Wednesday, May 18, 2016

AFTER 3 YEARS

assalamuallaikum..
fuhhhh after 3 years aku kembali semula..
dalam 3 tahun , macam macam terjadi..
akan aku mulakan menaip selepas ini..
dengan cara pemikiran yang baru yang lebih matang..
dan anggap lah post yang UNMATURED itu sebagai satu kenangan yang indah :)

regards,
roselynda rasli

Friday, April 19, 2013

penangan BEDAK ARAB

hah..nak bersih kan blog yg semakin berhabuk..ni sume penangan sepupu aku sorang ni..heboh ceter kat aku  pasal bedak arab..mula2 mcm x berminat sangat nak beli..mana tak nya,.tengah bulan kau..mahal babun plak..hahahahhaa..tapi..untuk cantik..beli jugak lah ..n hasil nye...pehhhh..mmg best..sampai mama pon nak jugak..hhahahahah..sebabkan sayang kat mama, aku redha je belikan..heeee..sweet x aku??heeee..

hah ni la bedak nye..aku decide amek cherry..putih kan aku...hahahahahhahaha..aptb la..perasann..bila pakai pagi tok p opis..balik opis pon still nmpk putih muka..hahhaah..klo pakai bedak yg beli kat my one tu...pkul 10 pagi muka da berminyak..hahahaha..

kalau korang xcaya..baca lah ni..

.Inginkan wajah lembut, gebu, bercahaya dan berseri2 ? cubalah Kokuryu Super Summer Cake (bedak arab)...dgn pilihan warna yg ssuai utk smua warna kulit...bila dpakai warnanya juga mngikut darah masing2....

Kokuryu Super Summer Cake (bedak arab) didtgkn dgn Kokuryu Beauty Sponge.

Menggunakan teknologi jepun dan dibuat di Filiphine.

Bedak Arab merupakan powder digabungkan dgn krim kecantikan secara saintifik mbentuk powder, foundation,moisturizer dlm satu. Bedak Arab ni kiranya 3 dlm 1.Bedak ini merupakn formula kecantikan yg unik dan sesuai utk semua kulit.Didtgkn dgn warna yg halus, tidak menggelapkan kulit, mampu melindungi jeragat,parut dimuka anda dan senang aje BASAHKAN SPONGE dan terus sapu ke muka anda.

Anda akn kelihatan cantik semulajadi wlpun berjemur di bwh sinaran matahati malah akan melembapkan kulit muka anda.

Akan kelihatan lembut, gebu, bercahaya, berseri, cun dan yang penting terasa ringan di muka (tak melekit lansung!)


 KELEBIHAN BEDAK ARAB:
-halal dan boleh dibawa solat
-harga yg berbaloi dan tahan 3-4 bulan
-3 in 1(powder,foundation n moisturizer)
-tahan selama 8 jam
-bedak ni boleh serap ke dlm kulit dlm masa 1 minit dan mberi kesan semulajadi
-sangatt berkesan bila berpeluh lagi cantik,shining dan glowing
-bedak ni wangi
-bedak ni ikut darah pemakai
-boleh cover kulit bminyak
-melindungi jeragat dan jerawat
-dpt mgecutkan jerawat
-muka semakin gebu dan lembut
-UV protection


bagi wanita2 yang nak tukar bedak compact baru ke atau tercari2 bedak compact mana yang sesuai dengan kulit anda, boleh lah cuba bedak arab ni.

Tuesday, April 16, 2013

makin selesa aku di SINI !

alhamdulillah .. aku makin selesa di sini..aku sentiasa tersenyum..tergelak..gembira sangat..walaupun gaji yang ditawarkan rendah..tapi alhamdulillah..mungkin pengalaman yang aku timba di sini lebih berharga..dorang anggap aku macam family..aku sayang dorang..di sini ibarat FAMILY kedua aku..rasa berat sangat hati untuk tinggal kan ..tapi Insya-Allah disini tempat terakhir aku sebelum aku capai cita-cita aku..itu azam aku..




boss saya
TEAM PRIMA DEPOT SDN BHD 

Tuesday, March 26, 2013

kenapa AKU ?

