Friday, April 19, 2013

penangan BEDAK ARAB

hah..nak bersih kan blog yg semakin berhabuk..ni sume penangan sepupu aku sorang ni..heboh ceter kat aku  pasal bedak arab..mula2 mcm x berminat sangat nak beli..mana tak nya,.tengah bulan kau..mahal babun plak..hahahahhaa..tapi..untuk cantik..beli jugak lah ..n hasil nye...pehhhh..mmg best..sampai mama pon nak jugak..hhahahahah..sebabkan sayang kat mama, aku redha je belikan..heeee..sweet x aku??heeee..

hah ni la bedak nye..aku decide amek cherry..putih kan aku...hahahahahhahaha..aptb la..perasann..bila pakai pagi tok p opis..balik opis pon still nmpk putih muka..hahhaah..klo pakai bedak yg beli kat my one tu...pkul 10 pagi muka da berminyak..hahahaha..

kalau korang xcaya..baca lah ni..

.Inginkan wajah lembut, gebu, bercahaya dan berseri2 ? cubalah Kokuryu Super Summer Cake (bedak arab)...dgn pilihan warna yg ssuai utk smua warna kulit...bila dpakai warnanya juga mngikut darah masing2....

Kokuryu Super Summer Cake (bedak arab) didtgkn dgn Kokuryu Beauty Sponge.

Menggunakan teknologi jepun dan dibuat di Filiphine.

Bedak Arab merupakan powder digabungkan dgn krim kecantikan secara saintifik mbentuk powder, foundation,moisturizer dlm satu. Bedak Arab ni kiranya 3 dlm 1.Bedak ini merupakn formula kecantikan yg unik dan sesuai utk semua kulit.Didtgkn dgn warna yg halus, tidak menggelapkan kulit, mampu melindungi jeragat,parut dimuka anda dan senang aje BASAHKAN SPONGE dan terus sapu ke muka anda.

Anda akn kelihatan cantik semulajadi wlpun berjemur di bwh sinaran matahati malah akan melembapkan kulit muka anda.

Akan kelihatan lembut, gebu, bercahaya, berseri, cun dan yang penting terasa ringan di muka (tak melekit lansung!)


 KELEBIHAN BEDAK ARAB:
-halal dan boleh dibawa solat
-harga yg berbaloi dan tahan 3-4 bulan
-3 in 1(powder,foundation n moisturizer)
-tahan selama 8 jam
-bedak ni boleh serap ke dlm kulit dlm masa 1 minit dan mberi kesan semulajadi
-sangatt berkesan bila berpeluh lagi cantik,shining dan glowing
-bedak ni wangi
-bedak ni ikut darah pemakai
-boleh cover kulit bminyak
-melindungi jeragat dan jerawat
-dpt mgecutkan jerawat
-muka semakin gebu dan lembut
-UV protection


bagi wanita2 yang nak tukar bedak compact baru ke atau tercari2 bedak compact mana yang sesuai dengan kulit anda, boleh lah cuba bedak arab ni.

Tuesday, April 16, 2013

makin selesa aku di SINI !

alhamdulillah .. aku makin selesa di sini..aku sentiasa tersenyum..tergelak..gembira sangat..walaupun gaji yang ditawarkan rendah..tapi alhamdulillah..mungkin pengalaman yang aku timba di sini lebih berharga..dorang anggap aku macam family..aku sayang dorang..di sini ibarat FAMILY kedua aku..rasa berat sangat hati untuk tinggal kan ..tapi Insya-Allah disini tempat terakhir aku sebelum aku capai cita-cita aku..itu azam aku..




boss saya
TEAM PRIMA DEPOT SDN BHD 

Tuesday, March 26, 2013

kenapa AKU ?

Assalamualaikum..bersawang dan bersawang blog ni..2013??awal tahun yang membuatkan aku kerap menangis..menangis dengan ujian yang diberikan..aku kuatkan diri..untuk terus berdiri..

aku lah yang kau pernah dipersalahkan..aku lah yang pernah kau maki hamun..yang pernah ko rendah2kan..tapi bila kau susah..MANUSIA ini lah yang banyak bantu kau..mne DIA yang kau gah2kan??yang kau bangga2kan??yang kau gah2kan dengan kerja dia??yes,gaji dia lagi tinggi dari aku..dia memang selalu bagi kau DUIT..tak macam aku..tapi sekarang??

KARMA??.

aku sedih sangat ..bila aku susah..tak de seorang pon yang tolong..tapi bila korang susah..manusia ni laah yg sedia tolong korang !!.manusia..tak sedar diri..aku berusaha untuk jadi yang terbaik..alhamdulillah aku semakin BERJAYA..walaupun aku masih merangkak..

kau cakap aku boros..kau cakap aku ni tak fikir pasal masa depan aku..tapi??pernah ke kau fikir mana pergi sume GAJI aku??aku ni perempuan ..ada juga nafsu untuk ber shopping..mcam perempuan lain..tapi kenapa aku yang perlu pikul sume tanggungjawab yang perlu kau pikul..aku tak kuat la wey..aku pon ad keinginan lain..malas la aku nak ungkit..tak pe la..aku cume nak kau kenang sikit ape PENGORBANAN yang pernah aku buat..bukan mengungkit tapi aku nak kau APPRICIETED jep !!