study first..hehehhee..papepon jika dia adalah adam aku,sahabat dan teman aku...alhamdulillah..tp klo bukan??aissshhh..kita doakan je la eik..

Monday, February 6, 2012

tutti + popular = siakap??

hah..balik je keje sabtu aritu..terus balik rumah..nak bersiap tok keluar dgn ZARF aku..haishhhh..pae yg xnak ikot terus ikot..ermmm...rancang kol 5..tapi p kol 6.30..delay 1jam stengah..aishhh..pastu muka masing2 mcm ayam berak kapur..adoi..spoil mood tol la..xpe2..

kami terus p bukit tinggi..melepas kan nafsu mkn tutti tutti..


nyummi nyummi..sedap jgk laa..thanxx ye asnor maisara...kami suka pau duit anda..hehhehehe
lepas mkn ni..kami bershopping buku di popular..

ramai kot orang..adoi..susah nak membeli..akhir nya aku bli ini buku..




hah..nmpak..mcm best je aku tgok buku2 ni..tu yg aku bli tu..aishhh..balance aku bli alat tulis..mcm xcukup je voucer rm200 tu..adoi..hehhehehe...seronok nye...lepas bershopping buku..perut plak da bergurindam..kami p mkn la kan..heehhehehe..sedap2..kami makan ini..

hah..nmpak selera kami..besar kan ..kenyang perut sudah,,kol 11 bru balik..aishhh..seronok2..thanxx ye korang..syg korang bebanyak..

muahxx :*

Friday, February 3, 2012

pelik..

tiba2..malam tu aku dpat stu msj..drpada seseorang..member fb..

"kepercayaan itu lebih penting daripada segalanya "

aishh..kenapa kena anta kat aku??till now..aku sendiri xpaham maksud mamat tu..aishhh

Monday, January 30, 2012

voucer buku??



hah,.mahu bercerita lagi..lama sudah..busy dgn kerjaya..eceh2..hahahaha..kesian tol aku ni..org da abis p bershopping buku..aku bru nak p amek..aishhh..bermula nya di sini..merancang bersama melor n zaff sume tok p amek ari jumaat 27hb january 2012..terpaksa bangun pagi..kol7 tahu..naik bas kol8.30 pagi..dalam bas..aku tido..hahahaha..sampai melaka aku terus p kolej..zaff n enal amek..thanxx nal..ko terbaik la..hehhehe..jge zaff bek2 k..:)

da p amek voucer mahu pulang suda..tapi..tergendala..mahu jumpe itu anak ROSMAN..rindu sey kat dia..walaupun dapat jumpe 6 jam tapi terlepas gak la rindu nya..xpe2..t kita jumpe lagi eik budak gemuk..balik dgn budak gemuk ni..tapi len2 bas la..rindu la kat ko..rasa sebak plak bila ko peluk aku..aishh..meleleh bila ingat blik..ko terbaik la syg..


hah..da dapat voucer..aku p shopping la..ngan mama n ayah..bli buku thu..mcm2 aku bli..rm100 je aku belanja..xpuas sgt tu,...hah..ni la buku yg aku sempat beli..


best thu buku ni..insaf la jugak..haishhh..ia dpt perbetulkan sikap aku sume..:)..
mahu menjadi yg terbaik juga..:)
doakan yg terbaik buat roselynda rasli..

Thursday, January 19, 2012

sebulan da..

aishh...alhamdulillah..sebulan sudah aku praktikal..alamak..lagi 3bulan..MASAK2..banyak jugak yang aku da belajar..belajar macam2..baru aku tahu azab nya ayah cari duit..aishh..sowie yah..akak selalu abiskan duit ayah n mama...hahahahh..baru nak menyesal..hehehehe...adoi..da nak abis sudah stdy..pasni kena la bersedia pikul hutang yang menimbun..arggghh..


hah..ni la tmpat keje aku..just nice kan??aughhhh..p keje nek moto..merempit..walaupun xde lesen..hidup kena tawakal..hahaahahha..praktikal sini ok la jgk..sume staff just nice..kene mara tu perkara biasa..but aku ikut je..layan kan aje kerenah mereka2 ni..hahahhaha...poyo kan..

haishhh...tak sabarnye nak abiskan praktikal..aku da countdown..lagi 77 hari lagi..aishhhh,,cepat la abis..nak convo ni...xsabar sudah..!!

:)

Thursday, January 12, 2012

pakcik tiang lampu SAYA..

hye hye hye..gembira nya..semalam pakcik tiang lampu saya telefon saya..haiiisssshhh..rindu sgt kat buchuk sorang ni..lepas sudah rindu..ley gila aku klo dia xde..hanya dia di hati tau??

lama kami berborak..yelakan lepaskan rindu yang terpendam..kami mesra..xde ape yang aku sorok dengan dia..semua aku cerita..xperlu nak bermanja sangat..just anggap cam kawan..ber'kau' dan ber'aku'..pengerat tahu..heeeee..syang kamu banyak2 la..

hah..maybe la kan 5hb ni aku nak turun melaka..rindu kot kat sne..rindu ank ROSMAN jugak..aishh..rindu nak makan coconut shake..arghhh..xsabar rasanya..tunggu yea anak ROSMAN...

Tuesday, January 10, 2012

kembali tersenyum..

senyumm....tak perlu kata ape-ape...berbunga-bungan aty aku..sudah kembali ok dgn pakcik tiang lampu aku ..sasau hidup bila dia xde..tula..aku ni buat sesuatu xnak pikir dlm2..aishhh..LINDA2...terima kasih ye SYG..aku janji aku akan jge hubungan ni bebaik..aku syg ko je kot..xde lain ok?..hanya kau..

ok..tukar topic la...t ada plak yang menyampah plak kan??..awitu aku bukak blog aku ni..cek2 la kan..tuba2 terperasan pulak ad org komen ni:aishhh.

ahh, padan muka , heboh sangat ngan zaffz kau . tak nak maafkan ko pon . biar . ahh , tak de aku dulu tego kau deh . tak pe , ahad ni ,20 hb , aku balik dulu . babai , sik kau je balik dulu , biar aku pulak . padan muka kau . kau duduk lah kat umah bace buku . selalu aku ngan kakak je kena tinggal kat umah banglo ni . erhh , aku nangis gembira , kau apa tahu .
.
bio btol ini yg dia bg??mcm xcye..xpela klo ko xnk maaf kan aku..coz aku sendiri xthu pe salah aku...its ok..
dugaan dugaan ..sabar ye ROSELYNDA RASLI...