Assalamualaikum..bersawang dan bersawang blog ni..2013??awal tahun yang membuatkan aku kerap menangis..menangis dengan ujian yang diberikan..aku kuatkan diri..untuk terus berdiri..

aku lah yang kau pernah dipersalahkan..aku lah yang pernah kau maki hamun..yang pernah ko rendah2kan..tapi bila kau susah..MANUSIA ini lah yang banyak bantu kau..mne DIA yang kau gah2kan??yang kau bangga2kan??yang kau gah2kan dengan kerja dia??yes,gaji dia lagi tinggi dari aku..dia memang selalu bagi kau DUIT..tak macam aku..tapi sekarang??

KARMA??.

aku sedih sangat ..bila aku susah..tak de seorang pon yang tolong..tapi bila korang susah..manusia ni laah yg sedia tolong korang !!.manusia..tak sedar diri..aku berusaha untuk jadi yang terbaik..alhamdulillah aku semakin BERJAYA..walaupun aku masih merangkak..

kau cakap aku boros..kau cakap aku ni tak fikir pasal masa depan aku..tapi??pernah ke kau fikir mana pergi sume GAJI aku??aku ni perempuan ..ada juga nafsu untuk ber shopping..mcam perempuan lain..tapi kenapa aku yang perlu pikul sume tanggungjawab yang perlu kau pikul..aku tak kuat la wey..aku pon ad keinginan lain..malas la aku nak ungkit..tak pe la..aku cume nak kau kenang sikit ape PENGORBANAN yang pernah aku buat..bukan mengungkit tapi aku nak kau APPRICIETED jep !!

Friday, November 30, 2012

" sayang atau rindu ?? "

toink toink..assalamualaikum wahai si kaki blogger..eceh...ntah tetibe rasa nak updated blog buruk ni..aishhhh..buruk buruk pon inilah peneman aku..ermmm.. :'(

hah..nmpak pe yg aku post..tajuk sayang atau rindu..eceh..poyokan??hahahahaha..OK .. balik pada tajuk..hohohoh..minah jiwang ingin bekarya..hahhahaha..macam mana nak mula ni..meh mula meh..si bekas tiang lampu aku kembali lagi..rinduuuu  !!!!..bila dia mesej..hah..berderau hati..rindu,sebak,sayang ,benci sume bercampur baur..aku sayang dia sangat..dia memang terbaik la..walaupun kami belum pernah berjumpa walaupun da 2 tahun kenal each other..nmpak??bole buat mcm nie??seriously rindu nak manja2 ngan dia..rindu nak luahkan masalah ngan dia..rindu nk dengar dia membebel..huuuaaaa..RINDU !!..

dia kata dia still SAYANG aku lagi..aku pon..hahhhahaha..dia serah kan 100% decision kat aku sama ada nak couple back or not..huaaaa...besar nya dugaan...nk terima ke x ni??ntah laaa..dalam masa yang sama..muncul plak mamat yg urmmm..boleh la..but kami just kawan..baru lagi knal kan..tp dia telah berjaya buat aku senyum semula..tapi xsama macam mana ex-TIANG LAMPU aku tu..

BINGUNG..

rasa nak nangis pon ada jugak..awak2..saya rasa dekat hati saya ad nama awk jep...heeeee..
tapi pe..kalau jodoh tak kemana.. :)

Friday, November 16, 2012

adik ohh adik.

assalamualaikum Mr diary..da lama sangat tak updated kan..macam-macam yang berlaku..dugaan da ujian tidak boleh lari dari hidup seseorang yang bergelar manusia di muka bumi ini..ecehhh..aku sedaya upaya kuatkan diri aku untuk hadapi semua ini..anak sulung..memang besar dugaan nye..masalah adik lelaki aku..aishhh..aku da tak tahu nk wat pe lagi dengan budak ni..nasib ada adik lelaki sorang je..jaga seorang rasa nya macam jaga 10 orang..aishhh..degil ya aammmaaatt..



hah..inilah adik aku..budak nakal..seorang hero kami..selalu buat hal..sume nye dia la..maybe berpunca dari sikap mama yang terlalu manjakan dia..itu aku tak nafikan la..mak mana yang tak syang ank oii..

satu-satu masalah yang kau buat..kenapa??ko tahu tak hidup ko tu masih panjang??ponteng sekolah memang hobi..dah pernah masuk lock-up..balik lambat..aishhh..and yang baru..kena buang sekolah..ape lagi yang ko nak buat lepas ni??ko kalau tak sayang kan kami..ko sayang la diri kau sendiri..ape ko nk jadi??

aku ngan mama da pening da nak pkir pasal kau..apa ko nk..sume kami bagi n usaha kan..tapi ko??pernah bagi ape yg kami nak??tersalah pilih kawan..inilah padah nya..terlalu dimanja..sume la..

MUHAMMAD ZULKIFLI MOHD RASLI...

andai kau baca blog along..ketahuilah bahawa kami sayang kan kau..kami nak kau yang dulu..bkn yang sekarang..kau da jauh berbeza..tolong la berubah dik..mama da tak larat nak fikir pasal kau lagi..kau tak kesian kat mama n ayah ka??kau nk jadi ape??aku da penat da nk nasihat kan kau..kau fikir la sendiri..jgan la wat mama n ayah susah aty sebab fikir kan ko..aku ada adik lelaki sorang je..tolang la..aku merayu kat ko..jangan la buat macam ni..semua orang masih ambil berat pasal ko..jangan satu hari nanti..mama, ayah ,along, angah n adik hiraukan kau..baru kau tahu..kawan ko seriously tak akan tolong kau..kawan zull..gelak tawa bole la sesama..bila susah??aku psti dorang akan buang ko mcm SAMPAH..itu je nasihat aku..kau fikir lah.. :)..air mata aku da tak mampu lgi keluar untuk kau.. :'(..tapi air mata mama??ayah??berdosa besar zull.. berubah la adik :) ..aku doakan yang terbaik tok kau ..amin ~


Friday, September 7, 2012

maafkan aku

alhamdulillah..ALLAH S.W.T masih bukakan pintu rezeki untuk aku..setelah tersangat lama aku ber'honeymoon' di rumah..aku dapat juga kerja..mungkin aku memilih..aku da tak tahan duduk rumah..kenapa selalu cari salah aku??aku siapa sebenar nya??betina atau perempuan??siapa yang tahan..aku malas nak cerita panjang lebar..dimaki oleh darah daging sendiri..sakit rasanya..tapi aku kuatkan diri..hanya sahabat je tahu..aku menangis..aku tidak diendahkan..tapi bila perlukan aku..tersangat la baik..di lempang??semua aku sudah kena..memang terperanjat dengar kan..umur da 21 pon kena macam tu jugak..aku dibandingkan dengan NANA..yang paling sedih dan aku sendiri tak dapat maafkan , dia melemparkan perkataan 'PUKIMAK' aku menangis..hampir setiap malam..memikirkan..hina sangataku dimata dia??jijik sangat aku di mata dia??siapa aku dihati dia..apa yang aku tanya dia diamkan diri..tapi bila NANA??kenapa perlu beza2kan aku??kerana gaji aku lebih rendah ??aku tak tahu ..aku buntu..aku hanya mampu menangis..hina sangat ke keje aku??xpe..aku akan berusaha buktikaan kat kau yang aku akan buat dan capai cita2 aku dan tidak sia2kan ape yang aku belajar.maafkan aku jika lama mendiamkan diri , tak bertegur dan membuat kau sakit hati...kerana hati aku sangat sakit bila kau panggil dan hina aku. !